0 oy
321 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (52 puan)

Kızlar oncelikle iyi aksamlar hepinizin bayrami mübarek olsun ben acayip derecede kuçüklkten beri cok kedi köpek severim suan yeni hamileyim evde beslemiyorm ama sokagimzda cok kedi kopek var hepsini seviyrum onlrda beni cok seviyor ellememk istiyorum ama dayanamiyorm o kadar ke dilerini sevdirmek icin ugrasiyorlarki sevdikten sonra ellerimi yikamaya ozen gosteriyorum ama bilmiyorum ilk hamileligm ve yeniym ama kedi kopek sevmedn duramiyorm evde beslemem imkansz cumku esim sevmiyor o yuzden sokaktakileri seviyorum acaba bi zarari olurmu ben qibi olan varmi aranizda

7 Cevap

0 oy
(833 puan)
Benim yillardir evimde kedi vardir hamileligim boyuncada oldu hic bir sorun olmadi temiz sekilde bakimini falan yapiyordum esimde oyle esimin kedisi o bebekken gelmis ve hala bir aradayiz hic bir sorun olmuyor
Ama sokaktaysa eger sevdikten sonra ellerini yika dedigin gibi hastalik falan olabilir diaaridaki riskli olabilir
-Reklam-
0 oy
(124 puan)

Bende çok seviyorum onlar bizim imtihanimiz hastalıklı açık yarası olmayan hayvanın ne zararı olacak ben alıyorum seviyorum kapimda 4 kedi var.

0 oy
Canım köpek değilde kediler bazı bakteri virüs ve organizmaları taşıyıcı olarak vücutlarında taşıyıp insanlara bulastiriyor ve oldukça zarar veriyor kurtulmasida zor oluyor tercih sizin yinede uzak durmakta fayda var..
0 oy
(229 puan)

Canim hicbirsey olmaz benim evimde var arti disardada seviyorum. Meslegim geregi hergun baska hayvanlara dokunuyordm gebeligimin baslarinda. Onlar bizim negatif enerjimizi aliyorlar o yuzden saglikli bizler icin. Sadece hijyene dikkat et yeterli. 

0 oy
(334 puan)

Yıllardır sokak hayvanlari ile ilgilenirim bir çok dernek ile baglantim vardır ciddi anlamda bu işin içindeyim bende maalesef evimde bakamıyorum çünkü apartman hayatını onlar için uygun bulmuyorum evimde bir kedi veya bir köpek bakmak yerine sokağındaki tüm canlara bakabilmeyide tercih ediyorum doğrusu hiç bir zararı yok 38+1 oldu haftam hergun kedi köpek besler severim de tabiki hijjene dikkat etmek gerekli bu hamilelik olmasa bile önemli malum sokak şartları hayvanlar pis varlıklar değiller ama ortamları yaşam alanları sokak olduğu için illaki sağlık açısindan hijjene önem vermek gerekiyor yanınızda antibakteriyel el sabunları taşıyabilirsiniz jel olanlar su ve durulama gerektirmeyenler 5 TL'ye bile bulabilirsiniz pahalı değil onları kullanın derim eve gidince de zaten bolca yikarsiniz 

0 oy
(606 puan)

Arkadaşım benimde kedim vardı, çok seviyordum eşim sürpriz yapıp almıştı fakat,, kediden bir kaç hafta sonra hamile olduğumu öğrendim ayrıca vücudum dan göz göz yaralar çıkmaya başladı, dr gittim bana kültür testi yapıp evimde kedi olup olmadığını sordu, kedi den bulaştığını ve mantar olduğumu söyledi, aylarca ilaç kullandım tabi bu esnada düşük yaptım, kadın doğum doktorum da kediden kaynaklı olabileceğini söyledi test falan yapıldı . Bununla ilgili bi yazıyı paylaşmak isterim.

Toksoplazma enfeksiyonunun gebelik sırasında alınmasının tehlikeli sonuçlara yol açtığına dikkat çeken Dr. Cüneyt Genç şunları söyledi:

“Sağlığa normalden çok daha fazla dikkat edilmesi gereken bir süreç olan gebelikte toksoplazma paraziti alınması durumunda, bu parazitler kandaki dolaşım sırasında plesentaya ve daha sonra da bebeğe geçerek konjenital toksoplazma enfeksiyonuna neden olur. Gebeliğin geç dönemlerinde enfeksiyon bebeğe daha kolay geçer ve daha az sorun ortaya çıkarabilir.

ABD’de her yıl ortalama 4 bin konjenital toksoplasma vakası görülüyor. Bu enfeksiyon bebeklerde görme zayıflığı, körlük, havale, mental ve motor gelişmede gerilik gibi problemlere neden olabiliyor. Enfeksiyonun bebeğin anne karnında kaybına veya düşüğe yol açtığı da biliniyor. Bu açıdan enfeksiyon konusunda bilinçli olmak çok önemli.”


Toksoplazma gondii parazitinin dişisi ve erkeği sadece kedilerin barsağında bir araya gelerek üreyebilir. Başka bir yerde üremesi mümkün değildir. Burada üreyen parazitler kedinin dışkısı ile dış dünyaya atılır ve buradan diğer canlılara sindirim sistemi yolu ile bulaşır. Enfeksiyonun insan veya diğer hayvanlara bulaşabilmesi için ağız yolundan girmesi gerekir. Parazitler, sığır, koyun, inek gibi hayvanların sindirim sistemine geçer. Daha sonra buradan kas dokusu içine geçerek hayvanı enfekte eder. Böyle bir hayvanın eti pişirilmeden veya az pişirilerek bir insan tarafından yendiğinde direkt olarak o insanda da enfeksiyona neden olur. Bir başka bulaşma yolu da enfekte bir anne adayından hamilelik esnasında fetusa bulaşmadır.

0 oy
(71 puan)

Bende de aynı durum söz konusu ama doktorum izin vermiyor sokaktaki hayvanların aşısı olmadığı için. Onlara dokunan birine bile dokunma diyor. Toxoplasma bakterisi bulaşabilirmiş ve bu bakteri düşüğe dahi sebep olabiliyormuş bazı gebeliklerde. Anne karnında birşey olmasa bile doğumdan sonra ortaya çıkabiliyormuş. Özellikle açık yarası olanlara daha kolay bulaşırmış bakteri.

647,153 soru

3,412,788 cevap

4,242,524 yorum

182,919 üye

...