0 oy
436 göst.
Doğum kategorisinde (54 puan)
Kızlar ilk Doğumum sezaryen oldu şimdi ikincisine hamileyim 30haftalık ve normal doğum düşünüyorum yapan hastane ler var sizce bu riski almalımıyım ?

5 Cevap

0 oy
(1,697 puan)
Bunun icin belli bir sene gecirmen gerekiyor diye biliyorum yanlış hatırlamıyorsam ya 7 yada 10 sene
(1,838 puan)
3100 doğdu canım
Ama popoya kdr yırtıldım yani Dr kesti ama gerisi kendi yırtıldı 18 dikişim vardı
Bn 30 da çatı muayenesi oldum Dr anlamadi darlığı zaten 35 de geldi suyum erkem doğdu yavrum
Sancim hep oluyordu açılma oluyodu durduruyodu Dr lar
(54 puan)
Açılma olması  için bı şey yaptınmı peki
(1,838 puan)
Suyum geldi önceden nisanim ile j
Hemen sancim geldi zaten gttm 1 cm dediler 19 saat sancı çektim full hemde hep aynı düzeyde USG ile baktılar bebeğimin suyu bitmiş düşün hala bekliyorum açılma için .
Kendi sancim vardı diye suni almadım sıcak su ile yikandim bir de yatakta sancı çektim ve çok ağladım bagirdm diye açılma zor oldu
Sonra ayağa kalktım eğildm kalktım belimi çevirdim yürüdüm anca 7 cm açtı saat gece 9
12 ye kdr bekledik hala 7 cm en son kaka yapma hissi oluştu bnde hemen çatala çıktım iki kez ikindim çıktı ama kuruda kaldığı için ebeler islatti bikini bölgesini
(54 puan)
Baya zor olmus seninkide ama olsun sezaryenden iyidir İnşallah be im de olur ya çok istiyorum
(1,838 puan)
İnşallah Allah gönlüne göre versin ♥️
-Reklam-
0 oy
(297 puan)
Valla sezeryanla doğum yapan yine sezeryan oluyo diye biliyorum
(54 puan)
Yok canım yapanlar var
0 oy
(245 puan)
Facebookta sezaryan sonrasi normal dogum grubu var ve yapan bir suru kisi var artik iyice yayginlasti bence onlemleeini onceden alarak denenebilir zaten acil bi durum olursa diye ameliyathaneyi hazirda bekletiyorlarmis dogum bitene kadar.
0 oy
(1,838 puan)
Başta neden sezeryan oldun ki ? Sanmıyorum biraz zor hele devlet hastanesi asla kabul etmiyor
(54 puan)
Bebeğim iri olduğunu doğum kanalına girmediği için ve normal doğumda n çok korkuyordu sonra çok pişman oldum
(1,838 puan)
Dr lar sezeryan delisi gerçekten ya sırf ek ücret almak için buna teşrif ediliho anneler
(54 puan)
Evet hem de nasıl kandırıldım resmen
0 oy
(402 puan)

Yapan doktorlar var tabi ki ben yaptım yaklaşık bir ay önce. Aralarında 3 yas 3 ay var. Her doğum gibi bunun da en az 2 sene diyor doktorlar. Bir arkadaşım 1.5 sene ile yaptı ssvd. Yani 10 sene geçip yapamayan da var az zaman geçip yapan da tamamen o an ile alakalı bir sey ani bir durum,  bebeğin kalp atışları  vs son ana kadar her sey değişebilir. 


Ankaradayım ben Aylin Totan Muayenehanesine gidiyordum anlaşmalı olduğu hastaneler var ben Tobb da yapmayı tercih ettim. Riski de emin ol mükerrer sezaryenden daha az. Ben sezaryen olduğum günden beri eğer tekrar hamile kalırsam diye cok fazla arastırdım. Uygun şart ve koşullarda ssvd çok güzel bir doğum şekli ve söylenilen risk çok çok az %0,5-1 oranında ve ACOG tekrarlanan sezaryenin ssvd den daha riskli olduğunu söylüyor. Sen yeter ki inan, vücudunu buna hazırla ve destekleyen bir doktor bul. Şahsen iyi ki yapmışım çok güzel geçti. Bir sıkıntı olsa da zaten ona göre takipte oluyorlar. Ki Allahın izniyle olmaz. 
(54 puan)
Açılma olması için bi şey yaptınmı
(402 puan)
Yok canım ya öyle abartılı bir sey değil. Sen onu nasıl rahat karşılarsan o kadar kolay geçiyor. Benim ilk doğumumda sancım vs olmadı hic. Ama acıkcası hazırlanmadım bilinçli olarak ilk doğumuna ama bunda çok kararlıydım. Son ayımda yürüdüm çokça. Çıkınca 1 saat. Evde plates topunda daire çizdim zıpladım hafifçe her gün düzenli olarak. Squat, çömelip kalkma yaptım yine düzenli olarak son ayımda. Sıcak suya oturdum yine son haftalarımda 15-20 dk. Sancım geldiğinde de bunları yaptım yine. Sancılandığımda dısarı cıkıp yürüdüm yine bir saat. Evde yine bunları yaptım çokça sancı anımda. Hastanede de yine aynı şekilde yürüdüm çömelip kalktım doktorum plates topu verdi :) dans ettirdi :) hep sakin olmaya çalıştım son saatler biraz zor sadece ama dediğim gibi sancı gelince kendini sıkma. Rahmin zaten kasılıyor kendini kasarsan daha uzun süre gelir sancı bana eğitimde öyle dedi hocam. Zaten rahmin kasılıyor ağzın yüzün bedenini de kasarsan daha da zorlanır sın demisti ve ben dediğini yaptım.
(54 puan)
İnşallah benimde olur allahım yardım eder kolay olur. Çok sağol canım bilgilerin icin
(402 puan)
İnsallah canım. He bir de kegel egzersizi ve perine masajı yapabilirsin onların da cok faydası var. Perine masajını bikaç kez yaptım ama kegel egzersizi ni yaptım epizyo olmasın diye. Olmadı şükür.. Ne demek rica ederim. Hayırlı kolay doğumlar olsun insallah.
(54 puan)
Amin inşallah canım sagol

İlgili bir soru bulunamadı

650,369 soru

3,424,742 cevap

4,256,955 yorum

183,786 üye

...