0 oy
1,146 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (2 puan)
Gecen çarşamba acil olarak 35 haftalık sezeryan doğum yaptım.bebegım solunum nedeniyle kuveze aldılar.bu haftalarda doğum yapımda bebeği kuveze giren varmı ve ne zaman çıkarırlar kuvezden

10 Cevap

0 oy
(29 puan)
Bende 2 gün önce doğum yaptım 36 +4te ciğerleri gelişmediği için kuveze solunum cihazına koydular ilaçla gelistiriyorlarmis bi kaç güne solunum cihazını çıkaracaklar ama bebeğe de bağlıymış tamamen yoğun bakımdan çıkması.
(56 puan)
Kilosu ne kadar dı
(29 puan)
2900 doğdu normal doğumla sizinki ne kadar
-Reklam-
0 oy
(2,896 puan)
36+1 de yaptim 8 gun kuvezde kaldi canım 6 aylik olduk bile gayet saglikli 
0 oy
(1,483 puan)
36.+6 da doğum yptım 8 gun kuvezde kldı ilk kontrollerinde güzel nefes alamamış önce izlem dediler sonra hızlı nefes alıp verdiği için kuveze koydular. Bir gun oksijen aldı sonra sarılk oldu kuvezde daha sonra emme reflksi az gelişsin felan derkn 8 gun sonra verdiler. Zaten koyarken en fazla 10 gun tutarız demişlerdi tedbir amçlı tutuldu. Solunum düzldikten sonra. Siznkide en geç 1 haftaya verrler inşaalllah bol bol sütünü sağ götür sifa olsun cnm bebişine. Onu bırakmk zor gliyor kucağın boş dönmk ama şükür ki önmli şeyler değil erkn doğnların hatta bazen tam gunnde doğnlarda bile olabiliyor. Bn sancı çok çkmiştim 10 gun kadar doktoru o yuzden böyle nefesi sıkışmış olabilir demişti. Şuan rabbime şükür 4 aylık olcak. 
(2 puan)
Hem de ne zor ağlıyarak eve geliyorum çok şükür herşey iyi gidiyo ama dokunmak istiyorum oda yok.
(1,483 puan)
Geçicek cnm merak etme. Benm eşim zorla resim istemişti hemşirelerden. Resime bakıp kdimi teslli ediyordum özledim diye kaö kere ağladım ama şükür ki kavuştum. Sende bir an once kavuşursun inş
0 oy
(1,500 puan)
Bende sat a göre 36+4 te usg ye göre 35+6da goğum yaptım acil sezeryan ile kakasını yemişti bebeğim 2700 doğdu 1 hafta öncesinden gitmiştim Dr ve su azalmış ne olur ne olmaz diye ciğer geliştirici iğne vurdu bebeğim küveze girdi ama kaja yüzünden 10 saat kadar küvezde kaldı 
0 oy
(251 puan)
Canim öncelikle gözün aydın. Insallah saglikla çarçabuk evinede getirmeyi nasip eder allah. Bende 34+6 da dogum yapmak zorunda kaldim. 4 hafta sezeryanda kaldi yavrum. 4 gün önce eve getirdik. Bebisinin kilosu nedir. Herhangi bir saglik sorunu varmi. Mesela solunumunu kendisi yapabiliyor mu.
(2 puan)
İlk başlarda veriyorlardı bugün gittik oksıjenıde cıkarmıslar.30 ml sütümden vermeye başlanmış
(251 puan)
Oo cok iyi iste. Yakinda seni emzirmeye cagirirlar. Sen emzirirsin. Emme refleksinin gelisimini takip edecekler. Suan neyle besliyorlar. Benim oglumu Bi ucu agza bagli hortum gibi bisey ile ilk beslediler. Sonra biberon ile emme refleksinin olup olmadigina baktilar etsei gunde beni cagirip emzirme takibi yaptilar. 3 gun sonrada yavrumu alip eve geldik.
(2 puan)
Suan biberonla besliyorlar hortumu 3 gün takmışlardı.bugun gittiğinde emzik vardı ağzında bu gün-de sordum ne zaman cıkar bellı degıl dediler.
(251 puan)
Banada oyle demişlerdi. Biberona basladilarsa iki en fazla uc gune seni emzirmeye cagirirlar. Sonrada cikarsiniz. Hic stres yapma. Üzülme. Kendini iyice dinlendir. Bebis gelince baya yoracak. Sütün geliyormu.
(2 puan)
İnsallah cnm.cok şükür suan sütüm var hergün goturuyorum
0 oy
(1,526 puan)
Ben o hafta doktora sormuştum küvöze gerek olmadan %85 yaşar demişti 
(2 puan)
Aynısını banada dedı acil sezeryan dediğinde çocuğumda bı sıkıntı olurmu dedım    hayır dedı hatta bebeğin 1 hafta önde gidiyo dedı
0 oy
(4,113 puan)
Evet cnm bende 35+3 te erken dogum yaptm solunum sorunu yasadik cigerindeki suyu atamamis oglum. Ilk 4 gun boruyla nefes destegi verildi 4. Gun soktuler kendi basina nefes almaya basladi. Geri kalan 5 gunde sariligina kan degerine rutin testlerine bakip takip ettiler toplamda 9 gun yattik ciktik. Suan 23 gunluguz.Cok gecmis olsun cabucsk toparlar ins yavrun moralini iyi tut bol bol süt sag canim
(2 puan)
Evdeyken esım annem destek veriyo.kızımı görmeye giderken tutamıyorum kendimi.ınsallah bugünlerde geçicek
(4,113 puan)
Gecicek cnm gecicek aglaya aglaya sut  sagdigimi gizli koselerde sessizce agladigimi biliyorm buyuk oglum gormesin diye.
0 oy
canım haftasının dolmasını  beklerler 38 haftalık olunca çıkartırlar büyük ihtimal
0 oy
(749 puan)

Birde doktorum bana demişti ki 34.haftayı dolduran bebeğe hiçbir müdahale de bulunulmadan taburcu olur demişti :(rabbim şifa versin inşallah bebeklerinize sizede çok geçmiş olsun 

Bana 24. Haftada ciger gelistirici vurdular. Gecen hafta 32 haftaliktim doktorum 34. Haftadan once dogarsa kuvezde kalir ama 34u gecerse kalmaz dedi. Erken dogum riskim vardi ondan dedi. Suan 33+2yim insallah erken dohum olmaz.
(2 puan)
İnsallah oyle bu durum olmaz cnm.dıkkat et banada oyle dedi ama böyle bısey oldu işte
0 oy
(1,309 puan)
Canim o bebekten bebege degisiyor. Bazisi hic girmeyedebiliyor, bazisi daha uzun kaliyor. Tek kriter ciger gelisimi. Bi de normalde bebek cikarken basinctan cigerlerinde kalan su da atiliyor ama ozellikle erken sezeryanda o su cigerlerde kalabiliyor ve kuvoze girmek zorunda kaliyorlar. Sanirim senin bebisin icin de ne kadar kalacagini en iyi kendi doktorlarin soyler. Acil sifalar dilerim bebegine.

İlgili bir soru bulunamadı

651,024 soru

3,427,258 cevap

4,259,795 yorum

184,001 üye

...