0 oy
627 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (1,046 puan)
kapalı
Arkadaşlar hamilelikte dolayı sürekli akintim oluyor bu durum acaba orucumu bozuyor mu?
Gebelik haftası 25haftalik
Kapatılma nedeni: Sol tarafta yukardaki Gebelik Dışı ve Sohbet bölümüne yazınız

6 Cevap

+2 oy
(1,648 puan)
Bozmaz canım Allah kabul etsin orucunu. Oruç tutabilecek en rahat dönemdesin. 2.trimeserde oruç tutulabilir hamileliğin en rahat dönemi olduğu için. Kulak asma yani denilené. Farz değil sana suan da ama farz olan ibadeti yerine getiriyosun. Allah yardimcin olsun.
(572 puan)
Agzi olan konuşuyor dedikleri bu olsa gerek.
Millete ne kadar kolay geliyor Farz olan bir ibadeti "Yapma" demek :(
Cümle alem başımıza profesör kesildi maşallah.
Doktorlar bile, sana bir rahatsizlik vermiyorsa şayet, orucunu tutabilirsin derken bu millete ne oluyorda "oruç tutma" diye biliyor bu kadar kolay.
Ramazan ayinin ve bu ayda tutulan orucun ecir ve sevabini bilseler di şayet, bu kadar kolay itiraz etmezlerdi diye düşünüyorum.
RABBİM, bu mübarek ayimizi hakki ile eda eden bahtiyar kullarindan eylesin bizleri inşallah
(1,648 puan)
Amin canım amin ❤
-Reklam-
0 oy
(1,689 puan)
Hayir bozmaz ama keske hamileyken tutmasaydin
(1,046 puan)
sevindim bozmadıgi için peki neden tutmasaydim
(1,689 puan)
Hamilesin kuzum sonucta icinde bi can tasiosun onu zora sokmus oluosun 5 6 saat diilki aclik suresi  cok uzun. Ben emzirdigim halde tutmuorum ki sen hamilesin bebegini dusunmelisin
(2,070 puan)
Bende emziriyorum  dün 40 günlük olduk. Sütümü etkiler diye cesaret edip niyetlenemedim.
0 oy
(1,463 puan)
Akıntı orucu bozmaz diye biliyorum çünkü vajina kuruluğu olmasın diye normal olarak her kadında akıntı olur he hamilelikte biraz daha çoğalıyor kuzum abdesti bozar ama orucu bozmaz tabi ki..:)
0 oy
(149 puan)
Benımde oluyor tuttum  bende
0 oy
(302 puan)
Oruç vücuttan bir şey çıkınca bozulmaz vücuda bir şey girdiğinde bozulur.ve Eğer ki tuttuğun oruç sana ve bebeğine zarar veriyorsa mekruh yani harama yakın bir iş oluyo canım ama yinede sen bilirsin Allah kabul etsin.
–1 oy
(163 puan)
Doktoruna sordun mu oruc tutabilir miyim diye? 25 haftalik hamilesin, senin az az ve sık sık beslenmen gerekiyor. Bebegini saatlerce aç birakmaya hakkin yok. Bu yaptigin sevap degil, tamamen bencillik. Birileri de asagida 2. Trimester en rahat donem falan demiş de kadın zaten 1 hafta sonra 3. Trimestera giriyor. Gercekten sevaba giricem diye evlatlariniza bu şekilde kıymaniza inanamiyorum. Bir de kafana taktigin tek sey akinti orucu bozar mi bozmaz mi. Pes artik
(1,648 puan)
Tamam teyze haklısın. İnan laf yetiştirmekten yoruldum. Haddini bilecek insan çok belli cidden. Az laf çok iş. Elinizi çalıştırın çenenizi değil.
(163 puan)
Sen sınırını çizgini haddini toplum icinde nasil konuşman ve davranman gerektigini cok iyi öğreneceksin merak etme!!!
(1,648 puan)
Peki teyzecik büyük bir merakla bekliyorum :)
(572 puan)
Kübra takma canim.
Sen cevap verdikçe onun egosunu tatmin ettiriyorsun. Salla gitsin :)
Zamana ve şartlara göre  dinin hükmünü değiştiren ve degistirmeyi teklif eden bir kafadan, saglikli bir düşünce bekleyemezsin herhalde :))
Avukatıymış :))))))))))))))
Yalandan kim ölmüş :))))))
Bu ülkede cumhurbaskanina edilen o kadar hakaret var. Allah ve Resulüne ve Dine edilen o kadar hakaret var ve hiç biri ceza almiyor da, sen mi ceza alacaksin? :))))))
Akli basında ve hele helede okumuş avukat olmuş! Birisinin çıkıp da, mahallede oyun oynarken arkadaşlarına küsüp de " ben oynamiyorum" diyerek, babasına arkadaşını şikayet eden 5 yasindaki çocuk gözümün önüne geldi de, bayanin akil yaşını tahmin etmeye çalıştım da,sence kaç yasinda?! :D  :))))))
(163 puan)
:)))) okuduklarinizi bile anlayabilecek kapasiteye sahip olmadiginiz icin ancak gülebiliyorum. Ha bu arada merak etmeyin cumhurbaskanina hakaret edenler baya ceza aliyor memlekette. Ceza almayanlar Atatürke hakaret edenler, cocuk tacizcileri, kadina siddet uygulayanlar vs..  Gercekten cok ayri kulvarlardayiz sizinle. O yuzden bu tartismalari devam ettirmenin manasi yok. Oruc tutmak hamilelere farz kılınmamış, çünkü olasi zararlari var. Bir hamile olarak uzun süre ac kalmak, hele susuz kalmak oldukca zararli. Siz acikmayabilirsiniz fakat bebeginiz acikiyor. Bunlar benim fikirlerim degil, bilimsel gerçekler. Ama size bunlari anlatmak o kadar zor ki...

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 737 göst.

649,952 soru

3,423,175 cevap

4,255,054 yorum

183,694 üye

...