0 oy
236 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (264 puan)

Merhaba geleceğin anneleri :)

Ben 6 haftalık hamileyim. Hamile olduğumu öğrenmeden 2 gün önce kurdeşene yakalandım. Kaşıntılarım öyle böyle değil. Her tarafım kabarıyor. Yüzümde, ayak tabanlarımda bile çıkıyor. Allah bu hastalığı kimsenin başına vermesin inşallah. Hamile olduğumu öğrenmeden önce doktorum bana iki farklı hap yazdı. Tabi hamile olduğumu öğrendikten sonra bunları bırakmak zorunda kaldım. Şimdi hiç bir şey yapamıyorum ağlamaktan ve ara sıra soğuk duş almaktan başka. Acaba sizlerinde başına böyle bir şey geldi mi? Siz ne yaptınız? Bana önerileriniz var mı? 

Gebelik haftası 6

2 Cevap

0 oy
(1,286 puan)
  • Kaşıntı giderici kremler, Doktora hamilelikte kurdeşen şikayeti ile gittiğiniz zaman jinekolog döküntüye bağlı kaşıntıyı giderecek kremler önerecektir. Bu kremler tahriş hissini azaltır ve cilde serinlik hissi verir. Kullanılan bu kremler kaşınma hissini büyük ölçüde götürecektir.
  • Anti-histaminik ilaçlar, Histaminin döküntüye yol açtığı durumlarda kullanılır. İlaçlar histaminin düzeylerini kontrol eder ve azaltır. Buda annenin kaşıntı hissinden dolayı oluşan rahatsızlığını ciddi düzeyde azaltır.
  • Calamine veya nemlendirici kremler, Hamilelik dolayısıyla deride genişlemeye bağlı kuruluğa ve aşırı kaşıntıya iyi gelir. Cildi nemlendiren bu kremler ve calamine içeren losyonlar serinletici özellikleri sayesinde anneyi rahatlatacaktır.
  • Soğuk kompres, Kurdeşen oluşan bölgeye soğuk uygulama hamilelikte kurdeşen ile en iyi yoldur. Gebe kişinin ihtiyacı olan peçete ve soğuk sudur. Soğuk suya batırdığı peçeteyi kurdeşen olan bölgelere sürüp üzerinde bekletebilir. Kaşıntı hissini azalttığı gibi kişiyi de rahatlatacaktır.
-Reklam-
0 oy
(330 puan)

Canim ya Allah kolaylık versin felâket bisey bekarken geçirmistim. İlaçlar hiç fayda etmemisti iki ay falan surdu kaç doktora gittim çözüm yok. Bilmiyorum böyle şeylere inanamıyor musun ama okutunca geçti. Bide okuyan kadin diyet verdi çay, yumurta, bakliyat falan yasaktı baya agir bı diyetti ama çare oldu yani 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 73 göst.
0 oy
2 cevap 52 göst.
22 Haziran 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Kubrasengul (6 puan) sordu
0 oy
3 cevap 173 göst.
9 Nisan 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Svdbrr (26 puan) sordu
0 oy
5 cevap 89 göst.
7 Nisan 2023 Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde Sevim aysima (57 puan) sordu

650,899 soru

3,426,826 cevap

4,259,286 yorum

183,964 üye

...