0 oy
1,103 göst.
Hamilelikte Beslenme kategorisinde (33 puan)
13+2 haftalık hamileyim bir önceki bebegımı 6 aylıkken ölü doğurdum şimdi bu gebeliğimde daha hassas davranmaya calışıyorum ve beslenmeme özen göstermek istiyorum.Siz hamileyken neler yediniz fikir verebilirmisiniz? 
Gebelik haftası 13+2

10 Cevap

0 oy
(1,203 puan)
Her sabah kahvaltıda bir bardak süt ve muz acayip kilo yapıyor denenmiş :D
(33 puan)
Teşekkür ederim..
-Reklam-
0 oy
(2,594 puan)
Kaşar ve muz kilo aldırır 

Yeşillikler

Bakliyatlar(fasulye,mercimek vs)

Her hafta balık balık tüketemiyorsanız her hafta 1 avuç dolusu ceviz

Günde 2 defa süt ürünleri ben yoğurt yiyorum sabah akşamları ayran bazende süt içiyorum

Ayçekirdeğide yararlı yiyebilirsiniz 

Bildiklerim bunlar
(33 puan)
Teşekkür ediyorum deniycem
(2,594 puan)
Hastanedeyken nasıl besleniyorsunuz diye bi çalışan anket yapıyordu oda biraz bilgi verdi ama kaşarla muzu sürekli yiyorum bebeğim normalde 1 hafta geriden geliyordu geç döllenmedn dolayı şimdi haftasını yakalamış bile 18 haftalığım bi de kendini canının istediginden kısma ye ama sınırlı :)
0 oy
(557 puan)
Düzenli olarak meyve tüket canım süt kaşar peyniri muz ıspanak ceviz kabuklu kuru yemişler bide pirinç ağırlıklı değilde bulgur yemeye çalış inşaallah bebeşine şifa olur sağlıkla kucağına almayı nasip etsin Rabbim..
(33 puan)
İnşallah amin tavsiyelerinize uyucam...
0 oy
(508 puan)
Pekmez asiri iyi geliyor canim sut yogurt ve yumurta  her aksam yemeğinde 1 kase yoğurt ye ilac gibi geliyormuş kuruyemis guzel büyütüyor muz iyi geliyor ama cok fazla yeme kabiz yapar 
(33 puan)
Teskkür ederim tavsiyeleriniz için
0 oy
(10 puan)
Kesinlikle muz ve kaşar diyorum tabi ki ceviz de çok önemli beyin gelişimi için
0 oy
(1,541 puan)
Kahvalti da peynir yumurta yesillik mutlaka olsun. Ara ogunlerini 2 porsiyon meyve, badem ceviz findik dagitacak sekilde ayarla. Gunde 3 kase kadar sut,yogurt,ayran veya kefirin olsun. Ana ogunlerini oglen sebze aksam et veya kurubaklagil veya tam tersi olarak ayarla, yaninda corban salatan olsun. Haftada tercihen 2 kere, en az 1 kere balik ye(gebelkte yenilebilen turden). Pirinc, hamur isi, tatli gibi seylerin faydasi olmayacak uzak dur. Beyaz ekmek yerine tam bugday ekmegu tercih et. 

Saglikli besleniyim diyince bunlar aaklima geliyor. Rabbim hepimize saglikla sihhatle kucagimiza alip buyutmeyi nasip etsin. 
0 oy
(2,627 puan)
Arkdasıma doktor son aylarinda bebek zayif oldugu icin misir gevrekleri varya popopos mu ne ondan ye demisti sutle kilo yapiyormus tabi seker problemi yoksa:)
0 oy
(229 puan)
Ayran içerdim :) süt ürünlerini fazla tüketiyordum ilk hamileliğimde çocuğumu 4 kilo doğurdum .şuan ikinciye hamileyim ve yemek konusunda iştahsızlık var oyuzden hiç birşey yok gözümde .bu çocuğumun kilosu az gibi geliyor bana :(
0 oy
(74 puan)
Muz kaşar peyniri doğal süt ve yoğurt ev yapımı.

Ayda bı balık tüketmeye çalışın daha fazlası da olablir .

Et köfte tüketin haşlanmış yumurta yiyin 

Ceviz fındık havuç tüketin günde bı tane hurma yiyin.

Aburcuburdan uzak durun hazır gıdadan uzak durun
0 oy
(792 puan)
Ay ben sut ve yogurt yiyemiyorum ama ayran ıcıyorum 2 bardak fılan gunde bır muz sabah cevız 3 tane ama yogurt TN tiksiniyorum napcm bılmıyom yiyince kusuyorum sutede yenı basldım sayılır 19 haftalık oldum 

650,782 soru

3,426,388 cevap

4,258,746 yorum

183,918 üye

...