0 oy
587 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (1 puan)
Merhaba güzel anneler

İlk bebeğimi ocak ayında kıstık higroma yüzünden kaybettim. Genetik bir sorundan kaynaklanmadığı için yine normal yollarla hamile kaldım. Gerçi planlı bir gebelik değildi pandemi sonrası düşünüyorduk ama oldu.

Gebeliğimin basından beri periontoloğa gidiyorum.

9. Haftamda toksoplazma testim pozitif çıktı. Avidite değerim 0.04 çıktı. Yani 3 ay içinde geçirmişim bu enfeksiyonu. Çok sayıda kedi baktım. Hatta ağzımın içinde kediyle gezdim nerdeyse bir dönem. Bağışıklığımın  olmaması çok şaşırttı bizi.

Şimdi 12. Haftadayız. Ayrıntılı ultrason yapıldı bu hafta. Benim mercimek kocaman bebek olmuş.. herşey yolunda görünüyor. Herşey olması gerektiği gibi.

16. Haftada amniyosentez yapılacak. Bunun yapılmasını istiyorum. Neyle karşı karşıya olduğumuzu bilmek istiyorum. Önümüzde nasib olursa daha 6 ay var ve 6 ay boyunca hamileliğimi acabalarla yaşamak istemiyorum. Toksoplazma bebeğe bulaşırsa sağlıklı doğup 15-16 yaşına geldiğinde de sorunlar yaşanabiliyormuş.. 

Günde 3 sefer antibiyotik kullanıyorum.. 

İlk 3 ayında toksoplazma geçirip sağlıklı bebek sahibi olanlar var mı aranızda.. bebeğim için çok korkuyorum. O kadar hareketli, afacan bir şey ki.. dün ultrasonda 2 saniye durmadı doktor zor ölçüm yaptı.. anne olamamaktan çok korkuyorum..
Gebelik haftası 12

1 cevap

0 oy
(15 puan)
Merhabalar oncelikle cok gecmis olsun.Toksoplazmaya bagisikliğımız olsa bile yeniden kapabilirmisiz ve hamilelikte sıkıntılı olurmus.  Grcen gun doktorum açıklamıştı size de aktarayim istedim. Aldiginiz tedavi bebege nasil etki eder bilemiyorum ama amniyo srntez yaptiracaginizi gorunce yazmak istedim. Gunumuzde bunun cok faha kolay yolu var biraz maliyetli ama guvenilir ve cok konforlu.  Veracity yaptirabilirsiniz sadece sizin kanınızı aliyorlar ve bebegin , sizin kaniniza gecen dns ni inceleyip bircok kromozomal hastalikla ilgili bilgi veriyorlar.  Turkiyede yayginlasmadi sanırım.  Ben kktcde yasıyorum. Bu testi guney kibrisa veya ingiltereye gonderiyorlar orda yapiliyor maliyeti de yaklasik 500 eurodur.  Farkli bir yontem bilginiz olsun istedim  umarim sorunsuz sag salim gelir bebisiniz.
(394 puan)
bende 9. haftamdayım geçiriyorum çok korkuyorum bebeğe geçer diye
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 338 göst.
0 oy
3 cevap 817 göst.
0 oy
35 cevap 1,681 göst.
0 oy
3 cevap 150 göst.

649,166 soru

3,420,171 cevap

4,251,478 yorum

183,474 üye

...