0 oy
212 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (431 puan)
yeniden gösterildi

50 mg sonucu şekerim 140 çıktı. Bugun doktorum sonucuna baktı sınırda çıkmış yüksek dedi. Karbonhidrat keseceksin dedi. İstersen seni Dahiliyeye yollayayım istersen 100 mg şeker yükleyelim dedi. Ben de hocam yüklemezsek tedavisi var mı dedim. O da spor ve diyet, doktorun bakar durumuna sonra karar veririz dedi. Randevu aldım ama zamanı var. Bu süreçte rafine şeker tüketimini azalt, karbonhidratı azalt dedi.


Maalesef hergün çikolata biskuvi yiyordum. Eşim sürekli fastfood tüketmek istiyor. Patates kızartması, köfte, haftada 2 3 gün yapılıyordu. Sonuç olarak sınırda geldi şekerim. Doktor da bir haftaya kadar yenilen şeylerin şeker ölçümünü etkileyeceğini söyledi. 


Nasıl başa çıkacagım tatlı kriziyle. Daha bugunden başladım sızlanmaya, ama artık asla abur cubur yiyemem:'( Dahiliyeye gidene kadar kendime bol sebzeli, salatalı, beyaz etli bir program oluşturdum.  

Gebelik haftası 27+2

3 Cevap

+1 oy
(104 puan)
Canım  bende de şeker çıktı aynı bende senin gibiyim tatlıya çok düşkünüm başta uydum diyetime ama artık malesef dayanamıyorum arada yiyorum  bugün bile tatlı krizim tuttu bebekte istiyor diye yedim inşallah bisey olmaz
(431 puan)
Başta uyduysanız bir miktar toplanmıştır inşallah. Ama iki üç gün arayla biraz biraz nefsi körlemenin zararı olmaz inşallah :(
(104 puan)
Inşallah canım elimizden geldiğince dikkat edelim
-Reklam-
+1 oy
(1,546 puan)

Malesef onların sağlığı için uymak zorundayız ben daha 9. Haftamda başladım diyete :( yolun başındaydım. diyetle kontrol altına aldık çok şükür. Nasıl 9. Hafta derseniz gebelik icin yapılan rutin kan değerleri tahlillerinde açlık şekerim 103 çıkmıştı. 95 üstüne çıkmaması gerekiyormuş ve bebeğe tabiiki zarari var araştırırsanız görürsünüz hem bu sayede zaten iştahınız otomatik kesiliyor bebeğe zarar vermemek için. 

(431 puan)
Kiloda artış oldu mu peki. Ben 27. Haftada toplamda 7.5 kilo almış görünüyorum. Kilolu olmayla da alakası var deniyor çünlü ama ani bir kilo artımım da olmadı. Ben de ölçecegim şekerimi cihaz alıp.
(1,546 puan)
Aksine bu zamana kadar 6 kg verdim. 17 haftalığım suan. 62 kusurdum hamilelik öncesi. 56.4e düşmüştüm en son ama bulantım ve istifra da vardı. 15 hafta olana dek istifra ettim bulantım da son 1 haftadır azaldı oda ilaçla. Yeni yeni yemek yapabiliyorum Allah razi olsun kvalidemde yiyorduk aksam yemeklerini o yapıyordu. Bi gram halimde yoktu su içemiyodum güçsüz düştüm. mutfağa adım atmak bile işkence gibiydi. 2.gebeligim ve bu daha cok zorladı malesef. 1 haftadır okadar şükrediyorm ki şimdiki halime.
(1,546 puan)
Zaten benim için şimdiden sonra anca alım başlar. Daha bebek ne ki kilo olsun. Bide yürüyüş yapabilsem çok iyi olacak ama tabi simdi ardımda bir çocuğum daha olduğu için kış ve pandemi şartları zor oluyor:) ilk gebeligi 9 10 kg ile tamamlamıştım bundada öyle olur inşaAllah. Hergun yürüyüş yapıyordum ilk gebelikte.
(431 puan)
Anladım çok teşekkür ederim. Benimse hiç kusmam olmadı. Her şeyi yedim keşke tiksinme ne olaydı biraz kilo almazdım :') ama önemli değil evlatlarımız saglıklı olsun da. Ben de spora yeni başladım. Tabii sizin bıdık spora büyük engel. Onunla enerji harcarsınız en kötü :p rabbim bundan sonraki günleri geçmişimizden hayırlı ve kolay eylesin inşallah :)
(1,546 puan)
Ayyy çokça aminnn inşaAllah ♡
0 oy
(255 puan)
Cocuklarimizin sağlığı  icin katlanmak zorundayiz canim. Gecici bi sure sabret. 

İlgili bir soru bulunamadı

652,841 soru

3,434,577 cevap

4,267,859 yorum

184,502 üye

...