0 oy
3,422 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (357 puan)
7 günlük bebeğim var uyanık olduğu sürelerde çok fazla arama refleksi var anne sütü gelmediği için mama vermiştim simdi az da olsa anne sütü geliyor 3 saate bir mama ve anne sütü toplam 60cc besin veriyoruz.ama bebeğin çoğunlukla ağzını açıp kapatıyor. Neden olabilir acaba.Tşkler.

3 Cevap

+2 oy
(235 puan)

Bana hastane de ve sağlık ocağında refleks olduğu için hep ağzının açık olması emme refkleksini sürekli yapması normal dediler. Anne karnında hep öyle çünkü canım. Yani tok olduğuna emin isen sıkıntı yok bizimki ağlarken de aranıyor karnı ağrıdığında, gazı olduğunda da :) 

(357 puan)
sütüm az olduğu için sağarak besliyorum  ve her arandığında sütümü veya mama vermiştim. Dr ye götürdük 3 günde 135gr almış dr çok fazla 3 saate bir 60cc mama yeterli dedi şimdi öyle beslemeye çalışıyorum ama arada sürekli ağzını açıp kapatıp ağlıyor yalancı emzige alıştırmanıza rağmen.
(235 puan)
Bizim de aynı kuzum dediğim gibi eminsen tokluğundan emziği ver biz su ara emzikle uyuyoruz 18 günlük hafta da bir lavman yahut uyarma ile tuvalet yapıyor cok sancı oluyor.
(357 puan)
Evet emzik veriyoruz mecburen inş sütüm artarsa sağarak vermeyi bırakıp göğsümü tutturacagim inş.
-Reklam-
+1 oy
Canım onlarınki tamamen refleks doktor bana sürekli emzirme 3 saatte bir emzir 15 dk sol 15 dk sag gögüsünü ver toplam yarım saat emzir dedi yoksa gaz sorunu daha beter olur hatta kolik bebege döner sana tavsiyem emzirik ver her meme aradıgında meme verme ama şuan daha minicik kuzum sen 1 saatte bir emzir onu sarılık olmasın 12 gün boyunca saat başı emzir sonra sarılık riski 12 günden sonra ortadan kalkıyo sonrasında 2 3 saatte bir verirsin meme
(357 puan)
Dr ye götürdük dr de bize 3 saate bir toplam 60cc beslesen yeterli dedi şimdi buna uymaya çalışıyorum ama arada aranarak ağlıyor. Emzige alıştırdım ama emzikten bişi gelmediği için atıyor arada emiyor. Sütüm az olduğu için sağarak besliyorum 20cc anne sütü gelmişse 40cc mama veriyorum.
Rezene iç bol bol ve suu en önemlisi
+1 oy
(7,099 puan)
Mamayı verirken biberonla vermesen olurdu canım benim sonra memeyi red edebiliyor 

Kaşıkla filan veriyorlar 

Bir de bir sistem var serum. Hortumu nün en incesinden alıp biberinin içine köy ucunu 

Diğer ucunuda memene yapıştır mamayı senin memeni emerek içsin 

Aynı zmnda seninde emmiş olur ac kalmamış ta olur 

'ten tene temas anne sütü artırıyor emdikçe gelir sütün 
(357 puan)
Teşekkür ederim ancak sezeryan doğum olduğum için hastanede biberona alıştı simdi beni emmiyor o yüzden biberona devam ediyorum 20cc anne sütü gelmişse 40cc mama veriyoruz 3saate bir .
(7,099 puan)
Yine mama vereceksin fakat biberonla değil

651,221 soru

3,428,120 cevap

4,260,666 yorum

184,063 üye

...