0 oy
234 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (34 puan)
kapalı
Hanımlar merhaba. 39 haftalık hamileyim ama sadece afedersiniz arka tarafta yani makat kısmında bir baskı hissediyorum rahimde değil dün gece saat başı tuvalete gittim ve bu tarz baskıdan uyandım az önce de lavaboya gittim çok çok afedersiniz ama sümüksü bir yapıda top şekilde akıntım olduğunu gördüm. Sizce neden böyle oluyo ve benim gibi olan var mı? Fikir ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Kapatılma nedeni: Soru başlığı konuyu özetlicek şekilde olmalıdır anlayışınız için teşekkürler

4 Cevap

0 oy
(19 puan)
Baskı çok oluyorsa dr gidin çünkü doğum anında istemsizce ıkınma gelir
-Reklam-
0 oy
(157 puan)
Canim dogum belirtisi bu acile git makatta baski varsa afedersin buyugu gelmis hissi varsa bebek baski yapiyor gelen akinti nisan gelmis  canim senin hemen acile git canim
(34 puan)
Ama onun dışında bir ağrı sancı bir şeyim yok hafif bir bel ağrım var o kadar
0 oy
(2,185 puan)
akıntı nişandır. doğumun yakındır bnce
0 oy
(3,751 puan)
O sumuksu dedigin nisan bence
(34 puan)
Renksizdi canım bi kaç gün önce de kahverengi tarzında oldu doktora gittim doğum kanaması değil dedi
(3,751 puan)
Nişan gelmesi, doğumun başladığına dair vücudun verdiği ilk belirtilerden biridir. Rahim ağzı olarak bilinen servikste bulunan, anne karnındaki bebeği dışarıdan gelen enfeksiyonlara karşı koruyan mukus yapısının vajinal yoldan vücut dışına atılmasıdır. Gebeliğin erken döneminden itibaren oluşan sümüksü yapı, rahim ağzında birikmiş vücut salgılarından oluşur. Doğum zamanının yaklaşması ile birlikte rahim ağzında meydana gelen servikal değişim başlar. Serviks yumuşar, hafifçe açılır ve öne doğru pozisyon alır. Rahim ağzının açılması sonucunda, halk arasında hamilelikte nişan gelmesi olarak bilinen durum oluşur. Farklı bir deyişle dışarıdan gelecek enfeksiyonlara karşı rahimde yer alan bebeği korumak için vücut tarafından salgılanan ve rahim ağzında biriken mukus benzeri yapı düşer. Gebelik boyunca bir tıkaç görevi yapan sümüksü yapının düşmesi ile birlikte gebeliğin son safhalarına gelindiği, doğumun yakın olduğu anlaşılabilir. Sıklıkla sorulan ve anne adayları tarafından merak edilen, nişan geldikten kaç gün sonra doğum olur sorusunu yanıtlamadan önce hamilelikte nişan gelmesi nedir bunu iyi anlamak gerekir.

İlgili bir soru bulunamadı

652,844 soru

3,434,605 cevap

4,267,868 yorum

184,503 üye

...