0 oy
681 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde

7 hafta 3 günlük hamileyim oruç tutmayı çok istiyorum tutabilir miyim? ☹☹

Gebelik haftası 7 hafta 3 gunluk

8 Cevap

+3 oy
(396 puan)

Arkadaslar cogu kisi son gunlerde hep bunu soruyor yaziyor.bazi arkadaslar diyorki o cani veren Allah oruc Allahin emri tutulmasi lazim vs.30 yasindayim oruc borcum yoktur.eskiler tutarmis evet eskiler tarlada calisir tarlada dogurur.doner gene kazmaya devam edermis.soyle bir durum var.gebeler tutmak zorunda degil.20 kisiden 15 i sorunlu gebelik yasiyor zaten.bu devirde mucize gibi birsey dogum yapmak nerdeyse.hastane bos gebelik dusuk vakalariyla dolu.eskiler gibi saglikli degiliz biz.gonul ister tabiki tutalim.doktoru onay veren tutsun.34.haftamdayim ben uzulerek tutamicam.icimde onun garipligi bile yasiyorum.esim sen kalkma ben kendim hazirlarim diyor hayir diyorum bari sahura kalkayim.dogumdan sonra saglikla mevlam oruc borcumuzu tutmayi nasip etsin.

(396 puan)
Islam dini o kadar guzelki kolayliklarla dolu. Rabbim yeterki kullarim bana ibadet etsin diyor. Su yoksa toprak var ayakta kilamiyorsan otur diyor.mesela bel agrisindan hareket edemiyorum.oturarak kildim hep namazlarimi.gunde kac tane ilac iciyoruz. Rabbim hepimizin saglilla kucagina almak nasip etsin. Guzellillerle buyutmeyi nasip etsin. Oruc tutamayiz ama bizde gebeyiz duamiz cok makbul helede mubarek ayda :-)  bol bol zikir ceker dua ederiz :-)
(334 puan)
Kesinlikle çok haklısın canım
(436 puan)
Aynen öyle bir de demezler ki biz sizin gibiyken tarlada doğuruyor duk git yine dogur o zaman o zamanla su zaman bir mi şimdi doktor yanından geri gelemiyoruz hamile kaldin mi çocuk ilaçlarla büyüyor resmen
(27 puan)
Amin canim insallah.Bende de bir burukluk sucluluk duygusu.Yinede isyerinde pek yiyip icemiyorum ama su tuketmeye calisiyorum en azindan.
Aynen canım benim birde çalışıyorsun düşün Allah yardımcınız olsun
-Reklam-
0 oy
(3,293 puan)

Hepimiz oruç tutmayı istiyoruz, ama içinde bi can taşıyosun hele ki su an çok çok kritik bi dönemdesin bırak aç kalmayı susuz bile kalmaman gerekiyor. Gerisi sana kalmış bişey

Düşük riski de var sagolun teşekkür ederim
(436 puan)
Sonunda doğru bir yorum
0 oy
(334 puan)

Canım bende 6+2 yim doktorum kesinlikle önermiyorum oruç tutmayı dedi 

Ama küçük degilmi daha birde düşük riski var ama oruç tutmak ta bi ayri
0 oy
(1,202 puan)

Canım herşey bahane rabbim nasip ettiyse birşey olmaz tut bence 

Allah kullarına tevekkül edin demiş, o zaman hoplayıp zıpla, doktor düşük tehlikesi var desin yinede aldırış etme, neden doktorun sözünü dinliyosun, madem herşeyi Allaha birakiyosun herşeyi hamile gibi davranmana da gerek yok. ,doktora gitme ne de gerek yok.Aç susuz bebeğinin gunahina gir.Calismayalim da yatalim bütün gün nasılsa Allah verir diyelim.
Allah elinizden geleni yapın ve sonucunu bana bırakın demiş. Kader bile böyledir, o bile secimlerimizden ibarettir. Kulaktan dolma bilgilerle değil, açıp Kuranı Kerimin mealini okuyalım lütfen.
0 oy
(576 puan)

Ben 12+4 um. Ve oruç tutmicam kendimi de suçlu hissetmiyorum açıkçası. Bebeğin sağlığı herşeyden önemli benim için 

0 oy
(833 puan)

vala bende cok istiyorm ama agza gelmis bebegin hakina giremem 

0 oy
(436 puan)

Tut tut sen ya bir insan 17 saatlik bir açlığa zor dayanırken el kadar karnında senden beslenmeyi bekleyen bebek buna nasıl dayanıcak sevap alayım derken günaha girmeyin bizim dinimiz de zorluk yoktur nasıl ki adet olduğunuzda oruç tutamiyorsunuz öyle düşünmeniz lazim insanın ici bir tuhaf oluyor ama yapilcak bir sey yok bazilari oyle bir yaziyor ki o zamn siz adetliyken de oruc tutun ayrıca hamile insanın günde alması gereken ilaçları ve vitaminleri vardır hamikeyken oruç tutmak istemek cidden çok tuhaf

0 oy
(129 puan)
Ben 2 aylıkken doktorum sıvı takviyesini eksik etmemek için oruç tutma dedi. Bende tutmadım

647,253 soru

3,413,202 cevap

4,243,072 yorum

182,948 üye

...