0 oy
686 göst.
Hamilelik Alışveriş kategorisinde (1,404 puan)
kapalı
Merhaba..

Ben su an 26+4 haftalik gebeyim. Yavas yavas alisverise baslicaz ama bir ay daha bekliyim diyorum. Bebek odam cok kucuk. Uc kapili dolap komidin ve yatak alcaz sadece. Anne yani besigimiz var. Dolapla komidini yaptiricaz. O tamam. Ama yatak nasil olcak bilmiyorum. Ilk gebeligim ve bebek ne zamana kadar yanimda yaticak anne yani besigini ne zaman birakicaz bilmiyorum. Martta dogacak kismetse 6,7 ay yanimda kalsa sonra odasina gotursem acaba nasil bir yatakta yatmali 7 aylik bir bebek. Besikte mi yatar? Kusura bakmayin hic bisey bilmiyorum bu konuda :)
Gebelik haftası 26+4
Kapatılma nedeni: Sol üst köşeden konu dışı sohbetten sorabilirsiniz

13 Cevap

0 oy
Bacı ben oda yapmadım bilerek. 1.5 yaşına kadar yanımda kalır bebeğim park yatak aldım bide dolap. Dolabını giyinme odama koydum. Park beşiği yanımda zaten. 1.5 yaşına gelince de Montessori olarak kurucam odasını. Ayrıca alışverişlerini 30a kadar bitir ütülerini kıyafetlerini yıka sonrası agırlascan yapamazsın. Erken dogum riskin yoksa da 32 33 de cantasını hazır et.
(1,404 puan)
Baktim modellere galiba benim aklimdaki gibi. Yataktan dusme sorunu olmasin istiyorum. O yanindaki korumaliklar sokuluyor mu?
Onu tam bilmiyorum benim alacağım yatak yerden olcak zaten korumalıklarına kılıf da yaptırcam yatak büyük rahat da eder.
(254 puan)
Ayy ohh yaa. İnsanlar hep "ayy bebek odası yapmadın mı" diye acır gibi soruyor
:D
Ben de "zaten en az 1.5 sene yanımda yatacak ne gerek var odaya" dedim. Yapan yapsın, beni ilgilendirmez ama ben yapmadım oda. Kendi odama anne yanı beşik ve 6 çekmeceli şifonyer aldım, ohh mis. Ben de odasını ayırmak rahat olsun diye, 1.5 yaşında montessori oda alacağım. Belki diyorum hoşuna gider daha kolay adapte olur odasına :)
O ne ya öyle yenidoğan bebek odası bana cok sacma geliyor millet görecek diye niye o kadar bosuna masraf yapayım ki zaten bebe 1.5 yasına kadar yanımda kalcak odasına harcıcam parayı ona harcarım ileride zaten yapcam odasını uzun yıllar kullanabileceği gibi. O para kenarda durur acil biseye bile kullanırım yani. Bana oda yapmak cok sacma geliyor cidden.
(1,404 puan)
Tecrubesizlik zor :) bebek kac yasina kadar anne yaninda yatmali onu bile bilmiyorum :) ben oda yapmicam zaten. Bebek odam cok kucuk. Sadece esyalari duzenli olsun diye uc kapili dolap ve komidin yaptiricam. Esyalari bizim dolapta olmasin diye. Zaten minimalist yapicam her seyi mecbur evim de kucuk. Benim odam da kucuk. Esyalari kendi odasinda duzenlice durur.
Oda mantıklı yani aman bacı eşya dediğin oluyo yeter ki beben saglıklı olsun :))
(1,404 puan)
Aynen tek onemli olan sey saglikli olmasi her sey hallolur. Herkese saglikli dogumlar :)
(254 puan)
Valla dolaba bile gerek yok biliyo musun? İkeanın 6 çekmeceli şifonyeri var ondan aldım ben. İçine de trendyoldan düzenleyici aldım. Herşeyi düzenli şekilde sığdı. Kıyafetleri, mendilleri, battaniyeleri, çorapları, müslinleri herşeyi düzenli oldu. Dolap ben de düşünmüştüm ama boşa almış olurdum.
Bende dolap almıcaktım ama inan evimde yer yok bebe kıyafetini koyucak. Öyle süslü püslü değil de sade bi dolap aldım yarın öbürgün yüklük veya baska amacla o dolabı kullanabilirim diye.
-Reklam-
0 oy
(1,443 puan)

Ben ablam gibi 1 yaşından sonra odasına alıştırmayi düşünüyorum Montessori yataklardan Alicam odasına hem düşmez hem rahat uzun süre kullanır diye düşündüm 25+5:)

(1,404 puan)
Modellere baktim istedigim gibi.  O yaninda ki korumaliklar sokuluyor mu? Kismetse o gunleri gorebilirsek ilkokula kadar yatak almiyim diyorum uzun sure gitsin istiyorum.
(1,443 puan)
O yatakları orta okula giderken bile kullanır bence uzun ömürlü olduğunu düşünüyorum o yanındaki korumaliklar sanırım sökulmuyor canım ama kitaplikli falan olanları var
(1,404 puan)
Cok tesekkurler :)
0 oy
(181 puan)
Ben de dolap ve şifonyer aldım odasına, bir de park yatak ilk başta kendi odamda duracak sonra odasına geçiricem. Park yatakta üç dört yaşına kadar yatabiliyor sonrasında odasına Montessori tarzı yatak istiyorum, odasını ben de 6-8 ayda ayırmayı planlıyorum nasipse ♥️
(1,404 puan)
Dolapla komidini yaptirayim. Yatagi sonraya birakalim. Dolabi olsun ki esyalari duzenli olsun istiyorum biraz duzen takintim var :)
(181 puan)
Aynen öyle bence de hem o sırada odanın dekorasyonuna da tam karar vermek için vaktiniz olur içinize sine sine yaparsınız ♥️
0 oy
(796 puan)
Tabi besikte yatar canm bazada yatcak hali yok :) benimde ilk hamileliğim benim odam vardı kücük ama ben oda en az 1 sene yapmıcm yanımda yatırmayı düsünüyorm park beşik aldm dolap almadm kendi dolabımdan bir yer yaptım 1 sene sonrasında yaparım insallh anne yanı besigi zatn çok uzun kullanılmıyor diye biliyorm max. 7 ay feln sonra beşikte yatırmaya başlarsın muhtemelen ama sana tavsiyem park beşik cok kullanisli normal besiklerde bebek biraz ayaklaninca dusuyo feln park besikte bu sorun olmuyor
(1,404 puan)
Anne yani besigim var. Soyle yapsam elimdepara varken dolapla komidini yaptirayim esyalari duzenli olsun. 1seneye yakin yanimda kalsa sonra odasina yatak alayim.
(796 puan)
Anne yani sepet besigimi diyorsunz kücük olanlar var yaa anne yanı diye geciyor onda 1 sene yatamaz ama
(1,404 puan)
Yok yani acilan besik gibi.
(796 puan)
Anladm o sekilde yapabilirsin tabi canm mantıklı
(1,404 puan)
Cok tesekkur ederim.
0 oy
(1,035 puan)
Yenidoğan bebeğe oda yapmak çok saçma zaten 2 yasına kadar yanında yatıyor, ben kızıma oda yapmadım sadece ileri de kullanacagı büyük bi dolap yaptırdım şimdi de 2 yasına az kaldı montessorri yatak aldım yere düşmesin diye kendi inip cıkıyor yatıyor, kardeşimiz var bizim 6 aylık oda ben odasını 8 aylıkken ayırmıştım
(1,404 puan)
Sadece dolap ve komidin yaptirayim. Esyalari duzenli olsun bide elimde para varken o isleri aradan cikarayim dedim.Besigim var anne yani. Yatak icin bekliyim :) cok tesekkurler.
(244 puan)
Bence saçma değil ben bebek odası aldım Rabbim kısmet ederse herşeyi ile tam oda yapacağım yatak odasınada anne yanı beşik alacağım imkanı olan yapsın ileride yapabilirmiyim yapamam mı diye aldım ben çok şükür
(1,035 puan)
Şu yönden saçma bende yatak aldım kızıma ama 3 tane yatak değiştik cocuga dar geldi döne döne uyuyan bi kızım var çünkü bazı şeyler bebeğin ihtiyacına göre şekillenıyor, işte en son 90*190 aldık
0 oy
(151 puan)
Canim 1 yaşına kadar senle yatmalı ben de öyle düşünüyorum. Güvenli bağlanma yaşayabilmesi için buna ihtiyacı var.  Çünkü bu durum tüm hayatını etkiliyor. Ama gün içinde yattığında beşiğine koyabilirsin.
(1,404 puan)
1 yasina kadar yanimda olcak tamam. :) tecrubesizlik :)
(151 puan)
Estafurullah benim de hiç tecrübem yok :) ama mesleğimden dolayı bu konuları öğrenme fırsatı bulmuştum :) o yüzden şimdilik oda hazırlamadım bi babynest aldım bi de beşik
(1,404 puan)
Tesekkurler saglikli dogumlar:)
(151 puan)
Sagolun size de sağlıklı doğumlar inşAllah
0 oy
(379 puan)
Ven montesorri oda istiyorum canim. Dogumuma on gum kaldi allahimin izniyle saglikla kucagima alayim. Duzucem odasini .hazir dursun. Hersey pahalaniyo cnku. 1 -2 yasinda falanda odasina geciriirm diyorum.
(1,404 puan)
Saglikli dogumlar :)
0 oy
(71 puan)

image

image

Ben montessori almayı tercih ettim ilk doğdugu zaman zaten ahşap sallanan beşik var orda yatacak sürekli yatak almaktan sa bu şekilde tercih ettim benim de doğumum martta olacak kısmetse Allah sag salim kucagımıza almayı nasip etsin 

(1,404 puan)
Saglikli dogumlar hepimize :)
(71 puan)
Amin inşallah
0 oy
(5,553 puan)
Valla canım ben odasına dolap ve montessori yatak aldım çok da güzel oldu, yanıma da ufak beşik aldım, beşikten sonra hemen yatağına alıştırmayın düşünüyorum kısmetse, öyle yıllarca yanımda yatması taraftarı değilim zaten sonra hiç ayıramıyorsın, alıştırdığın zaman 6aydan sonra bile yatırabilirmişsin yatağında, zaten montessori yatak tek kişilik yatak oluyor artık bir daha yatak alma derdim de olmicak nasipse o yatak onu götürür yetişkinliğe kadar. Ben böyle tercih ettim :)) 
(1,404 puan)
Cok tesekkur ederim saglikli dogumlar :)
0 oy
(1,413 puan)

Bende 11 haftalıgim yani çeyiz seti olarak almak istiyorum çünkü tek tek alınca çok pahalıya mal oluyir. Şöyle bisey alacam hayırlısıyla 

image

(1,404 puan)
Fiyati cok iyi. Bebek odalari pahali oluyor. Iyi bulmussun  o fiyata:)
(1,413 puan)
Aynen bu şekilde yaşadığım şehirde vardır inşallah
0 oy
(82 puan)
3 yaşında kızım hala aynı odad beşiği yaza ayircam odasını tuvalete eğitimi yeni hallettik her şey rayına oturdu öyle.gece çise felan kalkiodu
0 oy
(1,149 puan)
Büyüyen besik al bence. Ben büyüyen besik aldim . 
0 oy
(552 puan)
Canm biz oda yapmadık iyikide yapmamisz onu daha sana ihtiaci var her dakika duyananaybijrsin annesi bnce simdilik anne yani alın derim iki yaşına falan gelince yapmayı düşünüyoruz biz 
(1,404 puan)
Anne yani besigim var. Bide dolap komidin yaptiricam esyalari icin. Yatagi sonra alcam burda yorumlari okuduktan sonra karar verdim :) zaten yatak alsaydim da yanimda yatiracaktim hani dedim elimde para varken aradan mi cikarsam ama acelesi yokmus :)

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 225 göst.
10 Mayıs 2019 Hamilelik Alışveriş kategorisinde hazaldrmz (297 puan) sordu
0 oy
12 cevap 684 göst.
0 oy
2 cevap 594 göst.

650,280 soru

3,424,414 cevap

4,256,581 yorum

183,765 üye

...