0 oy
253 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (28 puan)

Arkadaşlar merhaba 22 haftadayim ve doktorum 24 haftanda gel dedi şeker yüklemesi yapmak icin acaba  yaptirmamiz sartmi sizler neler dusunuyorsunuz ben yakin cevremden kimi yaptir dior kimi yaptirmadim dior aranizda bunu yaptiran veya yaptirmayan arkadaslar varmi sizce onemlimi ne dusunuyorsunuz 

Gebelik haftası 21

8 Cevap

0 oy
(335 puan)

Yaptirmadim hic de pisman degilim aklima bile gelmiyor :)

(28 puan)
Bende yaptirmayi düsünmüyorum  ama  yakin cevremden yaptiranlarda var onemli ilerde sorun yasama diorlar kararsiz kaldim ..
-Reklam-
0 oy
(96 puan)

Bende yarin gidip yaptiricam  nasilki kontrollerimizi aksaltmiyoruz testlerimizi aksaltmiyorsak bence buda gerekli diye dusunuyorum.eger bir problem.oluvaksada bu seker testinden falan degil rabbim.den gelir bosver canim.kimseye sorma.kendi.kararini kendin.ver yapip yapmamak senin.elinde. iyi dusun ;-)

0 oy
(88 puan)

Uzman doktorlar bile seker yüklemesinin 2 dilim baklavaya eşit olduğunu söylüyor hala daha yaptırmamak gerektiğini düşünenleri anlamıyorum. Kuzenim 20 yaşında doğum yaptı aile de şeker hastası yok ve ilk gebeliği olmasına rağmen şeker çıktı ve 34. Haftada bebek doğdu 10 gün kuvezde kaldı önceden önlem alındığı halde.. alınmasa belki o kadar bile bekletilmeden doğum olcakti. Babartilcak hiç bişey yok gayet normal ve yapilmasi kolay bi işlem. Gene de herkesin kendi kararı nasıl isterseniz son karar sizin. Doktorunuza danışın gerekli görüyorsa yaptırın.

0 oy
(1,239 puan)

Ben suan 24  haftaym tam ama kontrolume 3 hafta var dr bisey demedi bende sormadim bile gittigimse yaparsa bilmiyorum bende istemiyorum yaptirmak gereksiz geliyo bu

0 oy
(787 puan)

Ben şu an 28 haftalığım 10 gün sonra gidicem doktora.Eğer yapılcak olsa doktorum atlamaz kağıda yazıp verirdi.Ama bana açlık ve tokluk kan şekerini ölçtürüyor mesela 1 hafta boyunca bakıyor sıkıntı yok.O şekilde takip ediyor olabilir.Ara ara kontrol et bi sıkıntı olunca haber ver diyor.Haftada 1-2 gün muhakkak bakıyorum.Her ay bi haftada düzenli kontrol ediyorum.Tansiyon da aynı şekilde.

0 oy
(84 puan)

Ben Canan Karatayin aciklamasini cok mantikli bulmustum ve yaptirmadim bi sknti da olmadi cok sukur ama ailede seker var mi vs riskleri neler yaptirirsan artilari neler sorup ogrenin iciniz rahat etsin  son soz doktorun ve sizin saglikli dogumlar diliyorum :) 

0 oy
(1,286 puan)

bende yaptırmadım

0 oy
(86 puan)

Oncelikle bebeginin ve kendinin sagligini dusunup dusunmemek sana kalmis bisey canim. Nettende girip gebelik sekerinin zararlarina bi bakmani tavsiye ederim. Bebeginin obez olmasindan tut erken dogum riski bile var. Ayrica gebelik sekerinin ailende seker hastasi olmasiylada ilgisi yok o ayri bi durum cunku. Kaldiki yaptirmayanlara karsi degilim ama yaptirmayanlar hamileligi boyunca 1 dilim baklava yada bi paket cikolata yememismi merak ettim dogrusu. Kaldiki doktorun zararli bisey olsa zaten yaptiralim demez kuzum. Benim nacizane tavsiyem mutlaka yaptir sorun yasama. 

(28 puan)
Arkadaslar desteginiz ve yorumunuz icin tesekkur ediorum sizlere cok saolun  

İlgili bir soru bulunamadı

650,180 soru

3,424,011 cevap

4,256,017 yorum

183,744 üye

...