0 oy
1,685 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (35 puan)

Kızlar Merhabalar. Bir Sorum Olacak Mantıklı Bir Açıklama Bulamadım Kendimce. Adet Bittikten Hemen Sonraki Günler Hamile Kalma Olasılığı Nedir ? Çevremdeki Herkesten Bunu Duyuyorum. Adetin Biter Bitmez Olan ilişkide Olur Diyorlar. Ben Yumurtlama Dönemine Özen Gösteriyorum Kafam Epeyce Karıştı. 

35 Cevap

+1 oy
(1,441 puan)

Yumurtlama olmadan döllenme olmaz ki canim ader bitince yumurtlamıyorsun sonucta

(174 puan)
Ben ikisinide denedim adetten hemen sonra denedim o donemdede denedim kaldm artk hangisi denk geldi bilmiyorum :)
(35 puan)
Bende İkisini de Deniyecem Artık
(174 puan)
Dene tabi bende duymuştum cunku adetten sonra kaliniyo diye
(35 puan)
Hadi inşAllah bakalım:)
-Reklam-
0 oy
(756 puan)

Bildiğim kadarıyla yumurtlama gunude önemli adet sonrası günde önemli çünkü benim tahminimce kendim öyle hamile kaldim adetim bitti hemen ertesi gun üst uste 2 gun iliskiye girdim ve hamile kaldim artık ne kadar doğru bilmiyorum.

(35 puan)
Tüm kanallar yollar açık olur daha kolay Hamile Kalmak dediler de :)
0 oy
(185 puan)

Benimde senin gibi kafam cok karismisti cevre hep ayni seyi soyledi adrt sonrasi hemen iliski diyorlardi mantigim almiyordu bende her iki olasiligi denedim evlendim ve 8 ay boyunca yumurtayi takip ettim hep husran di sonunda her iki olasiligida denedim ve sonuc pozitif :) hem adet sonrasi hem yumurta donemi denemelisin .

(35 puan)
Çok Teşekkür Ediyorum:) bende hep Yumurtlama dönemi takip ettim de olmadı.  Bu konuyu değerlendireceğim:))
0 oy
(106 puan)

O zaman tam olarak belli olmuyor ama sperm hep içeride kaldığı için döllenme yumurtlama zamanı gerçekleşiyor :) 

(35 puan)
Anladım:) denemekten zarar gelmez diyeceğiz artık teşekkürler:)
0 oy
(2,584 puan)

Tesadüf mudur nedir bilmem bende adetin bittiği gün hamile kaldım canım

(35 puan)
Bence tesadüf değil sanırım:) çoğu yorumlar hep o yönde, kafam iyice netleşmeye başladı teşekkür ediyorum:)
(2,584 puan)
Ilk çocuğum düşük benim o d a adet üstüne olmuştu canım galiba öyle ama bilimsel açıklaması nedir bilmiyorum :)
(35 puan)
Bende ilk düşük yaptım maalesef. Bakalım bu sefer bu şekilde yol izleyip inşAllah tekrar o mutluluğu yaşarım:)
0 oy
(556 puan)

Canım ben 9 ay boyunca  yumurtlama takibi felan yaptım  hamile kalamadm   yumurtlama flan  takip etmiycm diye karar verdim kendimce  adetim bitti temizlendm gün ilskm oldu snra düzenli ilskmd olmadı eşim gece vardiyasina felan  döndü derken  o ay hamile kaldım olablr yani kişiden kişiye değişir tabi

(35 puan)
Anladım canım benim çok teşekkürler :) artık denemekten başka seçenek yok :)
(556 puan)
Ama bide sürekli düşündün zamnd olmuo beyin etkilio   kafanı rahtlatip düşünmemeye cals ben ona da bağlıyorum   9 ay boyunca bu hamile kalckmym diye  düşündüm  10 cu  kendimi başka şeylere verdim kurs felan gibi kendi kendime karar aldm takip felan yapmycm vakti zamanı ne zmansa olur felan diye o ay tuttu  hayırlısı inşallah güzel haberlerini alırız  Allahın izniyle :)
(35 puan)
Çook Teşekkür Ediyorum çok amin Allah razı olsun:) tamam dediğini yapacağım, kendime uğraşlar bulacağım:-*
0 oy
(78 puan)

Canım kişiden kişiye değişiyor adetten sonrada hamile kalinabiliyor yumurtlamadada kalinabiliyor kiminin yumurtlamasi 14. gune oluyor kiminin değişiyor benim adetten sonra 12.gune denk gelmişti o gün tutmuş hamile kalmistim 

(35 puan)
Ever çok mantıklı çok teşekkür ederim:)
0 oy
(349 puan)

Bnm doktorumda bunu diyo rahim acik oldugu icin. Iki arkdsm ve bende boyle hamile kaldm 3.5 yillk ewliyim hep catlama gunune ozen gosterirdim bu sefer boyle denedim cok sukur oldu.

(35 puan)
Ayy hadi inşAllah  :) bende 1 Yıllık evliyim 1 düşük geçirdim sonra hep Yumurtlama dönemi takibi ile olmadı. Doktor da birşey söylemedi. Çevremdeki bayanlar da böyle dedi, tabi her denileni yapmak saçma olur diye yazıp sorayim dedim :) çook teşekkür ediyorum demek ki aslı varmış.
(14 puan)
Bende dusuk yaptim 3 ay catlama gunu denedim olmadi adet bitimi denedim Allaha cok sukur 18 haftaligiz insallah darisi sana canm.
(35 puan)
Allah'ım sağ sağlim kucağınıza almayı nasip etsin inşAllah:) çok sağol canım benim çook Amin:)
(14 puan)
Amin kuzum insallah :) ne demek
0 oy

Önemli olan yumurtlama adet bitince yumurta atılmış yeniden yumurtlamaya hazırlanacak 12 15 gün sonra tekrar yumurtlamaya hazır yumurta olacak. O yumurtanın döllenmesi gerek. 

(35 puan)
Anladım canım benim çok teşekkür ediyorum yumurtlama dönemi takip ede ede sonuç alamayınca artık başl yol arıyoruz
0 oy
(133 puan)

Birtanem benim adetin başlamasından itibaren 14 gün say.14 günün sonunda ilişkiye gir.Ayaklarını havada tut.Yerinden kalkma bir yarım saat 45 dakika.Ondan sonra bak sen.Sonra dua edersin bana :)

(35 puan)
Canım benim :) senin ağzına sağlık emi :-* ama yapmadığım şey kalmadı. Yumurtlama dönemlerini hiç boş geçirmiyorum, dediğin gibi bel altıma yastık 1 saat ayaklar havada uzanıyorum. Nasip olmadı mı olmuyor galiba :( ama bu kez de seni dinleyip yapacağım, EN büyük duacın olurum inşAllah:)
(133 puan)
Innsaallllah kuzuuum
0 oy
(435 puan)

Ben adetim bitti, 2 3 gun sonra yumurtlama zamani girdik esimle iliskiye sabaha karsi 4 gibiydi saat, esim uyudu ikimizde cok istioduk cocugu o gece bende altima yastik koyup duvara uzattip bacaklarimi bi saat bekledim 1 sene olmadi benimde tam 1 senem doldu ondan sonra hamilr kaldim, canim stres cok tetikliyo ben her seferinde olaya adapte olamiyodum hep dusunuodum bide isteksizdim sonra ne olduysa o gece oldu adetimden 10 gun gecikti hamile oldugumu ogrendim, ilk bi gittim rahim duvari kalinlasma var dendi test yapildi ama bebegim daha erken oldugu ivi  kendini gostermedi adetim gecti oyle belli oldu duamdasin cnm insAllah nasib olur en hayirlisiyla.

(35 puan)
Canım benim yaa çoook sağol çoook Allah'ım bin kere razı olsun senden :-* İnşAllah Bakalım yaşarız bizde bu günleri. Bende 1 sene olsu evleneli, dediğin gibi heyecan gitti yerini stres kapladı. Ne olacak böyle bilmiyorumm, bizde çok istiyoruz.
0 oy
(233 puan)

Canim yumurtlama olmadan hamile kalman imkansiz.ki yumurtlama donemi adet bitiminden sonradir.hangi gun oldugunu ovulasyon testi yapmadan bilemezsin.ama adetten sonrasi diye bisey yok adetten sonra yumurtlama zmani vardir.yani ikisi birbirine baglantili aslnda.herkwsin yumurtlama zamani farklidir.bunun icin adetinin kac gun surdugu kac gunde bir adet oldugunla hesaplanir

(35 puan)
Anladım canım benim doğru söylüyorsun hepsi birbiri ile bağlantılı da, duyduğum kadarıyla öyle söylediler bana da, adetin kesilir kesilmez diye. Ondan öyle yazdım bildiğim kadarıyla:)
0 oy
(7 puan)

Kişiden kişiye değişir Allah tarafından nasip kısmetse adetli iken bile olan var 

Ben kizimda hic onem vermedim ilk bebeyimdi ne olur olsin dedim dokdor 3 ay sonraya randevu verdi ilk ay hamile kaldim sukur kizim oldu kisdan beridir bebek istiyorum kizim var bir erkek olsun istedim hep yumurtlama gunu denedim amma olmadi haziranda denedim tutdu bazi kadinlar var ayda 2 defe yumurtasi catlar bazilari adete yakin ablam 11ci gun catlamis mesela bide dusunmiyeceksin hic hamile kalirmiyim endisesi tasimadan kafandan at o ay kalicaksin
(35 puan)
Tamam bu ay düşünmek yok  o zaman :)) düşünce gitsin bebiş gelsin inşAllah. Çook teşekkür ediyorum canım :) evet pelin hanımcım dediğin çok doğru. Nasip Ne zamansa o vakti bekliyoruz aslında.
0 oy
(3,331 puan)

Yumurtlama olmadan hamile kalınmaz ama adet duzeniniz nedir düzenli adet görüyorsanız iki adet ortasi. Durmunuz varsa ovulosyon testi alıp takip edebilirsiniz. Ama yumurtlama dönemi çok hafif bi kasik ağrısi ve iç camasiriniz biraz daha ıslak olur onlarida takip edebilirsin 

(35 puan)
Yorumun için öncelikle çok teşekkür ediyorum:) durum Allah'a şükür iyi ovilasyon testi se ilk defa duydum bu arada :))) yumurtlama dönemlerimi anlıyorum, fark ediyorum hiç olmadı düzenli ader olduğumdan adet günümün ilk gününden sayıyorum. Sayıyorum, yumurtlama dönemine de çok özen gösteriyorum da,  daha bi randıman alamadığım için, söylenenleri denemeyi düşünüyorum artık :((
(3,331 puan)
Canim rica ederim. Hiç bir sorun yoksa stres en büyük düşmanın pepapp die adet gününü yumutlamami gösteren bi program var onu takip edebilirsin. Riske atmak iatemiyirsan sperm kalitesi için iki yada 3 günde bir eşinle birlikte olabilirsiniz. Sonrası hemen ayağa kalkma duş alma ve en önemlisi kafani takacak bi uğraş bulki kafan oylansın.  Ovulosyon testi adet bitiminden bir hafta sonra gebelik testi gibi sabah idarini yapiyorusn çift çizginin yogun olduğu gün yumurtlaman olacaktır demektir o gün ve iki gün arayla eşinle birlikte oluyorsun.
(35 puan)
Allah'a şükür hiçbir sorun yok,  düşük yaptıktan sonra yumurtalık tahlilleri yaptırdım sağlam çıktı. Eşim sperm tahlilleri yaptırdı sağlam çıktı. Evet bende o uygulamayı kullanıyorum düzenli adet gördüğüm için tutuyor zaten. Ovilasyon testini de önümüz ay adet gördükten sonra alacağım :) senin dediğin gibi düşünmeye başladım bende arttık risk değil de sağlama alalım adetim geçtikten sonra 2-3 günde bir birliktelik olsun dedim.  Bakalım bu ay da tutmamış ise bidahaki ay öyle yapacağım. Çoook çoook teşekkür ederim
(3,331 puan)
Insallah tutmuştur ama işte hiç bir sorun olmamasına rağmen sterstende olmuyor. Sonra hamilelik sikayterini dinelriz insalalh rabbim yardım etsin meryem süresini oku ben okudum ay hamile kaldım benim gibi birkactane daha arkadsim var süreyi okuduğu ay hamile kalan. Şukur İlkte senin gibi çok araştırdım ikinci hazırlıksız geldi
0 oy
(1,190 puan)

Canım yumurtalama dönemin en önemli olan ona göre takip et mutlaka uygulamaları var indirebilirsin ben öyle yaptım uygulamayla hamile kaldım 

(35 puan)
Evet bende bi takvim indirdim onu kullanıyorum ordan takip ediyorum:)bakalım yeni yumurtalara inşAllah:))
0 oy
(274 puan)

Canim bende hep bu cevabi aldim aldigim  cevap ta dogru cikti ben hemen adetimden sonra hamile kaldim ama yumurtlamaylada alakasi var benim bildim yumurtlama donemi adetten 1 hafta ve sonra diye biliyorum

(35 puan)
Çok araştırdım bildiğin gibi değil :))) kişiden kişiye değişiyor falan, Artık gün gün saymaya başladım. Çoğu çevremdeki bayanlar da böyle deyince doğruluk payı var diye düşündüm bende. :) teşekkür ediyorum:)
(274 puan)
Rica ederim insallah hayirlisi olur hakkinizda :)
(35 puan)
Çoook Aminn :-*
0 oy
(2,602 puan)

Adet sonrası ilişki bence önemli ben adetin bittikten 3gün sonra ilişki yaşadım ve ozaman hamile aldım doktorumda hep adet bitimi ve adetine yakin tarihleri takip etmemi söylerdi ve oldu da.

(35 puan)
Ne Güzel :) bende yeni duydum işte,  açıkçası pek inanmadım hep Yumurtlama Döneminden olduğu yazıyor her yerde. Ama doğruluk payı var sanırım bende o zamanlara özen göstericem artık teşekkür ediyorum:)
0 oy
(34 puan)

Evet canm bunun en iyi örneği olabilirim adet bitiminden sonra oldu birlikteliğimiz daha sonraları olma ihtimali kolay değildi öğrenci olduğundan suan 37 haftalik olduk bile

(35 puan)
Ohh masaAllah Allahım sağ sağlim kucağınıza almayı nasip etsin inşAllah:) bende bittiğinde deniycem artık çok teşekkür ediyorum:)
0 oy
(306 puan)

Benimde hesaplarıma göre adetten hemen sonra hamile kaldım  :)

(35 puan)
Demek ki doğru galiba söylenenler :) çok teşekkür ediyorum:)
0 oy
(2,896 puan)

Yumurtlama döneminde 5 gün yoktum türkiyede iş gereği yurt dışına çıkmıştım.regl bitti ertesi gün ve o 4 gün hergün ilişki oldu gidip geldim yurt dışına tekrar oldu dr un demesi erken döllenme sperm rahim in içinde 3 gün canlı kalabiliyor adet bitimi rahim açık olur ve kaygan o dönem de sperm bırakılırsa rahme 3 gün sonra da döllenebilir.adet bitiminden 1 gün sonra ve diye adet tarihine 3 gün kala ya kadar gün aşırı ilişkide bulunulması en doğrusu .

(35 puan)
Çok sağolun teşekkür ediyorum:) bende böyle deniycem bu ay artık :)
(2,896 puan)
Allahım gönlüne göre versin inşallah ağustos sonu eylül başı güzel haberini alırız .gönlünden geçen muradin olsun canım.
(45 puan)
Bende bildigimi paylasmak istedim  :) sanirim.adet olmadan bir hafta oncesi ve adet olduktan bir hafta sonrasi onemli olan o donemlerde rahim assagida oluyormus . Ben 11 sene korundum  ve  temizlendigim gece kaldim hemen  rabbim herkese saglikli hayırlı evlatlar nasip etsin
(35 puan)
Aminnn :) çoook Allah razı olsun Eylül Aslı Canımm çok sağol güzel duaların için :-*
(35 puan)
Çook Teşekkür Ediyorum merak hanımcım bilgini paylaştığın için :) bende bundan sonra o vakitlere daha önem vereceğim :)

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 674 göst.
5 Aralık 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Burcu999 (23 puan) sordu
0 oy
7 cevap 151 göst.
31 Mart 2022 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Gulo88 (158 puan) sordu
0 oy
16 cevap 508 göst.
6 Kasım 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Ayfer A (91 puan) sordu

650,524 soru

3,425,329 cevap

4,257,611 yorum

183,829 üye

...