0 oy
431 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (199 puan)
Kizlar 33.haftaya girdik sukur geceleri uyandigim zaman bakiuorum hemen hemen yuz ustu yatar gibi olmusum direk duzeltiyorum sonra korkuyorum acaba bebege bi zarari varmdir diye. Sizce??
Gebelik haftası 33

5 Cevap

+2 oy
(620 puan)

Hamileliğin başlaması ile birlikte ilk haftalarda yatış pozisyonu ayarlamanıza gerek yok.Gebeliğin neredeyse yarısına kadar 20. haftaya kadar istediğiniz pozisyonda sağ, sol, yüzükoyun, sırt üstü her türlü yatabilirsiniz. Gebeliğin ilerlemesi ile beraber gerek bebeğin gerekte rahmin büyümesiyle birlikte bu organlar damarlara baskı yaparlar bu nedenle gerek bebek için, gerek anne için bir takım sıkıntılar doğurabilir.Gebeliğin ilerleyen haftalarında yüzüstü yatmak rahme ve bebeğe baskı uygulayacağından uygun değildir.Gebelikte en uygun yatış pozisyonu sol veya sağ yan tarafınıza yatıp dizlerinizi kırarak bacaklarınızın arasına yastık koyup yatmanız hem sizin için hem de bebeğiniz için de en iyi yatış pozisyonudur.

(199 puan)
Ayy cok guzel ve guvenilir bi bilgi sagol canim
(620 puan)
:* doktor kaaan kocatepe var  onun videolarina bakabilirisn canim aklina takilan biseye
-Reklam-
+2 oy
(3,565 puan)
Ben yastık koyuyorum o engelliyor sola yatıyorum arkama ayağımın altına karnımın altına 5 yastıkla yatıyorum çünkü sırt üstü yatar buluyordum kendimş 
0 oy
(565 puan)
Canım uyanık olduğun zamanlarda sol tarafına yat gebelikte en sağlıklı yatış pozisyonu. Uykudayken yapcak birsey yok maalesef her şekil uyuyabiliyor insan. Zararı olacağını sanmıyorum uyku halinde o şekilde yatmanızın
(199 puan)
Tm canim cok sagol
0 oy
(2,300 puan)
Canım yüzüstü yatmanın hiçbir sakıncası yok sen rahatsız olmuyorsann gayette birşey olmaz. Sırt üstü zararlı çünki rahmin baskı uyguluyor ve yapışıyormus omurgana . 
0 oy
(250 puan)

Az önce yüz üstü denedim birşey olmaz diyenler var bebeğim çırpındi resmen birşey olur mu bilmem ama baya rahatsız ediyor bebeği  belli doktoruna danış bence bende geceleri uyandığımda sırt üstüyum hep 29 olduk hala da öyle ;)

(199 puan)
Evet uyudugum zaman hep oyle oluyor fatkketigim gibi hemen duzeltiyorum zaten

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 175 göst.
29 Mart 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Nezakettt (103 puan) sordu

651,749 soru

3,430,160 cevap

4,262,810 yorum

184,210 üye

...