0 oy
247 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde
Kızlar merhaba, hamilelik öncesi ile hamilelik sürecinde yaşantınızda ne gibi değişiklikler oldu. Şöyle ki kendimden örnek vereyim. Ben gebelik öncesi okul dönemi günde 6-7 saate kadar evde özel ders veriridim. Evin temizliğiydi yemeğiydi bulaşıktı çamaşırdı akşam gezmesi çarşı gezmesi derken dolu dolu geçiyordu. Ama şimdi günde 3 saati geçmeyecek şekilde ders yapıyorum. Onun dışında arasıra çamaşırları yavaş yavaş(2 3 seferde makinaya götüroyrum ) onları asıyorum. Diğer işleri eşime devrettim. Sizde durumlar nasıl?

3 Cevap

0 oy
(555 puan)
benzer canım. çoğu işi eşimden talep ediyorum, yemek fazla yapmıyorum, çamaşırları asmak ayrı dert toplamak ayrı dert bana. ara sıra annem gelmese mahvolurdum 
Ben şuan 11+5 im bende henüz gelen yok ama Rabbim kısmet ederse inşallah Arlıkta kayınvalidem gelecek.
(555 puan)
tez zamanda gelir de yükün kalkar inşallah
Eşim sağolsun o konuda çok anlayışlı. Bana kalsa ders sayısı artıracağım evde oturduğum yerden ders yapıyorum diye ama eşim istemiyor. Çamaşırları götürmeme felan kızıyor. Sağolsun elnden geldiğnce yapmaya çalışıyor.
(68 puan)
valla ben 31 haftalik hamileyim hamileligimin ilk 3 ayi calistim somra isten ciktim bu zamana kadar ne gelen ne gidenim var her isimi kendim yapiyorum birde gidip annem gilin islerini yapiyorum bazen cok yoruluyorum ama ne yaparsin annem cagirinca mecbur gidiyorum
Yaaa ama :(  annende çağırmasın yaa. Sen zaten artık iyice ağırlaşmışsın tatlım. Kendi evinin işin ibile yapmaya mecalin olmaz. Uygun dille söyleyiver annene.
(68 puan)
soyluyorum cnm kendi evimin isini yapamiyorum diyorum ama gel otur uzan diyorlar gittikten sonra da is yapmadan rahat edemiyorum biz birde koyde oturuyoruz yufka ekmek yapiyoruz yesil zeytin topla yapmadan da olmuyor birde hamilelikten dolayi agriyor var ellerim ayaklarim sisiyor odem olusuyor bazen yatip dogurana kadar yataktan hic kalkasim gelmiyor
Canım zeytin toplamakla felan senin ne işin  var. Pişman olacağın işler yapma lütfen. Bende öyleyim gittiğimde duramayacağımı  biliyorum.  O yüzden gitmiyorum hiçbiyere.
-Reklam-
0 oy
(660 puan)
Sabah 8 aksam 5 çalışmaya devam :) ama eve gelince birazcık naz olabiliyor tabi :) yemek bulaşık bazen bende bazen bir esimde :) 
Kaç haftalılsın. İşn masa başı bir iş mi ?
(660 puan)
17+1 canim. İsim masa başı değildi aslinda ama arkadaşlar sağ olsun hamile olunca daha fazla evrak isi yapıyorum araziye çıkmıyorum.
Arazide ne iş yapıyorsun ki tatlım ?
(660 puan)
Ziraat mühendisiyim canim ve 4bliyim
0 oy
(478 puan)
Ben de öğretmenim bu yıl calismiyorum Iyki calismiyorum dedim hafta 35 saat ders anlat bi de ayakta düşünemiyorum 

Çabuk yoruluyorum dediğin gibi akşama kadar çalışıp sonra ev işleri gezerdim 

Şimdi ise günde sadece bir ise odaklanabiliyorum 

Bi gün evi süpürüyorum bi gün siliyorum 

Dışarı çıktığım da ise sadece ihtiyacım neyse avm den alıp çıkıyorum nerede tüm mağazaları talan eden ben 
Kamu da yada özel de çalışıyor olsam bende izin alırdım.  Ben özelde çalışıyordum.  Sonra ev  hem daha rahat daha kazançlı o an ki durumuma göre dersleri planlıyorum.  Kendimi  iyi hissetmeyince erteliyorum. Birde öğrenciler benim evime geliyor ben bi yere girmiyorum. o yüzden dersleri  tümüyle bırakmadım  azalttım. Bıraksam çok sıkılırdım. Bu kadarı bana meşgale olmuş oluyor hem.  Diğer işleride sağolsun  eşim  yapıyor. Turşu bile kurdu. :)

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 19 göst.
20 Nisan Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Emnbyrzz (152 puan) sordu
0 oy
0 cevap 21 göst.
16 Nisan Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Emnbyrzz (152 puan) sordu
0 oy
0 cevap 34 göst.
0 oy
0 cevap 54 göst.

654,698 soru

3,441,601 cevap

4,275,571 yorum

184,965 üye

...