0 oy
412 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (201 puan)
kapalı
Kızlar tatlı ekşi postu vardı dün ben açmıştım bugün küçük hanım kendini gösterdi kızım olmuyor kız isim önerilerine açığım Kuran'da geçsin istiyorum :) rabbim ilk erkek nasip etti 2.kiz nasıp etti rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın gönlünden ne geçiyorsa o olsun inşallah
Gebelik haftası 21
Kapatılma nedeni: İsim konularını sol üst köşeden konu dışı sohbetten sorabilirsiniz

2 Cevap

0 oy
(2,195 puan)
Gözün aydın canım saglikla kucağına al inşallah :))) Kur'an da geçmiyor ama Erva ismini seviyorum ben kızda efendimizin halasının ismiymis İslami yaymada öncü kadinlardanmis:)
(201 puan)
Erva da çok güzelmiş ☺️
(2,195 puan)
Benim ki erkek kız olsa Erva koycaktim :))) hoş ayrıntılı yi bekliyorum daha ama iki kere erkek dediler yüksek ihtimal öyle :))
(201 puan)
Rabbim gönlüne göre versin canım sağlıkla gelsinler ☺️
Tuh post kapanmis canim cok sevindim Allah analı babalı büyütsün inşallah saglikla ;)  bakalim benimki de kiz mi :)
-Reklam-
0 oy
(216 puan)
Aleyna  elif   fatiha     kuranda geçen isimler havva da çok guzel bi isim nur da var :))
(201 puan)
Yaa bu saydıklarınin hepsi ailede 2şer tane :)
(107 puan)
Ben Asel koycam kızımın adını hem Kuran da geçiyor hemde anlamı güzel bal ırmağı demek cennetteki 4 ırmaktan biriymis :)
(90 puan)
Aleyna ismi arapçada aleyhe olarak söylenen bir kelimedir. Olumsuz anlamda kullanılır. Olumlu anlamı lena'dır.  Misal cehennem ateşi üzerimize gelecek derken aleyna kullanılır. Azap onların üzerine derkende aleyna kullanılır. Doğrusu  Kuranda geçen kelimelerden isim koymak değil mühim olan anlam olarak efendimizin tavsiye ettiği nasihatler üzerine isim koymaktır. Fatiha kelimesinin anlamıda açılış demek açan demek.  Eğer Kuran'a uygun şekilde isim koymak istiyorsak peygamber efendimizin koyduğu isimlere ve tavsiyelere bakmak gerekir. Anlam olarak yanlış gördüğü isimleri değiştirmiş efendimiz kaç yaşında olursa olsun. Misal Berra ismi koyulmasını tavsiye etmiyor. Anlamı bereket demek. Berra burda yok denildiğinde bereket burda yok anlamı vb gibi anlamlar ortaya çıkıyor. Kuranda geçiyor diye koyulan isimlerden birisi keziban anlamı yalancı demek arapça bir kelime ve evet kuranda geçiyor. Peygamber efendimiz isim koyarken kuranda geçen kelimelerden değil anlam olarak kurana uygun isimlerden tercih etmiştir. Kendi kızlarının isimlerine bakacak olursak çok güzel manaları var. Kızı Zeynep isminin anlamı babasının süsü demek.  Son olarak çocuğun anne baba üzerindeki haklarından birisi isim koyulmasıdır. Bu  sebeple bir yükümlülüğü de üzerimize almış oluyoruz.
(201 puan)
Yaa Asel çok iyiymiş ☺️
(33 puan)
Benım bir kızım war ismi belinay ıkıncıye hamıleyım beril koymayı dsunuyorum
(107 puan)
Bende çok beğenerek koydum sende koyabilirsin Asel hem anlamı güzel hem kuran da geciyor ballarımıza yakisir bir isim :)

İlgili sorular

652,843 soru

3,434,592 cevap

4,267,865 yorum

184,502 üye

...