0 oy
1,535 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (49 puan)
Ilk hamilelik belirtisi neydi neler oldu da anladiniz

56 Cevap

+2 oy
(735 puan)

37 yaşındayım 36 da evlendim, çocuk istiyorduk doktorum tedavi görmen ilaç alman lazım demişti, eşim sperm sayımı yaptıracak bana da ilaçla tedavi başlanacaktı. Ama ben öncesinden vucudum dinlensin diye doğum kontrol ilacını kullanmayı bıraktım ve hamile kalabilme günlerimi belirledim, olmayacağını düşündüğüm halde. Doktorlar olmama ihtimalinin çok yüksek olduğunu çünkü annem erken menepozlu, 36 yaşında girdi, birde kistlerim çok. 2 kere denedik ben gayet güzel regl oluyorum :)  3.yü denedik ama hiç umudum yok, zaten doktordan randevu almıştım. Doktor denediniz mi deyince 3 kere diyecektik, regl olmadım, aha dedim şansımı kaybettim, menepoza giriyorum, biraz daha bekleyeyim 3-5 gün daha bekledim, kuzenim dedi ki kızım bi test al dene bakalım. Onun aklına güvendim, eczaneden testi aldım. 1 hafta çoktan geçmişti reglim geçeli. Hemen çift çizgi çıktı. Hepimiz şok olduk. Doktor randevum zaten vardı, gittik, doktor şok oldu. Hepimiz mutluluktan ölecek gibiydik. Bu kadar mutluluk fazla idi sanki. Şaşkınlık içinde kalp atışlarını da duyduk. Eşim 42 yaşında ben 37 yaşında erken menepoz riski olan, ikimiz de ailelerimizin ilk çocukları, ve bizim oğlumuz olacak, ilk torun, iki taraf içinde. 7 aylık olduk bile. Yazarken hem gülüyorum hem ağlıyorum. Çok garip bir duygu. Umarım isteyen herkesin bebeği olur.

Biraz uzattım kusura bakmayın :silly:

(588 puan)
Okurken tüylerim diken diken oldu çok sevindim senin adına güle güle büyüt bebeğini inşallah; ))
(735 puan)
Ay  canım çok teşekkür ederim, isteyen herkese nasip olsun dilerim
-Reklam-
+2 oy
(281 puan)
14 yıldır tedavi tedavi bir türlü nasip olmadı en son kasım ayında tüp bebek yaptık tutmadı tabi ben yani böylede olmadıysa artık olmuycak die umutsuzluğa düştüm sonra 1 aysonra adet olmam gerekirken olmadım ama eşim bir daha deneyelim tüp bebek olmazsa bırakırız demişti bende adetim gelmeyince doktorumu aradım test yap sonra gel yeni tedavi yollarına yönelelim dedi sabah kalktım kahvaltı hazırlıcaktım dur dedim test yapayım öylesine yaptım beklemiyordum çünkü sonra bi ara gözümü çevirdim birde ne göreyim çizgi çift inanamadım olmaz ben yanlış görüyorum falan diye bir daha baktım çizgi hala çift çığlık çığlığa eşimi uyandırdım oda şaşırdı adamı öyle uyandırınca korktu tabi kalk kalk uyumanın sırasımı ben hamileyim dedim ağlaya ağlaya baktı kaldı yüzüme sonra 1 saat içinde kan verdim ordada pozitif çıktı çok şükür mucizem  14 sene sonra geldi şuan 27 haftalık oldu bile kızım inşallah sağ salim alırım kucağıma evlat çok büyük nimetmiş rabbim kimseyi yokluğuyla sınamasın biraz uzun oldu halkınızı helal edin 
+1 oy
(79 puan)

Benim içime dogdu eşimle dışarı çıkmıştık bi anda hamile oldugum aklıma geldi olabilirmi acaba dedim adetimde 10 gun geçmişti normaldi benim için düzensiz olduğu için sonra eşime hastaneye gidelim bayılcak gibiyim dedim gittiğimde nayılmışım ztn  eşime söylemişler eşiniz hamile diye öyle ögrendik <3:)

(1 puan)
Ya gerçekten hissediliyor mu bende Bi jaö gündür hamileymiş gibi hissediyorum ama heyecanlanmak umutlanmak istemiyorum 2 senedir evliyim ve hep umut ettiğim zaman çok üzüldüm..
0 oy
(443 puan)

Adetim gecikmişti canm ama hamilelikten şüphelenmiyordum kahvalti da az birsey mide bulantısı  yaşadım ilk defa ve gün icinde gebelik testi yapıp öğrendim :)

0 oy
(329 puan)
 Normalde de duzensiz adet olan biriyim.bide her ay test  yapmaktan gina gelmisti.nisanda 8 gun gecikti. Bulanti felan bi belirtimde yoktu..Nasil.olsa negatif dedim oylesine idrar testi yapmıştım. Bi baktim iki cizgi ben şok. Esimi is yerinden eve getirttim.evde soyledim hemen acile gittik kan testi yaptirmak icin cok şükür  netleşti:)
0 oy
(50 puan)
Adetimin gecikmesi in hemen ardından mide bulantısı kabızlık yaşadım ve göğüsleri de değişiklik oldu hemen inanmadım belki yoktur dedim adetim 9 gün geçiyordu sancılandım acil e gittim kan tahlili yaptılar sonuç 5003 çıkmıştı yani ben böyle öğrendim
0 oy
(236 puan)
9 Eylül de düşük yaptım 3 ekimde spiral taktirmak için hastaneye gittim ve tekrar hamile olduğumu öğrendim 
0 oy
(41 puan)
Hamile.olacagim.aklimmin ucundan gecmezdi annem dogum  yaptigi gece yanina gittim in cik kos derken basim dondu bende bi serum alim dedi kan da verince hamile oldgumu anladim gece 1 de ogrendim 2 mart ogrendigim zmaan eski sinif ogretmenim de acil deydi oda benim le geldi sonuclarima bakmaya 
0 oy
(158 puan)
Cok ilginc dir ki ben test yapmadan dört gün önce cok korkunc bi rüya gördüm. Teyzeme anlattım sen hamilesin dedi. Sacmalama teyze dedim daha günüm gecmedi. Yok dedi hamile olanları rüyasında korkuturlar. Ondan neyse dört gün sonra yani günüm üc gün faşan gecmisti test yaptım okulda hic beklemiyordum. Anında cift cizgi. Bayılacakdım ama cok güzel bi his :)
(816 puan)
Ne gördün ruyandaa??
(158 puan)
Ya evimde bi büyü tarzı bise gördüm. Sonra hani ben cok korkarım bu tarz seylerden. Evde yürürken halı mın altında kanlı tavuk ayagı görmüstüm o da güya büyü imis falan cok korkmustum.
0 oy
(510 puan)

Benim adetim duzensizdi adettim olmadı ama hamilelik aklımda yoktu. Asri mide bulantısı asri halsizlik uyku hali. Gebelik testi yaptim hemen iki saniyede cikti çizgi... garipti ams çok guzeldi:D

0 oy
(238 puan)

Çok karışık oldu ya :unsure: Kontrol hapını bıraktığım ay adetim gecikti hapı bırakınca düzensizleşti herhalde dedim. Bıraktıktan sonra da bi kaç ay koruduğunu duydum. Ama yinede dayanamadım test yaptım negatif çıktı kan testi yaptık ertesi gün negatif çıktı. 4 gün sonra hala adet olmadım kayınvalidem zorladı bidaha test yaptım negatif çıktı. Kan testi yaptık hcg 35 olmuş falan 3. Testten sonra netleşti yani çok uzun oldu :D

0 oy
(1,063 puan)
Lekelenmem olmuştu arkasından adet olmayınca ve ishaldim zaten bekliyordum oldu çok şükür 
0 oy
(121 puan)
Günüm geçtikten 3 gün sonra baş dönmesi oldu bende test yaptım hemen iki çizgi olmuştu
0 oy
(1,309 puan)
Adetim gecikti bi kac gun baska da bi belirti olmadi valla. Daha hamile kalmaya karar verdigim ilk aydi o yuzden hic ihtimal vermedim acikcasi. 5 gun gecikince artik test yapayim dedim ve pozitiiiif :))
0 oy
(278 puan)

Dogum gunumdu surekli idrara cikiyordum bide adet gunumdu gelmedi bende saglik ocagina gittim esimle hemen test yapti orda cikti hamilesin dedi :)

(278 puan)
Son adet tarihim 1 ocak yilbasi gunu yani dogum gunumde 1 subat
0 oy
(26 puan)
Merhaba bende dün öğrendim hamile olduğumu, tabiki idrar ve kan testi yaptırdım. Ama ondan önce 3 gündür sabahları erken saatte uyandım,uykum kaçıyordu. Birde içimde bir heyecan vardı, hissettim bu sefer olduğunu, yaklaşık 1 senedir düşünüyordum. 
0 oy
(212 puan)
canim ben tup bebekle gebe kaldım ilkinde olmadi ikincisinde nasip oldu şuan 22 haftalığım en büyük belirtim yerleşme kanaması oldu benim onun dışında kokulara karşı tiksintim olmuştu göğüs uçlarım cok kararmisti ama yine umutlanmak istememiştim ama gebelik belirtisiymis:)
(106 puan)
Bebişinizin cinsiyeti nedir göğüs ucu kararmasi erkek derler bizde
(212 puan)
hic duymadım onu ama tevafuk heralde oğlum.olacak insaAllah:)
0 oy
(816 puan)
Ben hissettim esimde ruyasinda gördü. Tesadufen hastanenin onunden gecerken oylesine bi test yaptirdim:)
0 oy
(326 puan)

Benim ilk belirtim idrarimin aşırı koyuluguydu. Adetime 1 hafta vardi testte 2. Cizgiyi gördüm kan verdim sonra kesinlesmis oldu :)

(33 puan)
Benim de adetime 1hafta var daha erken gebelik testi ile mi ogrendiniz
(326 puan)
Hayir canim ben idrar renginden suphelendim ve ovulasyon testiyle bir bakayim dedim. Ayni yumurtlama gununde oldugu gibi 2. Cizginin koyulastigini gördüm ve hemen gidip kan verdim ve 80.80 cikti.
0 oy
(457 puan)

Bn ilk hamileligim düşüktü hiç adet olmadan bir Dha hamile kaldım Rabbime çok şükür yediğim herseyden içtiğini herseyden arabadan havadan vs midem bulanıyordu hiç anlamadım ama düşukten 4 gün sonra test yptim hamileymısın meğer:) 

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 732 göst.
0 oy
2 cevap 88 göst.
0 oy
29 cevap 797 göst.
25 Haziran 2020 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Ilklem (28 puan) sordu

650,888 soru

3,426,789 cevap

4,259,252 yorum

183,960 üye

...