0 oy
1,055 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (274 puan)

Kızlar hepinizin bayramini simdiden kutluyorum yeni hamileyim yarin malum kurban her yer et kan sizce ne yapalim et ellemeyi dusunuyormusunz elleyen oldumu onceki hamilelklerinde sizce zarari olrmu leke felan yapar diye korkuyorum ne yapmaliyz 

9 Cevap

0 oy
(420 puan)

Dün bu konuyla ilgili bnde paylaşım yaptm ama çoğu saçma buldu :) hergün etli yemek yapıyorlarmış bişiy olmuyormuş .Kurbandaki kadar çok etle haşır neşirler bazı hamişler 

(274 puan)
Her qün elenen et dinlenmis donuk beklemis et oluyor yarin sica sicana kanli olacak vallahi kararsizm eldivenmi taksak napsak canim ilk hamilelk olunca acemiyiz hele ben o kdr pimpiriqimki bide cokk yolunu qözledim birtanemin attim adımda onu düşünmek zorundayım:)
(105 puan)
Bencede   dikkat etmekte fayda var
-Reklam-
0 oy
(864 puan)

Senin de bayramın kutlu olsun canım ben her gün etli yemeyemek yapıyorum zaten daha önce 3 4 kere de ciğer yaptım yedim hatta etle uğraşmayı çok severim eşimle birlikte yapacam :)

(274 puan)
Inşallah birsey olmaz canim ne diyelim :))
(864 puan)
İnşaallah canım :)
Bildigim kadar dalak ve ciger bebekte leke yapıyormuş genede dikkatli olun bence...
0 oy
(296 puan)

Kendimi iyi hissediyorum o yüzden eşimle beraber kurban etimizi halledeceğiz biz. Kendimi yorulmuş hissettim mi bırakırım dınlenırım. Ama sen kötü isen miden bulantın yada Baska bi durumun varsa elleme hiç. Dinlenmen daha iyi olur. Hamileler kurban etine dokunmaz diye de hiç bişey duymadım ben daha  önce :) 

(274 puan)
Anladim canim insallah ya hepimiz sag saglim aliriz evlatlarimzı kucaqimza ♡
(19 puan)
Ete dokunmamanızı tavsiye ederim leke den ziyade ette toxoplazma denilen bir bakteri var aynı şekilde bazı hayvanlardan da bulaşabiliyor kedi köpek vs internetten araştirın isterseniz bende 17 haftalik hamileyim yarın eldiven kullanacağm şimdiden hayırlı bayramlar
(105 puan)
Okudum şuan gercekten anne karnında bebek ölümlerine bile sebep oluyormuş ve elinde açık bir yara varsa ordan bile bulaşabilirmiş
0 oy
(1,198 puan)

İlk hamileliğimde 4 bunda 5 buçuk aylık hamileyim yardım etmeden öylece bı köşede bekleyecek değilim tabiki yardım edicem

(105 puan)
Toksoplazma en çok pişmemiş ya da iyi pişmemiş etlerden de bulaşabilir. Bu nedenle et ürünleri çok iyi pişirilmeli, kalın et parçalarının içi çiğ kalmamalı. Etli çiğ köfte, çiğ salam, pastırma tüketilmemeli. Elinde açık yarası olan hamileler çiğ ete temas etmemeli, eğer dokunması gerekiyorsa mutlaka eldiven kullanmalılar. Bazı pastörize olmamış süt ürünlerinden de bu enfeksiyon alınabilir o nedenle gebelik sırasında mutlaka pastörize süt ürünleri kullanılmalı. İyi yıkanmamış sebzeler, özellikle salata malzemeleri toksoplazma barındırabilir.
0 oy
(23 puan)

Hayırlı bayramlar cumlemize...çiğ ette basil bulaşma riski yüksek olduğu için çıplak elle dokunmak yanlış olabiliyormus.aynı şey sebze ve meyvelerde de olduğu için iyi yıkamak gerekiyor arkadaşlar .dokunduğun yerde leke kalır flnda hurafe bence.

(1,154 puan)
Bu et diger zamanlardakinden daha sagliklk...cunku rabbim.icin kesildi..hic hastalik olur mu sifa olur tam tersi
(23 puan)
tabikide öyle cnm.bizler hamile olduğumuz için daha dikkatli olmamız gerek sadece.aksini inkar eden yok ztn.allah yoluna kesilen kurbanların kabul olmasi hem burda hem de ahirette önümüze çıkar.
(105 puan)
Zaten  sen onu sevap olduğu için kesiyorsun ama anne karnında bebek ölümlerine bile sebep oluyormuş dıkkat etmekte fayda var bence... Toksoplazma en çok pişmemiş ya da iyi pişmemiş etlerden de bulaşabilir. Bu nedenle et ürünleri çok iyi pişirilmeli, kalın et parçalarının içi çiğ kalmamalı. Etli çiğ köfte, çiğ salam, pastırma tüketilmemeli. Elinde açık yarası olan hamileler çiğ ete temas etmemeli, eğer dokunması gerekiyorsa mutlaka eldiven kullanmalılar. Bazı pastörize olmamış süt ürünlerinden de bu enfeksiyon alınabilir o nedenle gebelik sırasında mutlaka pastörize süt ürünleri kullanılmalı. İyi yıkanmamış sebzeler, özellikle salata malzemeleri toksoplazma barındırabilir.
0 oy
(1,154 puan)

Canim.rabbim.iconnkesilen etin nesi zararli olucak ya lutfen bu sacma seykerden kurtulun..diger zamanlarfa o kadar et ellediniz bisey olmadi da simdi mi bisey olacak..ben daba onceki hamileligimde de etle ugrastim hicbsey olmadi..ins yarin da igrasicam bir guzel de yiycemm :)hayirli bayramlar canimm

(105 puan)
Parazit bulaşma a ihtimali çok yüksek ama biliyorsunuz değilmi gebelikte anne karnında bebek ölümlerine bile sebep oluyormuş diğer bebeğinizde olmamış olabılır ama her gebelık aynı seyretmiyor malesef bunda olmayacak diye bısey yok elindeki acık yaradan bile bulaşan bişey ama siz bilirsiniz yınede
(1,154 puan)
Ben rabbim.icin kesilen etten suphe etmem..itikad.meselesi..ister elleyin iater ellemeyin..askl diger zamanlarda ellediginiz etlerden korkun siz...hayirli bayramlar canlar
(105 puan)
Valla ben hep eşime yaptırdım bu zamana kadar normal eti kurbandada elleyemem tabıkı inancımız var ama bebeğiminde sağlığını düşünmek zorundayım  bilinçli olmak lazım  sizlerede iyi bayramlar
Kurban etine dokunmaktan cekinenler de itikatsiz degiller canim, sebepler alemindeyiz bunu unutmayin. O kurban etini kesip buzluğa koymasan gece bekletsen kokar degil mi? Cünkü mikroplarin türemesi gibi bi biyolojik realite var ortada. Kurban eti olmasi bunu değiştirmez. Ayni şekilde çiğken de belli miktarda bakteri barındırır bu kurban eti  de diger etler gibi çıplak elle dokunmaktan sakınılması gereken bir seydir. Zaten kurban etinin kendi kutsal degildir kani eti Allah a ulaşmaz, niyet ve samimiyetidir kurbanda mühim olan. Itikat meselesi olarak yansitman biraz talihsizlik olmuş bu açıdan. Tercih senin tercihin tabii isteyen ugrasir ama korkan sakinan da itikatsiz degildir. Bir de Eski kadinlari bilmem ama ne zaman eski zaman ne de biz eski kadinlar gibiyiz.
(23 puan)
hakkaten cvp veriyorsak bi bildiğimiz var yorum yapmisim dir. her soruya ztn yorum yapmıyorum. Herkes kendi bilir valla.ister ete dokun  ister dokunma omzey...itikatsiz inansizda deiliz cnm..sen biraz daha araştır bu konuyu derim..:)
0 oy
(952 puan)

Biz kasaba götürüyoruz parçalıyorlar büyük rahatlık valla.Ben çok mızmızım ne yerim ne dokunurum kurban etine eşim de uğraşmıyor böylelikle işine geliyo:)

0 oy
(105 puan)

Toksoplazma en çok pişmemiş ya da iyi pişmemiş etlerden de bulaşabilir. Bu nedenle et ürünleri çok iyi pişirilmeli, kalın et parçalarının içi çiğ kalmamalı. Etli çiğ köfte, çiğ salam, pastırma tüketilmemeli. Elinde açık yarası olan hamileler çiğ ete temas etmemeli, eğer dokunması gerekiyorsa mutlaka eldiven kullanmalılar. Bazı pastörize olmamış süt ürünlerinden de bu enfeksiyon alınabilir o nedenle gebelik sırasında mutlaka pastörize süt ürünleri kullanılmalı. İyi yıkanmamış sebzeler, özellikle salata malzemeleri toksoplazma barındırabilir.

0 oy
(1,124 puan)

Valla şaşırtıcı bir soru:)) bence birazcık saçma.. yani hamilelikle et ellemek arasindaki bağı çözemedim kuzum.. çiğ et yemek zararli az pişmiş et yemek ama ellemeyi bilemedim.. ben ellerim böyle birşeyin bilimsel bir açıklaması olsa bilirdim diye dusunuyorum çünkü hamileliğin başından itibaren kulaktan dolma değilde gerçek bilgiye ulaşmak için sürekli makale arastirma okuyorum. Bence sende elleyebilirsin:)

Öyleyse biraz daha arastirmalisin:) cünkü gercekten bilimsel gercekligi olan bi durum ciğ et bakteri barindirir ve gebeler ve karnindaki bebek için tehlikeli olabilir. Normalde bi sıkıntı olmaz cıg ete dokunmak ama gebelikte ayri. Ayni sekilde ici cig kalmis et de yenmez.
(1,124 puan)
Canım gebeler evlerinde hiç et pişirmiyor ve hiç köfte yapmıyorlardı?? Eğer elinde açık yaran varsa ve aldigin etin ne koşullarda kesildiği belirsiz veya hastalıklı yayvan olma ihtimali varsa sorun olur. Ayrıca en çok geçme yolu çiğ olarak yemektir. Yada az pismis..  biz kurbanda sağlıklı hayvanları ve temiz hijyenik ortamda kesiyoruz . Ellerimdede herhangi bir açıklık yok.. yani şuan ete dokunmamin herhangi bir sorunu yok.. kaldı ki hamilelik boyunca defalarca köfte yapip et pisirdim:)

650,984 soru

3,427,119 cevap

4,259,640 yorum

183,988 üye

...