0 oy
445 göst.
Doğum kategorisinde (10 puan)

Kızımı sağ salim kucağıma aldım seseryanla. darısı tüm hamilelere inşallah bi sorum olacak 4günlük kızım emmiyor mama veriyorum ama zoraki çünkü uykudan uyanmıyor uyandırmak için neler yapıyorum ama çok zoorr normalmi bu kadar uyuması acaba yeni dopan1 annleri cevap verirse sevinirim

8 Cevap

0 oy
(1,154 puan)

Canim.benim.bebegimde ilk.3 gun emmedi..sutumu sagdim 1 kere mecburiyetten mama verdim..kasikla sutumu icirdim..benim kizimda uyanmiyordu.sonra sariligi artti maleseff..3.gunun sonunda derin dikislerim.vardi normal.dogumdu kucagima.zor.aliyordum cok sukir emdi bidaha da birakmadi..sariligi gecsin diye surekli emzirdim..sende emzirmek icin ugras mutlaka...gozbebeklerine bak ordan anlasilir.zaten yuzune bak sapsari mi?

-Reklam-
0 oy
(1,154 puan)

Rabbim.anali babali buyutsun darisi basima..bende 2.bekliyorum

0 oy
(404 puan)

İki saatten fazla uyumasin  uyanmiyosa ayak topuklarini sik biraz hic emmiyosa sutunu sağ siringayla dok ağzına çünkü ilk günler sürekli uyuması sarılığa işaret eder...

0 oy
(2,467 puan)

Sarilik olmasin bebegin bi acile git istersen allah korusun ileri derecede olabilir

0 oy
(153 puan)

Kaç haftalık doğum yaptın canım?

0 oy
(2,563 puan)

Benim de oğlum uyuyodu uyanmiyodu. Hemsirelerle neler yaptık iğne bile batirdilar sadece yuzunu buruşturdu o kadar. Emmiyor deme. Benim de meme ucum çok küçük olmasına rağmen zorla verdim. Sende zorla. Sabirla saatlerce gerekiyosa tut. Yani 4 saati gecmemesi lazım uyuma bakimindan. En az da iki saatte bir emzirmek lazım. 

Birde mamayi siringaya doldur. Memeyi tuttur memenin kenarindan mamayi damlat memeyi öyle öyle alistir. Sonra illaki tutacaktır .benim oğlum 10-15 günde anca tutmayi öğrendi. Ama mutlaka sabırlı ol ve memeyi ağzına ver. Bu senin de yararina olacak. Göğüslerin sızlar. Mamalar pahalı. Sut bebek için de sizin icinde daha iyi. 

Uyandirma konusundada cimcikle. Topugundan. 

Birde ayaklarina cesmeden su dök. Çok ılık olmasın bı tik soğuk olsun. Hemşire öyle uyandirdi en son çare.

Gerekirse gobegini suya degdirmeden banyo yaptır kafasını ve belden assasini suyla yıka. 

Sarilik olma ihtimali de var allah korusun. Ne kadar mama da yese. Uykusundan kaldırmak zor.. ama sonradan 1 hafta sonrası kadar böyle başta olduğu kadar çok uyumuyor endişe etme. 

0 oy
(1,198 puan)

Canim uyandırmak için topuklarini sık doktorum öyle demişti sakın korkma bacaklarını ov, mutlaka uyanır sonra hemen emzir düzelir inşallah. Allah analı babalı büyütsün inşallah:-)

(85 puan)
sarilik olir allah kousun  dr gotur birde gece mutlaka isigi acik birak odanin  sarilik olmamasi icin
0 oy
(9 puan)

Benim de bebegim geceleri uyanmiyor. Doktorumuz bas ve orta parmagini kullanarak sertce ayak altina vur demisti. Bende ise yariyor. Hatta uyanmazsa uzerini soy hemen uyanir. Soydugunda sirtini sivazla onu da pek sevmedikleri icin uyaniyorlar. Altini da degistirebilirsin. Benimki o zaman da uyaniyor. Sut konusuna gelince mutlaka emzir. Eczanede sut pompalari var manuel. 60 tl civari bisey. Emmiyorsa sagip biberonla verebilirsin. Sagdikca sutun gelir. Doktorum gunde 4 litre su tuketmem gerektigini soyledi sut yapmasi icin. Sivi gidalar sut yapiyor. Bi de eczanede rezene cayi var kimyonlu. O da cok sut yapiyor. Hem de ikinizin de gaz sancisina iyi geliyor. Bu arada en az 1 bucuk saatte bir en fazla da 3 saatte bir emzirmelisin. Yoksa sarilik veya kilo kaybi oluyor. Kan sekerinin dusmemesi lazim. Onlar hala kendilerini anne karninda sandiklari icin uyanamiyorlar. Zorla da olsa uyandir. Kiyamamazlik yapma.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 251 göst.
23 Ekim 2021 Doğum kategorisinde duru54 (656 puan) sordu
0 oy
1 cevap 272 göst.
18 Temmuz 2020 Doğum kategorisinde Seda çolak (154 puan) sordu
0 oy
4 cevap 141 göst.
21 Ekim 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Dduducum (546 puan) sordu
0 oy
7 cevap 317 göst.
25 Mart 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde ...Cansu... (522 puan) sordu

650,014 soru

3,423,408 cevap

4,255,316 yorum

183,710 üye

...