0 oy
249 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (2 puan)
Gaziantep üniversite hastanesinde veya herhangi bir başka özel hastanede detaylı ultarasona giren ve bu konu hakkında bilgisi olan var mı

 Doktorum bu detaylı ultarasonun perinatoloji bölümü adı altında olduğunu söyledi

Gaziantepte hangi hastanelerde mevcut acaba

1 cevap

0 oy
(2,074 puan)
Ben gaziantepte yaşamadığım için bilmiyorum. Fakat üniversite hastanelerinde kadın hastalıkları ve doğum branşından bağımsız perinatoloji bölümü var. Oradan gebe oldugunu ve hasfatani belirterek randevu alman gerekiyor zaten perinatologlar doğrudan ayrıntılı ultrasondan bakıyorlar. Ozel veya devlet hastanelerinde ayrıntını ultrason cihazı bulunabilir fakat uzman perinatalog olmayabilir. Uni hastanesi için gerekirse özel muayene olarak al randevunu, ücreti sorarsın, cok fark ödenmiyor.
(2 puan)
Tsk ederim, peki çok gerekli bişey mi yaptırdın mı ve bilgi sahibi misin
(2,074 puan)
Suana kadar 2 kere yaptirdim. 2 hafta sonra tekrar yaptiracagim. Bebegin organsal yapi olusumu kan akisi vs cok daha net gorunup yorumlaniyor. Benim bebisimin beyninde kist gorundu gecme ihtimali var o yuzden riskli gruptayim. Kendi doktorumda artik perinatolojiye verdi dosyami onlar takip edecekler. Ancak boyle bir durum olmasa dahi rahim ici ve bebisin durumu ve degerlendirilmesi icin kesinlikle gidilmesi gerektigine inaniyorum ayrintili ultrason icin.
(2 puan)
Anladım teşekkür ederim, benim de doktorum 2 li ve 3 lü testi yaptırmadığım için  bebeğin detaylı organ gelişimi için bunu yaptırmamı tavsiye etmişti
Çevremdeki herkes bebek fazla radyasyona maruz kalıyo gerekli bişey değil ve sakıncalı dediği için tedirgin olmuştum
 Aydınlandım Tekrar teşekkürler
(2,074 puan)
Bir duzeltme yapmak istiyorum. Radyasyon telefonda ampulde kumanda da elektronik olannherseyde var. Ultrason cihazinda zararli isik kullanilmiyor. Ses dalgasi ve titresimlerle olcum yapan bir cihaz oldugundan gunluk kullandigimiz elektronik cihazlardan daha zararli değil.
-Reklam-

651,106 soru

3,427,635 cevap

4,260,193 yorum

184,028 üye

...