0 oy
619 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (373 puan)

Psikolojik çok bozuk normal doğumdan korkuyorum sezeryana almicaklarınıda biliyorum o sancıyı o acıyı çekmekten çok korkuyorum nasıl korkumu yenebilirim Çocuğumun geleceğini düşünerekte motive olamıyorum özelede paramız yetmiyor eşimle ayrı şehirlerde yaşıyoruz 

Gebelik haftası 26

16 Cevap

0 oy
(1,239 puan)
seçti
 
En İyi Cevap

Her zaman senden daha kotu durumda olanlari dusun acayip ise yarar bi yontem mesela beni dusun kan kanseriyim kanim pihtilasmiyo her iki dogumda risk demek universite hastanesine gitmen sart bebek icinde senin icinde yogun bakimi olmali hematilojisi olmali icinde riskli gebelik bolumu bakmali dediler ozeller kabul etmedi cunku kan pihtilasmiyo dogumda kanama durmayabilir masada kalabilirsin ic kanama gecirebilirsin dediler ve ben su alti ayi boyle bitirdim kaldi uc ay ufacikta korkmuyorum hersey Allahtan birak kendini olacagi varsa yapacak bisi yok dua et bol bol

-Reklam-
0 oy
(338 puan)

Dusunme bence simdiden strese qirme daha koskaca 14 hafta var. Hemen herkes dioki dogum yaptiktan sonra bebeqi kucqina alinca herseyi unutuosun butun acilarin o an siliniyo die oyle dusun. Nelerin sonu yokki acinin sonu olmasin. Bak herkes doguruo masallah 2 3 qunde ayaklaniuo cok sukur. Allah yardim eder korkma 

0 oy
(4,314 puan)

Düşünmemeye calis benim de ilk dogum olck neyle karsilascagmi bna napcaklarni blmyrm hepsi supriz olck tek inandigm yuzunu görunce hepsi bitcek bukadr anne yaniliyor olamaz :) 

0 oy

Canim Allahin izniyle her sey guzellesir 

Zamani gelmeden meyve olgunlasmaz unutma her dar gunun arkasinda maddi manevi birde bolluk bereketi olan gunler saklidir 

Bol bol dua et rabbim kolaylastir zorlastirma 

Rabbim hayirli eyle 

Rabbim senden baska ilah yok benide rahatliga erdir 

Gonlunden gecen her duayi et 

Dogumuna daha var her gun dua et dogum yaptigini bile anlamazsin bi nefeste kurtarir rabbimmm

0 oy

Korkulacak hiçbirşey yok.O kadar zor we kötü olsa millet okadar çocuk yapmaz.Benimde ilk doğumumdu kendimi hep benim doğumum rahat we kolay geçecek die inandırdım.Bebeğim olmadan hatim ettim hergün Fatıma anamıza bir fatiha bağışladım doğumum kolay geçsin die.Doğumhanede ağrı çekerken dier gebelerin çığlıklarını duymamazlıktan geldim benimki kolay olacak dedim we 3saat içinde doğurdum.Bebeğimi görünce herşeyi unuttum ;) bol bol dua edin ;) 

0 oy
(547 puan)

Ben de kokuyor m hemde ilk gebeliğim

0 oy
(1,045 puan)

Bende çok korkuyorum ya her kafadan ayrı bi ses çıkışın insan etkileniyor ister istemez

0 oy
(2,563 puan)

Canım sancınin son saati zor. Ondada Allah gücünü veriyor merak etme ve korkma. Korkarsan kendin için zor olur. Bende yeni doğum yaptım sayilir 24 gunluk bebegim var. Normal yaptim birde. 

Senden daha çok korkuyomuşumdur emin ol. Ama sancinin son saati zor .oda gelip gidiyor. Sancı gidince rahatlama oluyor gelincede disini skarsin. Yani gözünde çok büyütme. Skntiya Girme. Sen anne olucaksin. Annelik zor meslek. Herkes yapamaz m bak sana nasip olmuş. Güçlü ol güçlü dur. :) Rabbim senide kurtarir İnşallah. Yawrunu kucağına alinca ne sancı akilda kalıyor ne ağrı.

Gerçekten unutuyor insan . Kokusunda teselli buluyosun. 

0 oy
(58 puan)


  • "Demek ki, her zorluğun yanında bir de kolaylık var. (Feinne me'al'usri yüsren)
  • Evet o zorlukla beraber bir de kolaylık var! (İnne me'al'usri yüsren)"  
  • Rabbim her zorluğun kolaylığını verir inşirah süresini oku bol bol rahatlarsın canim korkma sağ salim yavrunu kucağına almak için dua et :)
0 oy
(58 puan)
  • Demek ki, her zorluğun yanında bir de kolaylık var. (Feinne me'al'usri yüsren)
  • Evet o zorlukla beraber bir de kolaylık var! (İnne me'al'usri yüsren)"  
  • Rabbim her zorluğun kolaylığını verir inşirah süresini oku bol bol rahatlarsın canim korkma sağ salim yavrunu kucağına almak için dua et :)
0 oy
(181 puan)

Hiç korkma bende senin gibiydim 21 yaşındayım ve ilk gebeliğim 5 gün kaldı doğuma ve hala gelmeye niyeti yok :) şimdi de Bian önce gelse de bitse diyorum kendi sancimi çekmek sezeryandan  daha kolay gibi geliyor hem daha çabuk ayaklanirsin bebeğini alacağın anı dusun onun için katlan doğum kısa sürüyormuş zaten sancılar sadece ona da katlanicaz :)

0 oy
(303 puan)

Sadece bebişinle gecırecegin mutlu günü düşün o acıların korkuların hepsi yok oluyor 

0 oy
(414 puan)

Canım bence şimdiden stres etme belki acı eşiğin yüksektir. Sancını okadar çok hissetmiceksindir. Beni nst ye bağladıklarında doğum sancılarım başlamıştı ama ben okadar çok ağrı hissetmemiştim. Adet olduğumda bile acile giden insandım yani. Ebe bu sancıları hissetmion mu diodu düşün. 2gün sancılarım oldu etti ama hiç açılmam olmadığı için ve bebek hiç aşaya düşmediği için mecbur sezeryan oldum 40+4te. Halbuki hiç sezeryan olmak istemiodum hep normal doğumu hayal etmiştim ama demekki nasip böyleymiş yanii nasibin önüne geçilmez. Ne yazılmışsa onu yaşayacaz. O yüzden şimdiden kendini bu kadar stres etme. Stres bebeğinede yansır sonra.

0 oy
(16 puan)

Canm ben 39 arti 2 gunlugum normal dogum icin gun sayiyorum bende sezeryan olmaktan korkuyorm cunku sezeryan olan arkadaslar var etrafmda anlatip durdular tabi illaki normalda olamiyorsak sezeryan son cikis ama soyle dusun dogumda belki 10 saat sanci ceekeceksin ama sezeryanda en az agrisi 1 ay onu gectim cocugu agrilardan kucagina alip dogru duzgun emziremeyen kisiler var tabi dedgim gibi boyle soyluyorum die (senin bennm de bu seklde olacak hali yok genelde. Sorun yasayanlar)  ikinci bebek dusunursen %90 da sezeryan olmak zorunda kalacaksin normale genelde yanasmiyorlar bu sefer sezeryan olnca belki pisman olacaksn oyuzden hep dua et ki rabbim sana normal yollardan dogum nasip etsin.cocukta saglikli oluo.en kotusu epidural istersin. Dusunme smdiden en az 10 haftan var 

0 oy
(1,154 puan)

Canim normal.dogum bebegin acisindan da en saglikli olani..ayrica ozelde de hemen sezeryan yaptirmiyorlar eger hayati bir durum olmazsa..kimi hmen dogurur kimi uzun sure..ama o sancilari cektikce ana karnindan dogmus gibi gunahsiz olacagini biliyor muydun? Bu sekilde stres yaparsan dogumu zorlastirirsin dua et ve zamanin gelonce de burdaki tavsiyeleri dinle..en onemlisi doktorunkileri..ilk dogum mu? 

(373 puan)
İlk gebeliğim
0 oy
(178 puan)

Bendede korku cok vardi  ilkimde sabaha kadar sancimi 5 dakkaya inene kadar çektim gidince sanci serumu nuda yedim yarim saat olmadan normal şekilde dogum yaptim inan korku dogurana kadar boşuna çekiyoruz aci illa oluyo  ama bi anda oluyo bitiyo   çok üstüne durma  korkunun en guzel dogum normal olani  çabuk ayaklanıyosun

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 134 göst.
25 Kasım 2023 Doğum kategorisinde Asf0202 (3 puan) sordu
0 oy
3 cevap 296 göst.
7 Şubat 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Simge. (1,935 puan) sordu

652,543 soru

3,433,443 cevap

4,266,549 yorum

184,420 üye

...