0 oy
12,346 göst.
Hamilelikte Beslenme kategorisinde (679 puan)

Hanımlar  hamilelik öncesi  et ürünlerini severek  tüketirken  hamilelikle  birlikte  etten  nefret  eder  oldum . Bebeğimin  sağlığı açısından  tüketmem  gerekli biliyorum  ama  gerekli  olan vitaminleri  almak için bakliyatlar  tüketiyorum. Sizce  bir sorun  olur mu  ayrıca et yiyememekle  bebeğin cinsiyeti arasında  bağlantı var mı. Tecrübelerinizi  aktarırsanız sevinirim :)

17 Cevap

0 oy
(355 puan)

Bence cinsiyetle bir ilgisi yok :) benim doktorum yiyemedigin besinleri yemek için kendini zorlama iyice tiksindirme kendini demişti ben asla süt içemiyorum ama onu dengeliyecek başka besinler tüketiyorum. Bi problem olucagini düşünmüyorum ama doktoruna tabiki danış derim.

(679 puan)
Ben kendimi bir süre  zorladım  balık yemek  için ama balıktan  da iyice  soğudum . Hamilelikle birlikte vejeteryan  gibi  beslenmeye başladım. Bebeğime haksızlık yapıyormuş gibi  hissedip kendimi  suçluyorum  ama yine  de yiyemiyorum.
(355 puan)
Canım bende hamile kalmadan önce balık kesinlikle yemiyordum ama şimdi hamsi aşeriyorum bazen. Ve kırmızı et beyaz et tüketiyorum bol bol ama buna rağmen tahlillerimde b12 çok düşük çıktı ve doktor vejetaryanmisin dedi. Bazı bünyeler ne kadar tüketirken tüket vitamini kabul etmiyormuş ve vücut direk bağırsaklarda dışarı atıyormuş bu sebepten damar yoluyla doğum olana kadar b12 iğnesi vurulucam. Yani demek istediğim egeri bir eksiklik çıkarsa zaten doktorun seni uyarır kendini üzme bunun için
(679 puan)
Benim  tahlillerimde  herşey  iyi  çıkmıştı ama hamile  olunca insan  hep daha fazlasını yapmak istiyor demek ki. Seninkide iğneyle  de olsa bebeğine  faydası olsun inşallah.
-Reklam-
0 oy
(1,437 puan)

Ben de hamilelik ten önce yari vegan gibi biseydim cok seçerek et yerdim. Simdi de et yemek için cildiriyorum. Demek ki tersi oluyor:) yediklerimiz ile bebegin cinsiyetinin bi bağlantısı oldugunu sanmam

(679 puan)
Tam tersmiş durumumuz belkide  bebeklerimiz in ilerdeki  beslenme  alışkanlıklarını  mı belirliyoruz şimdiden.
0 oy
(4,314 puan)

Bn normaldede et yemiyordum hamile kaldm yine yemiyorum ama her turlu sebze süt ürunleri vb.tüketiyorm bebegim sağlikli cok sukur :) 

(679 puan)
Hep sağlıklı olsunlar inşallah :)
(4,314 puan)
Aminnn hepimiznki insallah :)
0 oy
(576 puan)

Bende etten tiksinmiştim zorla yiyince de direkt kusuyodum ama benim tiksintim geçti artık yiyebiliyorum seninde zamanla geçer umarım 

(679 puan)
13  haftalik  olmak üzereyim. Kaçıncı haftada  geçti acaba  seninki.
(576 puan)
5. Aydan sonra düzeldim sanırım
0 oy
(274 puan)

Cinsiyetin bence kız benden demesi :)) erkek cocukta et cok cekiyor insanin cani etten tiksiniyor benim cevrmde hep oyle oldu sordklarimda bunu soyledi ben mesela okdr et seven et tuketen bi insandmki hamile kaldim an bir tiksnme qeldi olsa yiyorm ama hicmi hic canim cekmez doktor kiza benziyor dedi bende etten tiksnmemden anlamiştm:))

(679 puan)
Bende  kız diye tahmin ediyorum.  2 hafta sonra randevum  var bakalım tutacak mı bu tahmin  :)
(274 puan)
Ben 12+3 üm canim cuma qünü randevum vardi işte ilk qebeliğim zaten kız istiyorduk rabbim qönlumze qöre verdi pipi qöremiyorum qaliba prenses olacak dedi doktorumz qenede hazrlik yapma belli olmaz dedi ama deqisceqini sanmiyorum :)
(679 puan)
Tarihlerimiz  nerdeyse  aynı bende sabırsızlıkla  bekliyorum  randevumu :) bakalım benimki ne olacak.
0 oy
(1,354 puan)

Ben de kurban bayramında bi zehirlenmiştim etten sonra yiyesim gelmedi.

(679 puan)
Kurban bayramında  eşim ete  elimi  bile sürdürmedi  tiksinirsin  diye dokunmadım bile ama yine de tiksindim.
0 oy
(385 puan)

Ben önceden et kokusuna bile bayılırdım. Ama ilk 3 ayda evde et kokusu işkence gibi gelmeye başlamıştı. Eşim yerken sofradan kalkar burnuma kolonya dayardım ev havalanana kadar da burnumdan çekmezdim. Eşim dalga geçerdi etoburdun nasıl böyle oldun, demekki hamilelik çok garip bişeymiş diye :) Şimdi 6. Aydayım hala ete ısınabilmiş değilim hala hafif bir tahammülsüzlüğüm var gibi :)

(679 puan)
Ben evde  et pişirmiyorum  hamileliğimden  beri. Katlanamaz  oldum yemeklerin içinde  bile yiyemiyorum. Bu arada seninkinin  cinsiyeti  ne acaba?
0 oy
(667 puan)

Canım ben zaten etten çok haz etmezdim hamilelikte hepten soğudum ama b 12 yerlerde birde trombositlerim düşmüş ilaçta karşılamıyor dedi doktor haftada bir iğne ve haftada 3 gün kırmızı et tüketmen gerekiyor dedi :((

(679 puan)
: (  yani illaki yemen gerekiyor  senin. Zor bir durum hele ki eti sevmezken  daha da zor. Sanırım  yeşil mercimekte de bulunuyor ette olması gereken vitaminler.
0 oy
(3,236 puan)

Düşük riskinden dolayi kayinvalidemlerde kaldm 1 hafta. Onlar cok severler eti. O kadar cok kokusundan tiksindim ki benimde et görücek yanım kalmadı valla. Eskiden severek yerdim ama benimde icim almiyo

(679 puan)
Için  almayınca ne yapsak olmuyor. Belki zamanla geçer.
0 oy
(494 puan)

Bende aynıydim o et bana nasıl korkuyordu mide bulantısı yüzunden et yerine bakliyat yedim hep simdi kokmuyor ama yine yemek istemiyorum 

(679 puan)
Bende mide bulantısı yok ama ağzıma almak istemeyince alamıyorum  yemek istesem  de yutamıyorum.
0 oy
(1,154 puan)

cnmm bende tiksindim 7. ayda b vitamin eksik cikti ve doktor bana et yedi haslama tercih etmemi soyledi

(679 puan)
İlerleyen aylarda bana da diyecek doktor bence . inşallah o zamana kadar yemeye  başlarım
(1,154 puan)
ins canimm bebegimin gelisimi geriydi mecbur kalinca oyle bir yedim.ki ben bile.sasirdim :)
(679 puan)
Fedakarlık bebek doğmadan başlıyor :)  Yoksa kendimizi suçlu hissediyoruz.
(1,154 puan)
aynen canimm
0 oy
(655 puan)

Bende oyleyim canim et balik yumurta agzima alamiyorum.hamilelik oncesi yerdim.doktruma soyledim bir vitamin verdi.omega3 etkili.

(679 puan)
Bende tüm bunları yiyemiyorum  doktoruma  sordum zamanla  yemeye  başlarsın dert etme dedi ama ben yine de kafama  takıyorum. Decavit haricinde hiçbişey kullanmıyorum.
0 oy
(198 puan)

Bende 10.haftamdayim ete ve kokusuna tahammülüm yok tavukta ayni şekilde  korkuyorum eksiklik cikicak diye :(

(679 puan)
düzenledi
Bende aynı korku ve endişeyi taşıyorum umarım herşey yolunda gider :)
(198 puan)
Ay insallah rabbim onlari korusun bizede saglikli gebelik versin
0 oy
(2,186 puan)

Bende sütten tiksindim cinsiyetle alakası yok canım vitaminlerle takviye yapabilirsin

(679 puan)
Süttende hoşlanmıyorum ama eşim zorla içiriyor
0 oy
(714 puan)

Cinsiyet konusunda bi fikrim yok  ama yiyemediğin besinlerin yerine onunla eş değer başka bir sey yiyebilirsin mesela ben de pek et yiyemiyorum  doktorum bana et yiyemiyosan zorlama onun yerine haşlanmış yumurta yiyebilirsin protein açısından etten daha fazla protein içeriyor  demişti canım

(679 puan)
Yumurtadan da soğudum hele ki haşlamasını hiç yiyemiyorum  arada bir tereyağda pişirip yemeye çalışıyorum inşallah faydası olur :)
0 oy
(407 puan)

Valla ilk gebeligimde canım et istiyodu oğlum oldu bunda hiç yiyemedim görmek bile istemedim gene erkek dedi doktor cinsiyete alakası yok sanirim

(679 puan)
Herkes kız bebeğe bağlıyor ama bende emin olamadım bekleyip göreceğiz artık :)
0 oy
(207 puan)

Bağlantısı var mı bilmiyorum böyle şeyler çok değişkenlik gösteriyor bence ama bende etten tiksindim ve kız bebek bekliyorum :)

(679 puan)
Çoğunluk bu şekilde yorum yapıyor ama istisnalar da var sanırım.

İlgili sorular

0 oy
22 cevap 820 göst.
10 Ağustos 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Esraesrsss (58 puan) sordu
0 oy
26 cevap 11,483 göst.
10 Mart 2019 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde esnibe1113 (446 puan) sordu
0 oy
32 cevap 330 göst.

644,085 soru

3,401,958 cevap

4,229,243 yorum

182,154 üye

...