0 oy
264 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (186 puan)

Hanımlar hamilelikte kaplıca suyu iyi değilmiş böyle bir şey duyan var mı yada giden var mı? Ben mantıklı bulmadım neye göre iyi değil suyun sıcaklığından mı yoksa suyun başka bir etkisi mi oluyor bilgisi olanlar buyrun

7 Cevap

0 oy
(2,785 puan)

Sıcak su kaslarını gevsetir ve düşüge sebep olabilir. Dr a sor yine de istersen ama önermiyor Drlar genelde. 

(186 puan)
Bunu bilmiyordum canım ama zaten o kadar sıcak suya hamileyken girmeye cesaret edemem çünkü normalde giremiyordum
-Reklam-
0 oy
(145 puan)

Sıcak olduğu için canım.  Normal insan bile bunalio sıcaktan. Çok mafolursun

0 oy
(3,293 puan)

Hamam,sauna,kaplıca, buharlı oda, banyoda fazla sıcak su. Mantıken düşününce sıcak ortam kasları yumuşatır, bu da rahim de açılma sağlar. Haftan küçükse düşüge sebep olur.Kan basıncını da düşürür , tansiyonun çıkar düşer,bu da bicok şeye sebep olabilir vs. Doktorun daha iyi bi açıklama yapacaktır.

Aynen canım ama şimdi 20 haftalık olduk
(3,293 puan)
Valla ben yeterince açıklama yaptım:) hamileleikte kesin ve kesin yasak. Gerisi sana kalmış
0 oy
(89 puan)

Kaplicalarda genelde kukurtlu su olur o da zararli dikkatli olmak lazim düşük ve erken doğum sebebidir kizlar

Allah muhafaza bunu bilmiyordum sağol bilgilendiğin için :)
Rica ederim canim:))
0 oy
(32 puan)

Canım bende turizm sirketinde calisiyordum ve afyona turlar duzenliyorduk kapicalara fakat hamile bayanlara önermiyorduk cunku su çok fazla sıcak oluyor ve buhardan nefes kesilmesi yasayabilirsin ayagin kayabilir buhardan bicok risk tasiyor . Ama cok istiyorsan ki kndine özel bi oda tutabilir suyun derecesini kendin ayarlayabilirsin ama o suda kesinlikle yuzmeye calisma ve sen yine bi doktoruna sor derim ama kesinlikle tavsiye etmiyorum uzun sure icinde bulundugum icin biliyorum son karar tabikidr senin :)

Teşekkür ederim canım bilgi için zaten eğer gidersem oda tutmayı düşünüyoruz o yüzden sordum bende suyun sıcaklığını ayarlarsak bir sorun olmaz her halde diye sağol canım :)
Rica ederim canim yine suda çok kalma ve yüzme sonucta bebis herseyden önemli klorlu su sonuçta ama gitmeden once doktorunla mutlaka görüs bi riskin olup olmadigini sor canim :)
0 oy

Doğumda açılman olsun diye sıcak suya girersin. Yada suda doğum mesela daha kolay olur neden ? Çünkü sıcak su gevşetiyor insanı açılmanı kolaylaştırıyor. Allah korusun kaplıcaların suyu sıcak girdiğinde doğumu başlatabilirsin. 

0 oy
(1,430 puan)

Bana doktorum suyun sıcaklığından dolayı önermemişti ama bizim gittiğimiz yerin suyu çok sıcak değildi doktoruma demistim su tam duş suyu sıcaklığında diye tamam ozaman sıkıntı yok çok sıcakta durma birde üzerim ıslak kalmasın demişti ben ilk hamileligimde gitmiştim:) ama sıcak önerilmez aklında bulunsun birde enfeksiyona daha açık oluyoruz hamilelikte o yüzden de havuz önerilmiyor hem mikrop açısından hemde klor olduğundan hamileyken deniz daha birincil bir tercih olursa iyi olur

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 227 göst.
1 Ocak 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Nidaa42 (38 puan) sordu
0 oy
5 cevap 192 göst.
0 oy
0 cevap 75 göst.
0 oy
2 cevap 349 göst.
28 Eylül 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Anneadayi9696 (101 puan) sordu

650,625 soru

3,425,776 cevap

4,258,054 yorum

183,868 üye

...