0 oy
12,300 göst.
Doğum kategorisinde (230 puan)

Kizlar 1 hafta once dogum yaptim lohusalikta okunacak dua varmi yani yada bazilari besmelesiz okunabiliyo faln diyolar bilgisi olanlarbyardm edebilirmi bebegm surkli uykusundan sicrayip agliyor kendime ve ona okumak icin ne ypabilirm

9 Cevap

0 oy
(191 puan)

Dua her durumda okunur diye biliyorum yani adetliyken bile ezbere bilinen dualar okunur.

-Reklam-
0 oy
(1,045 puan)

Canım istediğin duayı okuyabilirsin okunabiliyor diye biliyorum ")

0 oy
(1,960 puan)

Ayetel kursi oku canım sürekli okuduktan sonra hem kendi üstüne hem bebeğinin üstüne üfle yetmiş bin tane melek ikinizi de korur :) bebeğin de rahatlayacak emin ol başucuna kuranı kerim koy :)

(1,960 puan)
Herkesin bildiği farklı olabilir canım ben kuran kursuna giderken bana ablamın dediği gibi öğrettiler kuran kursunda ki hocalar da çarşaflı falandi hâni onların da yalan yanlış şeyleri öğretecek hâlleri yok benim çevremde ki çoğu insan da okunur diyor internette de okuna bileceği yazıyor
(794 puan)
Bende carsafliyim:) lakin dinde doğru bi tanedir görüş farklılıkları olabilir elbet ama fetva sabit konularda bi tanedir. Ayet okumak tehlikeli hayiz ve nifas dönemlerinde. En iyisi altta yazilan bi dua var onu okumak. :)
(1,960 puan)
Normal de okuyorum ben hep alışkanlık olmuştu artık bundan sonra dikkat ederim insanız bildiklerimizi ya da öğretilenleri yanlış öğretmiş olurlar yeter ki düzeltelim :)
(794 puan)
Aynen öyle kardeşim bende bilmiyordum öğrendim zamanla ama israrla uyarmamin sebebi rahatsiz ederler okuyanlari sen fark etmezsin belki zamanla meydana gelir. Bende bunu bilip soylemezsem ahirette hesap çetin olur. Çok daralıp korktuğun zaman kalbinden oku yani ağzını hiç kimildatmadan:)
(1,960 puan)
Tavsiyene uyacağım canım :)
0 oy
(332 puan)

Lohusalık döneminde kadının ve bebeğin muhafazası çok önemlidir . Mümkünse odanın içinde sürekli olarak Bakara suresi açın çalsın. Muhafazateyn duaları vardır Ayetel Kürsi Nas Felak İhlas Amenar-rasulu kendinize ve bebeğinize her an okuyabilirsiniz. Euzu besmele ile başlayıp okunur. 

(794 puan)
Lohusayken ayet okunmaz kardeşim. Bakın yanlış yönlendirme yapmayalım. Yazık kadına musallat olup rahatsiz ederler.
(332 puan)
Delil gösterir mısın neye göre okunmaz? . Okumazsak nasıl korunacagiz ?  Kuran açıp Kuran'dan okuyamaz ezberden okur
0 oy

Lohusayken besmele okunmuyormu!??

(794 puan)
Hanefi mezhebinde okumak caiz
0 oy
(288 puan)

Canim bebeginin yanına babasının kullandigi atleti kat yastiginin altina bicak veya makas kat 

Bunlar eskilerin yontemleri bizde katilir 

0 oy

Canim kurani kerim koy baş ucuna rabbim kötülerin şerrinden şeytanın şerrinden korusun devamli oku bebeğini ve kendini euzubillamiseytaniracim diyerek yatır beşiğine .. 

0 oy
(1,176 puan)
Bol bol salavat getir birde bebeği kundak yap sürekli sıçrayıp kendini uyandırmaz böylelikle korkmaz 
0 oy
(462 puan)

Yaninda okuyacak kimse yoksa telefondan bakara suresi ac canim bakara suresi okunan yere cin seytan gelmez. Ama yaninda birinin okumasi daha iyi olur. Sende muhafaza olarak şu duayi okuyabilirsin. "Bismillahillezi la yedurru measmihi şey en ve la fissemaaa i ve huvessemiul alim". Sabah aksam 7 kere okursan Allahin izniyle herşeyden korunursun. :)

(794 puan)
Evet bu dua zaten hayızli kadinlarin okunmasi için tavsiye edilmiş lohusa olan kardeşler gönül rahatligiyla okuyabilir. Koruma duasidir :)

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 237 göst.
0 oy
3 cevap 196 göst.
14 Ağustos 2023 Doğum kategorisinde Arzu83748 (11 puan) sordu
0 oy
4 cevap 176 göst.
11 Haziran 2023 Doğum kategorisinde Mavi orkide (1,242 puan) sordu

651,028 soru

3,427,271 cevap

4,259,812 yorum

184,003 üye

...