0 oy
375 göst.
Doğum kategorisinde (842 puan)
Merhaba anneler sezeryan doğum yapmış olanlar bilgi verebilirler mi şu an nasıl doğum olacağını belli değil ama sezeryan doğumu çok merak ediyorum şimdiden teşekkürler 

1 cevap

+2 oy
(113 puan)
Ben 41. Haftada suni ile başlayıp 9 saat sancidan sonra sezaryene alindim kendi tecrübemi paylaşayim.

Belden uyuşmali olursa çok rahat geçiyor. 10 dk içinde bebeğin doğuyor, kanı alınıp aşısı vs yapılıyor üstü giydiriliyor. Yaklaşık yarım saat senin işlemlerin dikişlerin sürüyor ayaklarini hiç hissetmiyosun kafan gayet yerinde bilincin açık oluyor. Doğumdan üç saat sonra falan ayak uyuşman geçerse yürütuyorlar birinden destek alıp yere değil karşıya bakarak yürümen lazim. Biraz ayağın birbirine dolaniyor komik bir görüntü oluyor ama iki dk içinde normale yakın yürüyorsun :) zaten ağrı kesici ve yapiyorlar daha sonra ilk idrar ve ilk gazını cikardiginda haber vermen isteniyor. Sana gelip haber veriyorlar artik sıvı birşeyler tüket diye. Bol bol su içmen lazimki hem anestezinin etkisini atabilesin hem lavaboya cikabilesin hemde sütün gelebilsin. Daha sonra kafein alman lazim. Ben 12 saat içinde 4 Nescafe 2 bardak şekersiz kola bitter çikolata 2 lt su rezene çayı ve hoşaf tüketmiştim. Dik yürümekte biraz zorlaniyorsun, yatağa yatip kalkarken destek alman lazim ama biraz dirayetli olursan herşey gayet güzel olur. Ben akşam doğum yaptım sabaha kadar yürüdüm uykusuz kaldim ama değdi 12 saatin sonunda lavaboya çıktım. Lavaboya çıktıktan sonra büyük bir rahatlama geliyor. Doktorlar yavaş havas yemek yemeye başla dediler ama ben başlamadım sıvı tüketmeye devam ettim. Hoşaf, çorba, su derken baya tokluk hissi vardı. Bebeğimde bende gayet iyi olduğumuz için 36 saatin sonunda hastaneden çıkış yaptik. Emzirmekten hiç vazgeçmedim çok şükür sütüm ilk başta damla damla geliyordu ama eve gittiğimizde biraz daha hızlı damlalar akmaya başladı. Benim bugün birinci haftam doluyor hep yürüyorum ama ev işi falan hiç yapmadım sadece bebeğimle ilgilendim, uyudum, evin içinde gidip geldim. Çok çok iyiyim harikayim diyemem illaki arada sizlamalar ağrılar oluyor ama geçiyor ve geçecek de. Kucağımdaki mucizeye baktıkça unutuyorum herşeyi. Sormak istediğiniz birşey varsa sorabilirsiniz seve seve yardımcı olurum. 

(12 puan)
Cok  guzel  anlatmıssınız  ayrıntılı  sekılde  tebrıkler
(842 puan)
Çok teşekkür ederim allah razı olsun gerçekten içim biraz rahatladı çünkü çok korkuyordum o kadar korku verici bir şekilde anlattı ki çevremdekiler acaba sezeryanla olursa nasıl olur diye çok merak ettim ve internetten çok tecrübeli insanlardan okumayı tercih ettim tekrar teşekkür ederim :)
(113 puan)
Sizi çok iyi anliyorum. Bebeğimin normal yollarla gelmesi için elimden gelenin fazlasini yaptım hamileliğimin başından beri yürüyüş,pilates, egzersiz. Son haftalarimda hurma,squat,sıcak suya oturma vs vs daha niceleri. Ama nasip olmayinca olmuyor suni sanci aldim 9 saat boyunca kafasi aşağı inmedi. Ben her ihtimale karşı sezeryan nasil olur diye araştırmıştim biraz korkutuldum. Sonra sezeryan nasildir diye araştırmak yerine sezeryan sonrası iyileşme sürecine nasıl katkıda bulunabilirim diye arastirdim. Ameliyathaneye girdiğimde gözümün önünde bıçaklar hazirlaniyordu önce biraz baktim sonra ürkmemek adına kafami önüme eğdim dua ettim. Doktorlar hemşireler çok iyiydi ameliyat boyu iletişim halindeydik. Hep gözümü kapattım Allah'a tevekkül ettim ve benden dua brkleyrn herkes için dua ettim. Ameliyathaneden cikarken yanınızda hayatınızın en değerli varlığı duruyor. Küçücük,sıcacık.. Hep iyi düşünün ki iyi olsun. İnşallah doğum ve doğum sonrasi süreciniz sizin için harika geçer. ❤️
(842 puan)
Allah razı olsun çok teşekkür ederim umarım normal doğum olur olmazsa da inşallah iyileşme surem kısa ve kolay olur .. :))
-Reklam-

İlgili bir soru bulunamadı

652,830 soru

3,434,531 cevap

4,267,794 yorum

184,496 üye

...