0 oy
217 göst.
Hamilelikte Testler kategorisinde (38 puan)
Kızlar 27+6 haftalık hamileyim virüs çıktıktan 1 hafta sonra şeker yüklemesi için hastaneye gittim recetemi aldım ama sadece kan ve idrar verdim şeker yüklemesi yaptırmadım ailemde 2 kişide şeker hastasi olan var babannem.ve amcamda sizce şeker yüklemesi yapirmalimiydim gerek yokmu arastirmalara göre bebek kilolu olabiliyormuş sizler de bilirsiniz sizce hatamı yaptım yoksa önemsiz miydi ?

6 Cevap

0 oy
(685 puan)
Bende yarin sirf şeker yuklemesi icin korka korka gidicem
(34 puan)
Bende korkuyorum yarin için randevi aldim ama hala kararsizim gidip gitmemekte:(
-Reklam-
0 oy
(219 puan)
Doktorum önermediğini söyledi
0 oy
(971 puan)
Yaptır canim bak ben sağlık ocağına gittim yapmadılar başka bir sağlık ocağına gittim orda yaptılar eğer yapmasalardı bende vazgeçmiştim ama maalesef yüksek çıktı şekerim bu çarşamba tekrar yükleme yapılacak ona göre bakılacak çaresine dahiliyeye yada diyetisyene yönlendirecek doktorum. Bence ihmal etme.. 
0 oy
(764 puan)

Bence buyuk bir hata, genetik olarak yatkinsin ve sekerin cikmasi yuksek ihtimal, oyle simdi yazarlar aclik tokluk baktir diyenler ama gizli seker aclik toklukla ciksaydi seker yuklemesine zaten kimse ihtiyac hissetmezdi.


Sadece bebeginiz irj dogmaz canim, bebeginiz seker seviyenize gore buyuk bir risk tasiyor olur.Yaptirmak istemiyorsaniz doguma kadar diyet yapmak zorundasiniz sekerden,tatlidan,hamur islerinden,ekmekten,patatesten,pirincten,mizdan,karpuzdan uzak dur, tedbirinj al..benim babamda seker vardi ama ablam yaptirmadi sizin gini 50 mg glokozdan kavti ama masallah diyette yapmadi.bebehin suyu fazlaydi,bebek iri dogru,parmaklari birlesik dogdu,dogustan diyabet hastasi omur boyu dikkat edecek, kalnide delik bilmem anlatabildin mi 
0 oy
(2,074 puan)
Ben birini dr istemiyle yaptırdıl sınırda çıktı diyet uyguladıl diyetisyen kontrolünde. Sonrada ikinci şeker yaklemesi talep ettim diyet sürevihdeh sonra düşmüştü ve dikkat ettim. Bana göre gerekli bir test ancak zalgından dolayı hastaneye gitmek sakıncalı gerekmedikçe. Yakın zamanda kontrole gideceksen o zaman şaptır testi zaten açyıkğı verip 1 veya 2 saat sonra tekrar kan vereceksin.
0 oy
(46 puan)
yaptir canm ne olur ne olmaz doktorlar genelde yakin akrabada varsa yapiyor ihtimal vardir diye benm her iki hamileligimdede cikti malesef insAllah sende cikmaz sabretmesi zor 

İlgili bir soru bulunamadı

653,827 soru

3,438,335 cevap

4,271,828 yorum

184,751 üye

...