+1 oy
1,848 göst.
Doğum kategorisinde (141 puan)
kapalı
Mrb kizlar bnde dun dogum yaptm 40 haftada ve bnm bebegime downlu demislerdi 9 ay boyunca hep aglamakla uzuntuyle gecirdim ama cok sukur oyle bir sey yokmus masallah bebegim cok iyi.o testlere guvenmeyin ve yaptirmayin benim gibi hamileligi kendinize zehir etmeyin.bebek dogar dogmaz sordugum soru bebek de down var mi oldu o kdr cok uzulmustum ki Allaha sukur yokmus.
Kapatılma nedeni: Eski tarihli post

29 Cevap

0 oy
(338 puan)
Sana testte demişler. Yeğenimin doğum zor oldu. Doğum dr doğar doğmaz down sendromlu diye not düşmüş. Yıkıldı annesi. Genetik test yapıldı özelde 4 ay sonra temiz çıktı. Malesef burası türkiye burdan herşey mümkün. Sağlıkla büyüsün bebişin. Darısı bizlere
-Reklam-
0 oy
(219 puan)
Gözün aydın canım.. sağlıkla büyütün inşallah
0 oy
(512 puan)
Yaaa çok zor gecmistir Allah büyük . Rabbim anali baba li buyutsun
0 oy
(2,300 puan)
Çok şükür canım sağlıklı doğmuş çok sevindim .

Haklısın bence de hiç gerek yok öyle de böyle de senin evladın . Hayırlı olsun ayrıca Rabbim analı babalı büyütsün :)
0 oy
(175 puan)
Allah anali babali büyütsün canim hayırlı olsun 
0 oy
(105 puan)
Benimkine de dediler test sıvı filan vermedim kendime zehir de etmiyorum sadce o günü sabırsızlıkla bekliyorum 
0 oy
(298 puan)
Sizin adınıza sevindim. İkili test benim de kötü gelmişti. Ne hissettiğinizi anlıyorum. Ben nift yaptırınca rahatladım. İnsan eğer çocuğum down sendromlu olursa tabiki aldıracak değiliz. Sadece eğer downlu ise bileyim. Ona göre davranmayım. Belli yaşa gelince ne gibi eğitimler verebilirim veya hangi eğitimleri aldırabilirim, Onu donanımlı yetiştirmeliyim diye düşünüyorsun.
0 oy
İlk gebeliğimde sonucu gören devlet hastanesi doktoru normal diyip geçmişti neyin normal olduğunu da pek anlamadım açıkçası tecrübesizlik. aynı zamanda özele de gidiyordum ve sorduğumda doktorum detaylıca açıkladı. O zaman 24000 de 1 gibi bir ihtimaldi. Özeldeki doktor bu sadece bize oran verir yani çocuk normaldir ya da down dur diye kesinlikle söylememiz mümkün değil dedi. 3 te 1 oranla sağlıklı doğanda 40000 de 1 oranda down sendromlu doğanda var demişti. Ayrıca bebeği aldırmak gibi bir düşüncen yoksa bu oranlara asla takılma sadece dua et demişti sağolsun. Ha down sendromu yok bebeğimde ancak 2. Ye hamileyim bunda da prosedür neyse yapın diyorum çünkü ne olursa olsun kabulumüz rabbim dağına göre kar verir diyorum sadece. Allah isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin. Uzun oldu ama kusura bakmayın
0 oy
(66 puan)
Öncelikle Allah analı babalı büyütsün.bebeğiniz downlu dememişlerdir. Tanı konması için amniyosentez yaptrmanz ya da plasentadan kan aldırmanız gerekir. Sadece bu ikisi kesin tanı koyar ve %100 doğru sonuç verir. Onun haricinde yapılan ikili üçlü dörtlü tarama testleri yalnızca ne kadar riskiniz olduğunu belirler.

İlgili sorular

0 oy
45 cevap 3,297 göst.
0 oy
8 cevap 1,016 göst.
0 oy
26 cevap 2,249 göst.
0 oy
2 cevap 406 göst.

653,697 soru

3,437,819 cevap

4,271,210 yorum

184,715 üye

...