0 oy
382 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (384 puan)
yeniden gösterildi
Merhaba 2.bebegime 5haftalik hamileyim.Hamile olduğumu öğrenince iki üç gün içinde psikolojim bozuldu.İlk sezeryana gidiş anı,sevdiklerinle vedalaşma,anestezi gözümün önünden gitmiyor.Ne yapacağımı bilmiyorum 11 yaşında kızım var ya bir daha göremezsem falan düşünüyorum şimdiden psikolojim bozuldu.Kendi kendime teselli vermeye çalışıyorum.Kaderime yazılmışsa ölüm her şekilde olur diyorum.Anestezi ve vedalaşma anına çözüm bulamadım.Düşünürken bile kalp atışlarım hızlanıyor.Kan aldırırken bile bayılacak gibi oluyorum.Kendimi yanlız hissediyorum.Tuhaf tuhaf haller...Yaşamayan herkese çok basit geliyor.Abartma ne var bunda diyor ama birde bana sor. Hamileyken psikolojik destek alan antidepresan kullanan var mı?
Gebelik haftası 5+2

6 Cevap

0 oy
(138 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Canim Rabbim sifa versin icini ferahlatsin insallah oncelikle hamileyken depresan kullanilmiyor ayni sıkıntıyı bende yasadim 5 yasinda bir kizim var onu bidaha goremezsem diye cok telaslanmistim fakat benim sıkıntım son 3 ay basladi sen daha cok yenisin bu dusunceni biraz geri plana atmazsan 9 ay bitmez. Psikolojik destek almani oneririm som 2 ay gittim ben cok sukur biraz hafiflemis olarak girdim doğuma. Dogumum zor gecti ama cabuk toparladim senin kizin 11 yasindaymis ne guzel en buyuk destekcin o olacak cok şanslısın bizim dogumdan sonra kardesi kabullenememe gibi sıkıntılarımız oldu en azindan senin o yonden bi artin var
(384 puan)
Kızımın yoğun ısrarları sonucu hamilelik kararı aldım.Antidepresan kullanıyordum.Hamilelik için 1 sene önce bıraktım.Hazırlıklıydım ama tekrar etti sanırım.
(138 puan)
Bol bol kuran oku ve kendini dinlememeye calis Rabbimin yardimiyla atlatirsin okuyamiyorsan bile netten ac dinle..kendine bi aktivite bul ben örgü ogrendim kursa gidip bayaa kafami dagitti cok faydasini gordum..nasil olacak derken oglum 3 aylik oldu bile Allahım hayırlısıyla kucagina aldirsin canim
-Reklam-
0 oy
(2,725 puan)
Oncelikle saglicakla bebegini kucana alirsin ins psikoloji cok farkli bir kavramdir vede hormonlarin dengesizlestigi icin boyle şeyleri dusunmen hissetmen cok normal ama bilmelisin ki sezeryan dogum olan anneler normal dogima gore daha sansli cnku riski en aza indiriyorlar . Normal dogum esnasinda ölen anne nekdr cok biliyor musun bunlarida dusun netten arastr olmazsa rhat edersin.
(384 puan)
Rabbim herkese sağlıklı doğum nasip etsin.Kimseyi evladından anasından babasından ayırmasın.
(2,725 puan)
Evet senin durumun.suan depresyon ama.atlayabilirsin sadece sakin olmaya  calis neyle mitluysan onu yap korkma hiçbirşeyden ölumun en kotisu evlat.acisidir ve afrikada milyonlarca cocuk ölüyor  sende kendini sansli hisset
0 oy
(130 puan)
Öncelikle geçmiş olsun canım inşallah Allah'ın izni ile atlatırsin günde 3.5.veya7 defa  işrak suresini oku çok faydası var gönlün genişler
(384 puan)
Teşekkür ederim aklımda bulunsun.
0 oy
(362 puan)
Valla yapacagimiz varsa da bizi de korkuttun yani 
(384 puan)
Benim görümcem 3 doğum yaptı üçü de sezaryen hiçbir değişiklik olmadı psikolojisinde gayet rahat ve sakindi.Herkes aynı olmuyor korkma ben daha önce anksiyete tedavisi görüp  doktor kontrolünde de olsa ilacı bıraktığım için nuks etmiş olabilir.
0 oy
(54 puan)
Benim de psikolojim değişti en kötüsü deli gibi çocuk isteyen kocam çok normal şeyler yaşıyorum gibi davranıyor dünyada tek hamile ben miymisim bunları duyuyorum beni üzmekten kırmaktan hiç korkmuyor. Çocuk olana kadar beynimi yedi şimdi karma karışık psikoloji ile yalnız bıraktı.
(384 puan)
Bu dönemde Eşlerden ilgi bekliyoruz. Bizi anlamasını bekliyoruz. Bizim yaşadığımız duygusal dalgalanmaları yaşamadıkları için bizi anlamalari malesef çok zor sadece destek olmaya çalışırlar bir saat rahatlarsın üç saat sonra sen yine aynı olursun o farklı olur :)
(54 puan)
Öyle olunca da daha fazla üzülüyor insan.
0 oy
(827 puan)
Canm 11 sene olmuş normal doğum olur artık belki öyle bir durum yokmu
(384 puan)
Bebek dönmedigi için sezeryan yapmıştı.Bilmiyorum ki  normal doğum da olur mu ki  2 hafta sonra tekrar gitcem ozaman bir sorayım gerçi çok erken de ben şimdiden telaşına düşmüşüm.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 65 göst.
7 Eylül 2022 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Pyrzszn (18 puan) sordu
0 oy
2 cevap 102 göst.
7 Eylül 2022 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Pyrzszn (18 puan) sordu
0 oy
3 cevap 209 göst.
0 oy
4 cevap 437 göst.
31 Ekim 2021 Doğum kategorisinde Kimsesiz (3 puan) sordu

650,908 soru

3,426,880 cevap

4,259,338 yorum

183,967 üye

...