0 oy
466 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (71 puan)

Çarpıntı ve yüksek tansiyon için bu ilaçları kullanan var mi ? Bebeğe zarar verme ihtimali olan ilaçlarmis çok üzgünüm. Daha 6 haftalık hamileyim 

image

1 cevap

0 oy
(65 puan)
Riskli gebeliklerde erken doğum ya da düşük olmasın diye de veriliyor bu. Mesela ben Nidicard kullanıyorum. O da tansiyon ilacıymış. Prospektüste kullanmayın yazıyor ama kadın doğum doktorları veriyor. Kar zarar hesabı var tabii onlar daha iyi bilir.

Ayrı olarak yüksek tansiyon da çok zararlı gebelikte. Pre-eklampsiye sebep olabilir yani gebelik zehirlenmesi.

Kısacası doktor ne diyorsa onu kullanmamız gerek ne yapalım. İnşallah en sağlıklı sonuca ulaşırız. 
(292 puan)
Benim de 35 haftamda erken dogum riskim vardı nidicard i 15 dakika icirerek durdurdular simdi 36.2 gunluk gebeyim doktor çarşambaya kadar kullan dedi ama artık bünyem kaldırmıyor bıraktım ilaci :))) ondan gelen care allah dan gelsin. Sizde durumlar nasıl ilac yan rtki yaptı mi
(71 puan)
Haklısınız doktor ne derse onu yapmak en doğrusu sanırım teşekkür ederim.
(65 puan)
İyi çok şükür 36. haftadasınız daha erken değil bu da güzel :) benim şu an 35+3. Ama bir yan etki olmadı bende ya sırt ağrım ve sancım geçti sadece , sizde ne şekilde oldu ki merak ettim şimdi??
(292 puan)
Insaallah hiçte olmaz yan etkisi.  Bende kalp çarpıntısı el ayak şişmesi bas donmesi sersemlik ve huysuzluk yaptı. Tuhaf bi histi. İlaci almadığım gün içinde yine ayni yan etkileri yaşadım.  Bana yaramadı onu anladım.
(65 puan)
Belki de o başka bir şeydendir :) ya dediğim gibi neyse ki haftanız artık sorun olmayan bir hafta. Yani kullanmazsanız bile Allahın izniyle sorun olmaz.
-Reklam-

654,728 soru

3,441,727 cevap

4,275,728 yorum

184,978 üye

...