0 oy
405 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (268 puan)
düzenledi
Kızlar ben midemden çok şikayetçiydim. Gebelik öncesi Pantactive diye mide koruyucusu kullanıyordum. Ama hamile olduğumu öğrenince bırakmak zorunda kaldım. Kaldım kalmasına ama çok midem yanmaya başladı. Uyku uyuyamıyordum Doktor gaviscon veriyordu ama geçici bir çözümdü benim için. Sütte aynısını yapıyordu tekrar yanmaya başlıyordu midem. Bulantı dan zaten yemek yiyemiyordum mide yanması da üstüne tuz oldu. Devlet hastanelerinde lansor ilacını soruyorum önermiyorlardı. Sanırım doktorlar cesaret edemiyorlardı birşey olur üstümüze kalır diye. Ablam 2 gebeliğin de de Lansor kullandı ama bebekleri maşaAllah nazar değmesin gayet sağlıklılar. Bana da önerdi. En sonunda 2 tane özel hastanede doktorlara sordum içim rahat etsin diye. İçebilirmiyim ben dayanamıyorum bebeğime zarar verir mi diye sordum. Doktor da bu korkun endişen bebeğine daha çok zarar veriyor emin ol dedi. Stres yapma sakın dedi. Lansor güvenilir bir ilaç kullanabilirsin dedi. Başka bir özeldeki doktor da sabahları bir tane aç karnına alabilir dedi. Ama ben 3 günde bir alıyorum tabi her gün almıyorum. Çok şükür ne mide yanması kaldı ne uykusuz geceler. Ben başlarda kullanmadım 16. Haftaya kadar. 16 dan sonra içmeye başladım. Sizde sağlam bir doktora sorup kullanın böyle bir derdiniz varsa eğer. Gerçekten rahat ettim. 
Gebelik haftası 19+5

4 Cevap

0 oy
(98 puan)

Çok geçmiş olsun. Diğer gebelere yardım postlarını çok çok beğeniyorum :D

(268 puan)
Çok teşekkür ederim. Birbirimize yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bizlere :)
-Reklam-
0 oy
(207 puan)
Benim yeni başladı maalesef
(268 puan)
Çok geçmiş olsun.
(207 puan)
Saol canm
0 oy
(223 puan)
Aynen cnm bnde lansor kullanıyorum gebelikten önce mideyle ilgili bi kaç ilaç kullanıyordum reflü gastrit ve ülser var midemde artık dayanılmaz bi hal almıştı gece sırtıma vuruyordu midemin ağrısı dra sordum lansor kullanabilirsin hiç bi zararı yok dedi ve gaviscomda yazdı lansor u içince dünya varmış dedim yani boşuna cekmeyin mide ağrısı hiç bu şekilde geçmiyor soda aut fayda etmez midesi agriyana. 
(268 puan)
Kesinlikle canım aynen öyle. Bende öyle dedim oh be dünya varmış diye. Soda da içmiştim o daha mahvetti midemi. Kesinlikle kimse boşuna çekmesin. Bebeğimde gayet doktorun demesine göre sağlıklı. İnşaAllah sağlıklı bir şekilde kucağımıza da alırız
(223 puan)
Inşallah cnm o ağrılara ne soda ne süt hiç bisey fayda etmiyor o mide ağrısı ayribisey anca ilaçla tedavi
(268 puan)
Aynen öyle
0 oy
(45 puan)
Canıımm Allah yardımcın olsun denemediğin koca karı kürleri yiyecek içecekleri kalmadı ilk bebeğime... NE gaviscon ne rennie ler bitirdim fayda etmedi. 9. Ayıma girdiğimde doktor değiştirmek zorunda kaldım bu şikayetini söyledim geceleri ağlıyordum sürekli artık midemden. Bana nexium verdi hap mor bir kutusu var. Şuan 2 nci hamileliğimdeyimm 6 aylık bebeğim hala o ilacı kullanıyorum 1 kere bile midemde sorun olmadı. 
(268 puan)
Ne güzel.. Çok sevindim adınıza. Allah sizinde yardımcınız olsun.

İlgili bir soru bulunamadı

651,228 soru

3,428,170 cevap

4,260,696 yorum

184,067 üye

...