0 oy
653 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (210 puan)

Bu aralar salatalığa sardim tuzlayip tuzlayip yiyorum bir ara limondu bir ara turşu inanmazsınız belki bir ara bildiğiniz buz çekiyordu canım esimden gizli gizli yiyordum katır kutur okdr lezzetli gelişimi bana anlatamam ama normal yemeklerde boyle iştahlı degilim bu tarz şeylere takıyorum 1 hafta 2 haftada geçiyor böyle olan varmi

Gebelik haftası 16+4

12 Cevap

0 oy
(2,584 puan)

Türk kahvesi hemde dokuz aydır :(

(4,867 puan)
Mehmet efendi kafeinsiz Türk kahvesi var alıp içebilirsin bana da doktorum önerdi
(210 puan)
Niye normal kahve zararlimi?
(2,584 puan)
Once duysam iyiydi 38+2 yim :( hergün bi fincan izin verdi doktorum napıyım içtim hergün ister mi insan ağzıma tadı geliyor
(4,867 puan)
Evet kahve ve asitli içecekleri yasakladı kafeinden dolayı
(2,584 puan)
Gebelik de kafeinli içecek önerilmiyor tabi bi kupa neskafe altı fincan turk kahvesine eşdeğer yani Türk kahvesi masum bile sayılır ama sürekli içince insan tedirgin oluyor
-Reklam-
0 oy
(1,047 puan)

Ben 7 haftakligim daha hiçbir şey çekmiyor zaten istahimda yok tatlı çok severdim hiç yiyesim bile yok.. Aşer mek bence piskolajik diye düşünüyorum ama ne güzel anlatmışsin istemeyen in aklına girebilir belki:))

(210 puan)
Bnde öyleydim o haftalarda sonradan böyle oldum :)
(1,047 puan)
Eski istahimda özledim kilo almaktan da korkuyorum zaten türk kahvesi bende içiyorum bitane günde alissin sıpa sanki icmicek:)) önceden olsa 3 fincan icerdim bir yetiyor artık
(130 puan)
Kesinlikle katılıyorum bence de psikolojik. Hatta bana şöyle geliyor normal zamanda eşlerinden yeterince ilgi göremeyenler aşermeyi bahane ediyorlar. Yoksa insanın hiç yemediği bir şeyi bile canı ister mi tadını bilmiyor sonuçta.  Herkes naz yapacak yer arıyor. 30 haftalığım nedense hiç asermedim ay şunu yemezsem ölürüm demedim. Sonra diyorlar ki ben hamileliğinde 30 kilo aldim e alırsın tabi kıtlıktan çıkmış gibi davranırsan.
(1,047 puan)
Doktorum kimseye aldırış etme az sık öz ye dedi çok kilo alma zor olur doğum dedi normal hayatına dewamet dikkat edilecek zararlı şeyler belli beni yengemi de 2 çı gebeliği oda hiç asermedi..iştah açılması kilo aldıkça oluşuyor bence  Rabbim sağlıklı doğum çocuklar nasip etsin
0 oy
(245 puan)

Ben en çok incir aseriyorum ^_^

(130 puan)
Bende incir çok aşerdim eşim gitmiş kiloyla değil kasayla almıştı :))
0 oy
(4,314 puan)

Bn bişey aşermedim :( okdr hayal kurmustum eşimi gece yarisi kaldirip şunu aşerdim gt al demeyi ama ne yesem ağzimin tadi hic yok hersey acı geliyo

0 oy
(313 puan)

Mən də duzlu qidalar canım çəkir. Sağlığla alın qucağınıza. Cinsiyyəti nədir?? Mən şirin tatlı heç yeyə bilmirəm.genelde tatlıdan vaz geçəməzdim ))ət qidalarına da hərdən aşeriyorum canım. 2 qızım bir oğlum var.bu 4cü övladımdı.daha 11 haftalık. Oğlumda da duzlu turşular filan istəmişdim.kebab istəmişdim. Acaba bu da oğlan olurmu??

(137 puan)
oğlanmış gibi geldi ama ALLAH sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
(313 puan)
Sağol canım sen de
0 oy
(696 puan)

hep tatlı hep tatlı :))

0 oy
(1,253 puan)

Cinsiyet ne peki lawin hanim

0 oy
(192 puan)

Ekşi ve acılı şeylere aseriyorum. Erik, kırmızı biber, çiğköfte , portakal suyu, şeftali. Canım bunları çekiyor yemek tatlı hicbisey istemio canım. Aç kaldığım için zorunlu yemek yiyorum.  ve kızım olacak :) ye eksiyi doğur ayseyi :))) 

0 oy
(130 puan)

Aşerme diye bir şey yoktur. Aşermek naz yapmaktır hamileliği bahane etmektir. 

(130 puan)
Bilim adamları, gebelerin "sosyal olarak daha fazla kabul görmeleri nedeniyle" fetüsün daha fazla kaloriye ihtiyaç duyduğu ya da hormonların değiştiği bahanesiyle çikolata gibi şekerli yiyeceklere sarıldığını belirtti.

"Frontiers in Psychology" dergisinde yayımlanan araştırmada aş ermenin fizyolojik nedenlerden kaynaklanmadığı ve tamamen psikolojik olduğu vurgulandı.

Araştırmaya imza atanlardan Natalia Orloff, aşırı kilo alımını önlemek için gebelere özellikle atıştırma isteğini artıracak çikolata gibi şekerli besinlerden fazla tüketmemeleri uyarısında bulundu.
(831 puan)
Asermek diye bisey kesinlikle vardır ben hayatta öldürsen et yemezdim annemgil eşim yalvarirdi ye diye . Ama hamile kaldim canım bir et çekiyor anlatamam kendime inanamadim kebapciya oturdum ve yedim.
(3,293 puan)
Busra çok doğru güzel şeyler yazmissin.
Ben mesela kilolu değilim ama doktorum kilo almamı istemediği için diyet tarzı besleniyorum. Kesinlikle tatlı,hamurisi yok ama bebegimin kilosu herşeyi çok da normal.
Hamileliğin altına sığınıp aşırı sağlıksız şeyleri yiyoruz bence de.
(130 puan)
Şimdi aşerdim diye yiyenler doğum yaptıklarında da sütüm çekti diyorlar . Biliyorum şahit oldum çünkü buna. Annem 4 tane normal doğum yapmış ama benimle aynı kiloda şuan neden çünkü bu tür nazları olmamış hicbir zaman. Ne bir çatlağı var ne de kilosu. Aserenler aşermeye devam etsinler sonra çocuk doğurdum o yüzden kiloluyum diyenler aynı kişiler. Çünkü sadece onlar doğurdu.
(831 puan)
O abur cubur yiyipte naz yapanlar için geçerli .
0 oy
(238 puan)

Tuhaf olcak ama ben ruyamda aseriyorm:)

0 oy
(107 puan)

Hicbirsey asermiyorum eşim ve tüm aile ne istiyorsun canının istediği bir şey var mı diye soruyor sürekli ama yok yani :)))

(10 puan)
Ben de aynı keşke aşersem hiç ağzımın tadı yok
0 oy
(299 puan)

Bende ilk çilek aserdim ama anlatamam manavda biraz kalmıştı başkası alınca cnm öyle çektiki eşimi arayip bana bugün getir dedim illa istedim

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 446 göst.
8 Ocak 2020 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Melikecihan (109 puan) sordu

651,063 soru

3,427,431 cevap

4,259,954 yorum

184,017 üye

...