0 oy
643 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (358 puan)

Arakadaşlar benim 3 lü testin de çocukta spina bfida çıkmıştı yani omurgası açık olarak. Ama ayrıntılı ultrasonda hiç birşey görmediğini söyledi doktor. Bende tek doktorla kalmiyim başka doktor da baksın diye ümraniye devletten perinatolojiye geldim. Şimdi oda baktı ama sırtında bir açıklık görmediğini 2 ayaginin dan içe dönük olduğunu söyledi. Ilk gittiğim doktor hiç öyle birşey söylemedi:( şimdi buda böyle deyince çok kötü oldum. Sürekli birşey çıkıyor. Pazartesi günü gel amniyosentez yapıcaz dedi :( bende ağustosun 8 de ilk gittiğim perinatologa gideceğim. Ne yapacagimi şaşırdım:( biraz uzun oldu kusura bakmayın. 

Gebelik haftası 18+0

6 Cevap

0 oy
(2,074 puan)
Canim oncelikle yaptirdigin testleri her zaman sende arastir. Adi uzerinde tarama testi diyor yani kesin tani testi degil 2 3 4lu olsun.farketmez. bunlar ihtimal. Ayrica ayrintili usg de bir sknti varsa gorunurdu zaten. Sen ayrintili usg ye inan.
(358 puan)
Ilk yapilanda birsey cikmadi :( buda sırtında birşey yok dedi:( ama ayakları içe dönük dedi :(
-Reklam-
0 oy
(389 puan)
Canm inşallah rabbim korktuguna ugratmasin. . İmkanın varsa bide özel é git bence .. orda daha bi ilgi alaka oluyor
(358 puan)
15 gun once özel bir klinikte yaptirmistim hiç böyle birşey var demedi :( şimdi burasıda böyle deyince çok kötü oldum:(
0 oy
(582 puan)
Geçmiş olsun cnm benim bebegimede doktorum kafasında şu fazla engelli olabilir kürtaj a kadar gider dediikili.üçlü. temiz geldi detaylodada bu çocukta hiç bi sıkıntı yok dedi doktorum cnm detaylida açıklık görmediyse korkma çünkü  üçlü test yüzde 60 sonuç veriyo çok güvenilir değil 
(358 puan)
Ultrasonda çıkmadı çok şükür canim ama şimdide bugün ayakları içe dönük dedi :(
(582 puan)
Onun için özel ayakkabılar var cnm.oda düzelir merak etme sen insallah
(358 puan)
Inşallah canım bakalım haftaya tekrar girecegim ayrıntılı ultrasona:(
(582 puan)
Hayırlısı cnm
(358 puan)
Amin canımmm..
0 oy
(797 puan)
Peki ayaklarının içe dönük olması neyin belirtisiymiş. Yani amniyosentezde genetik rahatsızlıklar belli oluyor diye biliyorum bana da yaptırmamı söylemişlerdi ama yaptırmadık biz düşük riskin vardi zaten yurtdışı kan testi yaptırmıştık.oda çok şükür temiz geldi. Yani bebeğin ayakları içe dönük olması bir rahatsızlık belirtisi mi yoksa hani kalçadan falan ileri gelen sonradan düzelebilecek birşey mi
(358 puan)
Doğduktan hemen sonra fizik tedavi alması gerekecek dedi doktor.  Ama korkuyorum :(
(797 puan)
Hakkınızda hayırlısı olsun seni çok iyi anlıyorum bir ay bu testlerin sonuçlarını bekledim insan korkuyor hep dua ettim hergun üzüldüm ağladım ama çok şükür bizimkinde birşey çıkmadı inşallah sizinkinde de yoktur.
(358 puan)
Amin canim benim Inşallah.  :( dualarını eksik etme lütfen:(
(797 puan)
Ederim tabi Allah yardımcımız olsun
0 oy
(766 puan)
Bazı bebekler ayaklar içe doğru dönük olarak doğabiliyor ve bunun tedavisi var, demirli ayakkabı kullanarak bile tedavi yetebiliyor..Daha birkaç ay önce bebeklerini kucağına alan tanıdığım var bir ayağı içe dönük doğmuştu bebekleri..İlla çocuk engelli olacak diye bir şey yok..

Benim kızkardeşime oğlu için down sendromlu olabilir, yok ensesinde kalınlık var yok boynu kısa, kalbinde beyazlık gözüküyor dediler de dediler..Hiçbirşeyi yok çok şükür..Allah a çokça dua edin..

Allah hepimize evladını sağlıklı şekilde kucağına almayı nasip etsin İnşallah
(358 puan)
Amin canim Allah razı olsun.. Rabbim sağ salim kucagimiza almayı nasip etsin insallah
0 oy
(23 puan)
eğer spina bifida varsa 6. ayına kadar anne karnında tedavi edilip hastalık önleyebiliyor eğer imkanin varsa bir-çok yere git ve öğren neyi varsa eğer spina bifida varsa doğumdan sonra yapılan tedaviler siz ve çocuğunuz için daha zor ve sıkıntılı olur
(358 puan)
Canım cok şükür 15 gun arayla ayrıntlı ultrasona girdim en sonuncu bugundu. Ama cok şükür doktorum sırtında herhangi bir şey olmadığını gelişiminde de sıkıntı yok dedi. Sadece bugün ki ultrasonda 2 ayagininda hafif içe dönük olduğunu söyledi :( yarın tekrar bakılacak.
(23 puan)
Çok sevindim geçmiş olsun Allah şifa versin
(358 puan)
Amin canim Allah razı olsun.

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 439 göst.
18 Eylül 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde bhrr.. (18 puan) sordu
0 oy
7 cevap 589 göst.
27 Ağustos 2019 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Hamileyizanneyiz (134 puan) sordu
0 oy
4 cevap 214 göst.

651,031 soru

3,427,284 cevap

4,259,822 yorum

184,003 üye

...