0 oy
619 göst.
Doğum kategorisinde (158 puan)
Merhaba hanımlar. 37+4 günlükken doktor kontrolüne gittim. Doktor çatı mukayesesini yaptı. Normal dedi ama bir kemik daha oluyomuş o biraz kapalı dedi. Bebeğimin kafa çapı büyükmüş. Dahada büyür dedi. Normali deneriz ama sezeryana donebilir dedi. Sizde boyle bi durumu yasayan var mi. Direkt sezeryan mi oldunuz. Normali denediniz mi? Ilk gebeligim ne yapacağım bilemedim.
Gebelik haftası 38+2

7 Cevap

0 oy
(157 puan)
38+5 im ben de aşağı yukarı aynı durumdayız. Özelde tek doktora gittim sürecin başından beri . Çatı muayenesinde dar normal olması çok zor . Sezeryana gün verelim dedi . Tek doktora gittiğim için direk sezeryan gününe gitmek mantığıma yatmadı.  Devlet hastanesine de görüneceğim.  Normal olmazsa zaten sezeryana yöneliyorlarmis
(158 puan)
Sıkıntı şu altta dikiş bide üstte dikiş toparlayabilir miyiz çabuk. Sonuçta bebeğimizin bize ihtiyacı var.
(686 puan)
Altta nasil dikis olacak canim benim :)
(158 puan)
Doktor normali deneriz kafasını görsem bile cikmazsa sezeryana alirim dedi. Altta Ic dikiş olmaz mi zorlayinca ?
(670 puan)
Normalden sezeryana geçerse kesmez canım alttan gerek duymaz, bir iki dener olmuyorsa zorlamaz sezeryana alır, seni alttan keserse zaten normal dogurursun yani, ondan hem alttan hem üstten kesme şansı yok birini yapacaktir
(686 puan)
Aynen oyle teşekkürler aciklama icin
-Reklam-
0 oy
(358 puan)
O kadar sancı çekmek sonrasında da sezeryan agir bir şey bence, hem çocuğun kafa çapı büyükse kanalda sikisir falan Allah korusun. Deneyelim demekle olmuyor ki riskleri göze almak lazım. Ben olsam böyle riske girmem şahsen. Normal doğum sıkıntıysa direk sezeryan isterdim.
(158 puan)
Teşekkür ederim.
(204 puan)
Katılıyorum
0 oy
(864 puan)
Ben normal dogumu cok isteyen biri olarak boyle bi durumda o riski ve stresi göze alamazdım herhalde direk sezaryen olsun derdim ama sen kendi gücüne mantigina gore hareket et bi de farkli doktorlara da muayene olabilirsin
(158 puan)
Teşekkür ederim.
0 oy
(403 puan)
Bana çatın dar dedi normal zor olur dedi bende sezeryan tercih ettim sen yine 1 doktorla kalma baska dr da git 
0 oy
(370 puan)
Çatı muayenesi nasıl yapılıyor merak ediyorum ilk gebeliğim acıyor mu 
(158 puan)
Kendini rahat bırakırsan acımıyor.
0 oy
(670 puan)
Tabikide normal doğum daha iyidir ama bebeğini riske atma derim, kafa çapı da büyükmüş, ben böyle birşey duysam yapamam yani normal doğum, ben zaten planlı sezeryan 27 Kasım da doğum edecem hayırlısıyla yinede sen bilirsin canım
(158 puan)
Sizin de mi ilk
(670 puan)
Evet ilk
(158 puan)
Sizin sezeryan tercihiniz nasıl oldu. Doktor mu önerdi.
(670 puan)
Hayır ben sezeryan istedim direk, eşimin işi belli olmuyor genelde evde tekim riske atamadım
0 oy
(188 puan)
Bu arada normali denemeyi doğumun normal doğum gibi başlaması ve rahmin belli bir açıklığa ulaşması olarak düşünebilirsiniz. Buna plansız sezaryen de deniyor. O kadar sancı çekip de sonrasında sezaryen olmak saçma şeklinde düşünmeyin bence, çünkü o sırada kasılmalar ve açılmalarla pozisyon almaya çalışan bebeğin kortizol seviyesi artarak bebeği bu dünyaya hazırlıyor. Yani bebeğiniz dünyaya çıkış yolu olarak sezaryenle de gelse adapte olmak için ihtiyacı hormonları saşgılayabşlşyor böylece şok durumu çok daha aza iniyor ya da hiç olmuyor. Normal doğum arzu eden biri olarak, tıbbi olarak riskli bir durum söz konusu olmadıkça ben şahsen bu sebepler dolayısıyla planlı sezaryen istemiyorum. Baş büyüklüğü belki sizin durumunuzda normal doğuma engel olabilir (doktorlar bilir) ama normal doğumda faydalanacağınız hormonlardan uzak kalmanız ya da normal doğuma yakın bir doğum tecrübesi yaşamanız engel olmak zorunda değil. Tabi her şey tercih meselesi, her hangi bir eleştiri yok bu konuda. Ben şahsen ikimizde sağlıklı olduğumuz sürece bebeğimin dünyaya en az travmatik şekilde ve en hazır haliyle gelmesini istiyorum. Bir fikir olarak paylaşmak istedim. 
(158 puan)
Kesinlikle bende normal istiyorum. Ama doktorun olumsuz konuşmaları beni çok korkutuyor. Bi umut sancim gelse gitsem diyorum biraz daha büyümeden o da olmuyor.
(188 puan)
Doktorların risk almak istememesi çok normal. Sonuçta onların bir sürü yasal yükümlülüğü ve riski de var. Kimi doktor da uğraşmak istemiyor açıkçası. Sezaryen daha konforlu geliyor onlara çünkü süresi belli zamanı belli rahatça plan program yapıyorlar, gebeye göre davranmak durumunda kalmıyorlar. Yani doğumun normal başlamasını ve ilerlemesini bekleyip sezaryenle almak mı planlı tarihli sezaryen mi diye sorsak çoğu ikinciyi seçer. Ama bu senin doğumun. En büyük söz hakkı sen de. Yani tabi ki doktorları dinlemek, iş birliği içinde olmak, riskleri iyi değerlendirmek lazım ama sağlık riski olmadığı sürece doktorlar seçimlerini biraz daha anne dostu seçeneklerden yana kullanmalı. Bunun mümkün olması da bizlerin talep etmesiyle mümkün.
(158 puan)
Aslinda normale sıcak bakan biri. Kafa capinida sorun etmiyordu. Ama çatı kemiğin iyi fakat ne kemigiyse bisi varmış o dar dedi. Ilk defa duydum. Anlam veremedim.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 499 göst.
0 oy
2 cevap 325 göst.
0 oy
4 cevap 248 göst.
0 oy
6 cevap 480 göst.

652,138 soru

3,431,822 cevap

4,264,628 yorum

184,317 üye

...