0 oy
1,683 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (24 puan)
düzenledi

Arkadaşlar merhaba. Normalde hap yutamayan bir insanım zor bela başladım almaya derken doktorum omega da verdi. Ama şu kahverengi zeytin çekirdeği gibi olanlardan... Biraz basta yutabildim lakin şimdi yine hap fobim başladı ve 4 gündür ilacı boş yere çöpe atıyorum. Bol su da içsem ne yapsam gitmiyor sanki boğazımda kalacakmış gibi hissediyorum. Almasam bir zararı olur mu :( Yutamıyorum cok büyük panik oluyorum ya tamamen psikolojik ama olmuyor iste. Randevuma da daha cok var. NOT: Hap markası REGENESIS 

Gebelik haftası 17+6

5 Cevap

0 oy
(153 puan)
Merhaba imom dan bahsediyosun sanirim. Yeteri derecede balik yedigini dusunuyosan kullanmasan da olur aslinda.Randevuna cok varsa telefonla doktoruna danis bence..mutlaka bi alternatif onerir. Vitaminler hamilelikte cok onemli.
(24 puan)
Regenesis kullanıyorum sanki zeytin çekirdeği ya şekli de benziyor cok büyük e kırılıyor mu eziliyor mu bilmiyorum da. Ezsem miden bulanacak içindeki yağdan. Çıkmazdayım.
-Reklam-
0 oy
(48 puan)
Ilaci direk almaya calisinca insan psikolojik olarak yutamiyor. Yemek yer gibi bi sağ yanagina bi sol yanağına at sonra suyla yutmaya çalış. Sag-sol yapinca beyin uyum sagliyor ilaci yutabiliyorsun.
(24 puan)
Kesinlikle her seyi denedim olmuyor olmuyor boğulacakmış gibi oluyorum nefesim kesiliyor. :(
(153 puan)
Çok zor bir durum Allah yardimcin olsun. Umarim baska bi yolu vardir. Boyle durumlarla karsilastigi icin doktorun mutlaka bi fikir verecektir bence.
(48 puan)
Ben de senin gibiydim ama bu sekil deneyince yutabiliyorum. Bi dene istersen. Agzinda hap degil de yemek varmis gibi odaklan.
(130 puan)
Ayy bende öyleyim her içmeye çalışmam da maf ediyor beni boğuluyorum resmen Dr söyledim onun yerine küçücük başka bir ilaç verdi sende bi danış yoksa içilecek gibi değil
0 oy
(1,032 puan)

regenesis maxi kesinlikle bir şekilde kullanman lazim canım bebeğini düşün öyle kırılır ezilir bir hap değil o plastik dışlı ici yağ vitaminlerle dolu bol miktarda magnezyum içeriyor o ilaç kadar faydalı birşey yok bebegin için bence senin için önemli olan tek şey de bu yutmasam diye asla düşünme ben de asla yutamiyordum ama şimdi ne haplar yutuyorum ölmüyoruz sonuçta .

(24 puan)
Dün gece ekmek yedim hemen ardından onu aldım ekmeği yuttum hap gitmedi :( bıktım bu ilaç fobimden bi ara düzeldim şimdi yine başladı resmen korkuyorum zorluyorum korkuyorum nefes boruma kaçacak diye. Of ya illa kullanmak mı lazım omegayı ya 4 tane çöpe gitti boşu boşuna.
0 oy
(120 puan)

Benimde benzer sorunum vardi. Bende femix diye omega iceren bi ilac kullaniyorum ayni dedigin gibi kahverengi kirilmiyan yaglimsi ve kokusu igrenc bisey. Bir iki cikardim ilk zamanlar piskolojkk olarak sanki bogazimda kalicakmis gibi hissediyodum. Sonradan azima attigim gibi ardindan suyu icip oyle hemen yutmayi denedim ve oldu. Ne tadini ne kokusunu anliyana kadar bol suyla icoyorum oyle gidiyor. Ama sen illaki yutamiyorsan doktoruna danis bence ilaci degistirir belki benzerleri var bisuru o vitaminlerin :)

0 oy
(48 puan)
Bende çok zorlanıyordum çözümü bir nebze buldum. Hapı yutmada önce bi kaç yudum su iç boğazını ıslat ki kayması kolay olsun. Sonra hapı mutfak musluğun altında 1 2 saniye ıslat ki kayganlaşsın dışı. Sonra yan değilde uzun olan şekilde tut elinle boğazının yakınına doğru dilinin üstüne koy bol su ile yut. Kapsül ve boğaz ne kadar kaygan olursa o kadar koly yutulluyor. İnce uzun oluck şekilde yerlştr diline öle yut. Ben böle yapınca 1 2 yutkunmada gidiyor

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 141 göst.
0 oy
4 cevap 121 göst.
8 Haziran 2022 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde PerRA (1 puan) sordu
0 oy
2 cevap 176 göst.
0 oy
0 cevap 145 göst.
19 Haziran 2021 Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde Beynus (185 puan) sordu

649,884 soru

3,422,922 cevap

4,254,782 yorum

183,679 üye

...