0 oy
2,882 göst.
Doğum kategorisinde (558 puan)

Kızlar bunu yazıp yazmama konusunda çok kararsız kaldım nazardan çekinen bir insanım ama içinizden 1 kişiye bile yardımcı olurum umuduyla yazmaya karar verdim. Biraz uzun olacak ama sabırla okuyacaklar için tek isteğim şu mübarek günlerde bir maşallah. :)


Bundan tam 8 gün önce 39+1 haftalık olduğum gece hafif adet ağrısı hissettim. O günün sabahında çok yürüdüğüm için olmuştur diyerek uyudum. Sabah saat 5.30 da uyandım. Adet ağrısı arada sırada girip çıkıyordu. Lavaboya gittim 3-4yemek kaşığı kadar sıvı geldi. Akıntımdır dedim. Yatağa giderken tekrar geldi. Yattım dönecekken tekrar geldi. Suyumun sızdığından şüphelendim. Bu sırada saat 6 olmuştu. Kalktım odamı topladım. Duşa girdim her ihtimale karşı son hazırlıklarımı tekrarladım. Saat 7de suyunun sızdığından emin oldum ama hiç doğum sancısı gibi dayanılmaz ağrı çekmiyordum. Sadece kasıklarıma adet ağrısı arada sırada gelip gidiyordu. O ağrılara dakika tuttum 15-16 dkda bir geliyordu. Eşimi uyandırdım sakin bir şekilde 8buçukta hastaneye geldik. Acilde nstye bağlandım sandım 60larda çıktı ve ben hala sadece adet ağrısı ve sertlik hissediyordum. Meğer benim adet ağrısı doğum sancısıymış. 7-8 dkda bir gelmeye başlamıştı. Sertleşme olduğunda hızlı nefes alıp veriyordum, sancı yokken derin nefes alıyordum. Çatı muayenesi yapılacağı zaman tüm vücudumu gevşettim ve hiç acı hissetmedim. Muayenede 6cm açıklık çıktı. Doktor da ben de şaşırdık çünkü sancı hissetmiyordum yatışıma karar verildi. Doğumhaneye saat 9da geçtim. Sancı odasına geçtim. Lavaboda tüm kıyafetlerimi çıkardım ve verdikleri önlüğü giydim. Bu arada yavaş yavaş sancı hissetmeye başlıyordum. Sancı varken hızlı nefes ve sakinleşme yapıyordum. Zaten 20-30 saniye sürüyordu. Sonrasında normal derin nefes alıp veriyordum. Yatağıma yattım makattan ilaç verdiler yarım saat sonra lavaboya çıktım bağırsaklarım boşaldı. Açılmam 7 cm oldu. Ebe hanım açılmam hızlansın diye suyumun kalanını eliyle patlattı ve çatıma masaj yaptı. Kızlar siz sakin olursanız ve kendinizi kasmazsanız hiç acı hissetmiyorsunuz ben hissetmedim o an bebeğimi düşünüyordum.Bu arada saat 10.30 olmuştu. Uzandığım için açılma ilerlemiyordu. Midem bulanıyor dedim oturdum. Oturduğum yerde kalçamı salladığımı gören ebeler serum ve nst cihazına rağmen ayağa kalkmama izin verdiler. Çünkü ben istedim. Ayakta oturup kalktım. Sancı geldiğinde hafif ıkınıyordum. Artık büyük tuvalet hissi geliyordu. Son kontrolüm yapıldı açılmam 10cm olmuştu. Saat 10.40 gibi doğum için çatala geçtim. Ebe hanım biraz perine masajı yaptı. Bebek 3400 gram olduğu için ve benim bilinçli davranışlarımdan dolayı elinden gredikçe kesi yapmayacağını söyledi. Kızlar ıkınma hissi geldiğinde derin nefes alıp ağzımdan verirken ıkındım. Ağzımı kapatıp dişlerimi sıkmadım. O his gittiğinde ise çiçek koklar gibi derin nefes alıp veriyordum. Kızlar 3-4 ıkınmada bebeğim kesisiz doğdu.  Kilosuna baktılar 3840 gramdı. Doğumhanedeki herkes şaşkındı. İlk gebelik ve sadece 1 dikişle doğumum tamamlanmıştı. (Maşallah diyeyim) yaklaşık 2-3 saatte doğumum tamamlandı.


Kızlar şimdi böyle iri bebekle kolay doğum için neler yaptığımı yazıyorum.


Son ay her gün 10 hurma yedim.

37. Haftadan sonra her gün adaçayı içtim.

Haftada en az 5 gün yürğyüş yaptım.

Her gece uyumadan önce sakinleşme egzersizleri yaptım.

Zeytinyağıyla perine masajı yaptım

Son 2 hafta cinsel ilişkiye girdik.

Sürekli ama sürekli düzenli nefes alıp verdim.


Şimdi kızım 8 günlük oldu Allah herkese nasip rtsin. Kızlar dediğim gibi nazaran çekiniyorum o yüzden anlatmayacaktım ama faydası olur diye yazıyorum. Bşr maşallah ve hayırlı dualarınızı bekliyorum :)


45 Cevap

0 oy
(114 puan)

Canim oyle özenle yazmissinizki allah razi olsun senden bende normal dogum yapacagim 1 haftam falan var korkuyordum son gunler icimi serinlettin masallah 41 kere sana rabbim guzel gonlune gore herseyin en iyisini nasip etsin ish benim dogumumda boyle guzel gecer bende yazarim :pouty:

-Reklam-
0 oy
(395 puan)

Maşallah maşallah maşallah rabim herkese kolay dogum nasip etsin inslh seninde minik meleğini saglikla huzurla buyutmeyi nasip etsin <3

0 oy
(113 puan)
MaşaAllah :) tavsiyeler için tesekkürler
0 oy
(20 puan)
Maşallah  allah bagişlasın  insallah  bende  böyle  sıkıntısız  dogururum 
0 oy
(55 puan)
MawAllah cok rahatlatdin dogumu yakin olanlari Allah herkesin yardimcisi olsun 

İlgili sorular

0 oy
26 cevap 2,028 göst.
8 Ocak 2020 Doğum kategorisinde Pes ediyorum (315 puan) sordu
0 oy
3 cevap 697 göst.
0 oy
8 cevap 858 göst.
30 Mayıs 2019 Doğum kategorisinde damlademir (225 puan) sordu

650,101 soru

3,423,720 cevap

4,255,680 yorum

183,728 üye

...