0 oy
530 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (1,354 puan)

Hanımlar bu çiğ ete ve yumurtaya dokunma konusu pinpirik oldu bende elimi değer değmez yıkıyorum ; hatta et yemeye korkuyorum nerdeyse kurban bayramında zehirlenmiştim de.Siz napıyorsunuz dolma sarma gibi şeyleri yapıyor musunuz? Bir ben miyim böyle takıntılı?

Gebelik haftası 38

11 Cevap

+1 oy
(406 puan)

Eldiven kullanın mutfak için olanlardan

-Reklam-
0 oy
(1,668 puan)

Neden yapilmasin ki anlamadim ben noluyormus dokununca?

(1,668 puan)
Sakincali olan cig et ve yumurtayi yemek diye biliyorum ben dokunmakla bisey olmaz her hamilenin yaninda yemegini yapacak biri olmuyo ki eti yumurtayi da mecbur yiyoruz. Cig et yemek tabi ki zararli dr ozellikle iyi pismis ye dedi. Ben dokunma kısmını anlamadim
(1,354 puan)
Dokununca da iyice yıkamak gerekiyor eli.
(1,668 puan)
Yaa dokunmayla ilgili bi risk bilmiyordum. Ama Allahtan normalde de kokusundan falan huylandigim icin bol yikiyorum elimi:)
(1,313 puan)
Özellikle elinde yara falan varsa çiğ ete dokunmamak gerekiyor. Fark etmeden sürekli bi yerlerimizi kesip çizebiliyoruz. En ufacık bir kesikten bile bakterilerin girme ihtimali var. Mümkün olduğunca dikkat etmekte fayda var.
Ben Dün ciğer yaptım ama eldiven giydim elime yerkende çatalla yedim.. Cig et yenmemeli çok tehlikeli çiği yumurtada öyle elleyince saten eller yıkanıyor... Oyőnden ellerim devamli suyun icinde hic cikmiyor hamile olmadan once titizdim hamile olunca dahada titizlestim hamileler temizlige daha cok dikkat etlemeleri gerek cok tehlikeli mikrop kapma acisindan...
0 oy
(137 puan)

Ben yemek yapmayı birakali baya oldu annem yapıyor ben ondan alıyorum et balik soğan gibi şeylere düşman oldum

0 oy
(1,313 puan)

Ben dolma ve sarma ya et sevmem canım o yüzden koymuyorum zaten. Ama mümkün olduğunca çiğ ete çıplak elle temas etmemeye çalışıyorum eldiven kullanmaya çalışıyorum. Yumurta kırınca da hemen elimi yıkıyorum ben de mutlaka.

(1,354 puan)
Keşke ben de eldiven kullansaydım unutuyorum ya alışkan olmayınca eldivene.
(1,313 puan)
Ben de normalde kullanmam hiç alışkanlığım yok ama dikkat etmeye çalışıyorum. Arada kullanmadan yaptığım da oluyo ama mümkün olduğunca az temasta bulunmaya çalışıyorum.
0 oy
(36 puan)

Ben geçende et kızarttım kizartana kadar üç Defa kustum..:(( ama mecbur yapmamız lazm koca halden anlamiyor


(1,239 puan)
Anlamiyo olur mu kuzum tek basina degil ya beraber yaptiniz o bebegi ben tiksindgim yer olunca esime devrediyorum cikiyorum mutfaktan bi kere sarimsakli sos yapcaktm ne var sanki bunda tiksincek dedigi oldu tamam yapma dedim girdim mutfaga bes dk gecmedi bualntiyla beraber bas donmesi yasadim mutdak lavabosuna kusmak zorunda kaldm en son hatirladgm bu gozumu acilde actim basimda fildir fildir dönuyodu valla korkmus ben dusmusum kafamda dikis vardi sonrada ne zaman zorlancagmi hissetsem ikiletmedi bidaha
0 oy
(273 puan)

ya ben kurbanda da kestim. ciğer hariç. dokunuyorum da napayım bi eşim bi ben varız. yazık adam da 9 ay nasıl yapsın. dolma zaten hergün doldurmuyorum ama yumurtayla haşır neşirim. elimi yıkıyorum hemen. ben doktora da sorayım bunu ya. öf :/

(1,354 puan)
Sorun alabileceğiniz önlemleri alın.Tabikii illaki elimiz değiyor da işte dikkat etmek gerekiyor.
(36 puan)
Valla zor ama Yemek lazım işte eşinle sen olunca yapacak Kimse yok mecbur Yemek yapcam
(273 puan)
aynen öyle. inşallah bir sıkıntı olmaz
0 oy
(262 puan)

Hanımlar benim 2. Gebeliğim. ilk gebeliğimde kurban da kestim yumurta düşkünüydüm de. İlk kez duydum çok şükür hiç bi şey de olmadı şimdi. Et görünce malesef gözümde karardı pek dokunmuyorun ama geriye kalan her şey de yapmak zorundayım. 

Bence bu kadar takıntılı olMamak gerek. Sakının göze çöp batar diye korkarım

(1,354 puan)
Ben de öyle düşünüyordum amaan olur mu öyle şey diyordum kurbanda yediğim taze etten zehirlendim serum yedim hayatımın şokunu yaşadım doktora sordum meğer hamilelerin bağışıklığı düiük olurmuş taze et iyi olmazmış tabi bünyeden bünyeye de değişiyor.
(262 puan)
Hımm taze  et demek ki size dokundu. Ah neler var neler her şeyi burdan okuyorum inanın ki
(1,354 puan)
Öyle gerçekten ben de şaşırıyorum.
0 oy
(2,467 puan)

Ete dokunuyorum doktorum bu konuda bisey demedi sadece yeme konusunda uyardi cigere dokunma diyorlar genelde ondan bulasma olasiligi yuksek oldugu icin ellerim ojeli oldugu icin genelde ben eldirvende kulaniyorum ama normal zamandada dokundugum var etle ugrastigim var

0 oy
(2,186 puan)

Ben herşey yapıyorum iyi pişirip doktorum iyi pişirdikten sonra bişey olmaz demişti

0 oy
(865 puan)

Ben dokunmada problem olduğunu bilmiyordum et ve yumurta az pişmiş olmamalı pastırma sosis tam pişmediği için yenmez. Ama sonuçta normalde de ete dokununca ellerimizi sabunluyoruz zaten. 

0 oy
(132 puan)

Valla ben herşeyi yaptım 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 169 göst.
0 oy
5 cevap 137 göst.
23 Haziran 2023 Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde Kerbah (51 puan) sordu
0 oy
4 cevap 328 göst.

653,257 soru

3,436,199 cevap

4,269,631 yorum

184,619 üye

...