0 oy
290 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (448 puan)
Kızlar şeker yüklemesi zararlı diyolar siz yaptırdınız mı bende yaptırmalımıyım

10 Cevap

0 oy
(1,032 puan)
Ben yaptırdım canım şeker riski vardı çok şükür çıkmadı bisey canım. Herhangi bir şey olmadi gayet ıyim yaptrabilirsin
(448 puan)
Ne zaman yapılıyor peki
(1,032 puan)
24 28 hafta arası
-Reklam-
0 oy
(29 puan)
Ben yaptırdım bi zararı olmadı bence yaptırın ne olur ne olmaz tedbir amaclı yapılıyor zararsiz yani
0 oy
(20 puan)
Yaptır canım hiç bir sakıncası yok ben yaptırdım  benim yaptırdığım halde düşük çıktı 70ti 
0 oy
(844 puan)
Haftaya yaptıracam canım ben. Neye gore zararlı.  Tatlıları abur cuburlari löp löp götürüyoruz onların içinde ki şeker miktarına kimse zararlı demiyor ama:)
(414 puan)
Benim doktorum  bi anda fazla şeker yuklemesinin bebeğe ve özellikle pankreasina çok zarar verdigimi söyledi.ben yükleme yaptırmadım.bi şeker ölçme aletiyle açlık ve tokluk şekerime bakıyorum.bunun  hicbir riski yok.tatlilari götürüyoruz derken o tatlılar da sonuçta bebeğe zarar veriyor.ne kadar az şekerli şey tüketirsek o kadar iyi.seker yüklemesi yaptırıp nasıl olsa  şeker cikmadi tatlıları bol bol yiyelim düşüncesi de çok yanlış.
(844 puan)
Her doktorun düşüncesi farklı benim doktorum da yapılmasını istiyor bana bıraktı yine de tercihi. Sekerin tatlının her türlüsünü tüketmemeye çabalamak lazım. Ben yorum yaparken şeker çıkmazsa bol bol tatlı yenmeli düşüncesinde yapmadım.
(414 puan)
Evet her doktor farklı.ama sonuçta benim doktorumun  yöntemi daha sağlıklı  ve zararsız diye düşünüyorum. Hem de bir kere değil kontrole gidene kadar her gün sekerime bakmış olacağım.ayrica şeker çıkmış gibi unlu ve şekerli gıdaları da sinirlandirdik
(844 puan)
Yöntem için birşey diyemem ama bebeğe faydası olmayan şeylere sınır getirme konusun da doğru olanı yapmışsın canım. Bende dikkat ediyorum olmasi gereken de o zaten.
0 oy
(291 puan)
2 dilim baklavayla eşdeğer yüklenen şeker canım hiç mi tatlı tüketmiyosun öyle düşün ve bu keyfi değil olası riskleri öğrenmek için hazırlanmış bir tetkik ,bence yaptırmalısın varsa şeker ona göre önlem alınır gebeliğini rahat geçirmene yardımcı olur
(448 puan)
Ben bulantılı hamilelik gecırdım onu içemem ki :) ki ben hamileliğin boyunca hiç tatlı tüketemez oldum
(291 puan)
Valla ben 6 ay yaşadm o bulantı ve kusmayı canım :) bildiğin limonataydı bana verdikleri korkulcak gibi değil ben çıkarmadıysam kimse çıkarmaz :)
(448 puan)
Seker deyince midem bulanıyo ya
0 oy
(1,733 puan)
asil yaptirmamak zararli gebelik sekeri varsa onlem almak gerekir.
0 oy
(322 puan)
şeker testini bende yaptırdım bir şey yok zaten genelde kendimizi  tutamayıp yaptığımız şeyleri veriyorlar bildiğiniz çilekli gazlı bir içcek içtim  Allah şükür sıkıntı yok hem içiniz rahat eder şekeri var sa Allah korusun  ına göre bir süreç başlar 24. hftada yapıldı
0 oy
(1,057 puan)
Bu cuma yaptrcam bnce yapılmalı  bi risk varsa önlem  alinmali diye düşünüyorum 
0 oy
(180 puan)
İlk gebeligimde yaptırdım ve şeker çıktı diyetisyene gonderdi doktorum diyet yaptım, 2. Gebelikte 5 kat fazla cikar yapmaliyiz dedi ben evdeki seker ölçme cihazımla her sabah açlık ve tokluk ölçtüm yazdim 140'ın altında oldugu icin ve yaptirmakta istemedigim icin doktorum peki dedi. Bu arada dikkat ediyorum tabi yediklerime.
0 oy
(402 puan)
ben yaptırmadım canım onun yerine 2 hafta boyunca günde 4 defa kendim olctum şekerimi doktorada bilgi verdim şeker cikmadi sukur

İlgili bir soru bulunamadı

651,218 soru

3,428,100 cevap

4,260,652 yorum

184,063 üye

...