0 oy
414 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (7 puan)
Merhaba kızlar. Sağlık personeli olarak yeni atandım henüz göreve başlamadım hastandenen de bilgi alamadım . 4B li personel kovitten dolayı 24 haftayı doldurunca doğum iznine ayrılıyor diye bişey duydum. Doğruluğu nedir ve doğum parası alıyor mu bilgisi olan cvp verirse sevinirim
Gebelik haftası 20

1 cevap

0 oy
(101 puan)
Evet 24.haftada doktordan sata göre 24.haftadır tarzında bir rapor alıp idari izne ayrılıyorsun. Maaşın yatıyor yani üni hastanesindeysen oranın şeyi farklı olabilir sağlık bakanlığındayım ben bizde böyle. Doğum parasıda maaşla birlikte yatırıyorlar
(72 puan)
Doğum parası dediğiniz nedir arkadaşlar .. izinli olduğumuz dönemde aldığımız maaşımız değilmi zaten . Yani maaş dışında birde doğum parası mı var?
(101 puan)
Evet maaş dışında doğum parasıda var bunu hastanenizin özlük birimiyle konuşup onlar kendileri bildirim yapıyorlar doğum yaptığınızda. Ardından doğum paranız pttye yatıyor ordan alıyorsunuz.
(7 puan)
Maas dışında bir de doğum parası mı oluyor çok muamme cevaplar var araştırdım bulamadım.. Eğitim araştırma hastanesine atandım ben de. Doğum izni ne kadar oluyor?
(72 puan)
Valla doğum parası denen şeyin o 16 hafta verilen raporun ücreti sgk onu yatırır sizde maaş düzenlenirken geri yatırırsnz ekstra bir para değil muhtemelen o . Tıpkı normal zamanda aldığmz rapor ücretini sgk nın yatırması ve kendi kururmumuzun o parayı maaş hesaplanırken düşmesi gibi
(101 puan)
Tabiki doğum parası var. Sadece bir kereliğine yatıyor. Doğum iznide 8 hafta doğumdan önce 8 hafta doğumdan sonra. Doğumdan önceki 8 haftalık izninin 5 haftalık iznini çalışıp doğumdan sonraya aktarabiliyorsun. Doğum izni sürecinde sadece ek ödeme alıyorsun, iznin bitip işe başlayınca toplu olarak izin zamanındaki maaaşını alıyorsun ve bir kereliğe mahsus doğum parası alıyorsun. Doğum parasıda 300 küsüratlı birşeydi sanırım dahada fazla olabilir.
(101 puan)
Canım doğum parası dediğimiz şey türkiyede doğuran her kadının aldığı bir para birinci çocukta farklı ikinci çocukta farklı alıyorsun. Çalışsanda çalışmasanda. Sgk ile ilgili bir konu değil yani
(7 puan)
Hmm anladım canım.. Peki 24. Haftada mecbur mu ayrılıyoruz izne yani ben çalışmak istiyorum deyiptw doğumdan sonraya onu aktaramaz mıyım?
(101 puan)
Hayır canım aktaramıyorsun onu. O sadece covidden dolayı çıkmış bir izin. 24.te başlayıp 32de bitiyor. 32de tekrar hastanenle görüşmen lazım doktordan çalışabilir raporu alıp çalışman lazım. Ama bunların gününü geçirmemeye çalış. Geçmişe yönelik rapor seni çok çok zorlar. Randevularını falan ona göre ayarla mutlaka.
(7 puan)
24 te izne çıkarıp ta 32 de tekrar başlatmak çok saçma olmus. Çok teşekkür ederim bu arada canım
(101 puan)
Ne demek canım:)) 24 ve 32 arası bebeğe direk geçiş olabiliyormuş. Yani öyle çalışmalar varmış. 32den sonra da bir şeye rastlamamışlar. Öyle okumuştum bende bir yerde ne kadar doğru bilmiyorum. Tabi korunmak lazım bu haftalar da vardır bir bildikleri :))
(7 puan)
Demekki dediğin gibi vardır bi bildikleri
(72 puan)
Cnm 300 tl birşey onu konuşmaya gerek yok diye düşğndm
(72 puan)
Ben birde şunu merak ediyorum arkadaşlar 23+1 olsanda 24. Hafta sayılıyor o zamn mı başlayacak 24 tamamlayınca mı acaba
(7 puan)
Ben de onu merak ediyorum
(101 puan)
Sata göre 24. Haftada olmanız lazım. 23 falan kabul edilmiyor.
(43 puan)
Sağlık personeliyim ,hekimim 24+1 olunca verdi raporu. İdarenizin özlük birimiyle görüşün ,kimi birimler 23+ da 24.hafta olduğu için kabul ediyorlarmış .Benim personel birimi sorun çıkarmadı ama hekim 24+1 de verdi .Sorun değil dedim başlayışımda 32+ da olacak inşallah .İzinler açılırsa 32 den sonra çalışır raporu verebilirler belki ,şuan çalışır raporu veren yer yok gibi .
(7 puan)
32 den kaçıncı haftaya kadar çalışmamız lazım acaba
(43 puan)
32 de çalışır alırsanız 37 ye kadar 5 hafta .
(7 puan)
Teşekkür ederim
(43 puan)
Rica ederim ,sağlıkla gelsin bebiş .
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 214 göst.
0 oy
2 cevap 211 göst.
30 Eylül 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Neclacan (46 puan) sordu

653,837 soru

3,438,380 cevap

4,271,860 yorum

184,754 üye

...