0 oy
236 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (10 puan)
Arkadaşlar 14 haftalık hamileyim 

Devlet hast. Doktor 2li testim için risksiz çıktı dedi ama şöyle anlatayım normalde 1000 de 1 kişide çıkan down sendromu sende 739 da 1 ihtimal dedi ve bana harmony testini onerdi. bu test 3000 tl  ve uzun sürmesi de cabası... Yaptırma imkanım yok yaptırmadım herşey Allahtan diyip ondan başkası bilemez diyip içimi rahatlatmaya çalışıyorum .. Ama içimdeki korkuyu da yenemiyorum 
Gebelik haftası 14 haftalık

4 Cevap

0 oy
(1,266 puan)
Hic korkma olursada Allahtan gelene razi ol oyle deyip olmayan bebekte cok 
(10 puan)
Allah büyük teşekkürler yorumunuz için
-Reklam-
0 oy
Cnm  down sendromu tanisi konan bebeklerden sapasaglam doganlarda oluyo . Benim yegenime de kesin var aldirin demisler  aldirtmamis  kuzenim cocuk simdi 10 yasinda sapasaglam . Allahtan gelene yapacak bisey yok cnm  icini  rahat tutmaya calis uzulmemeye calis bebeginde uzulmesin 
(10 puan)
Artık üzülmüyoruz teşekkürler canım :)
0 oy
(599 puan)

2 li 3 lü 4 lü testler bakılan hormon sayısıdır. Net olarak down sendromu vardır ya da down sendromu yoktur diyemez. Sonuç olarak temiz çıktı gibi bir şey söyleyemezler. Sonuçtaki riskiniz azdır ya da çoktur. 1/500 de bir kişidir kimdir bilmiyorsunuz. 1/20000 de bir kişidir o da size denk gelebilir. Yaptıracagınız testler doğuma bakışınızla ilgili aldırmayacaksanız hiç bir test yaptırmayın. Ama sonuç sonlandırmaya yönelik olursa o zaman size bir tüp kandan bakılan genetik testi öneriyorum.sonuç %99,7  bir haftayı buluyor Gelmesi. Erken dönemde yaptırmanız sonlandırma da kolaylık sağlıyor.benimde sonucum 1/600 çıkmıştı ayrıntılı da da burnu haftasına göre küçük ensesi sınırda dendi.

 Hemen başka alanında uzman bi perinatolağa gittim. 

Down sendromlu olan çocukların %85 i ultrasonda yakalanır  ve iç organlarının en az birinde de bir sorun görürüz dedi doktor bey ve bebek şmdiye kadar gayet iyi büyümüş dedi ardından. 

Telaşeye kapılmadan önce başka doktora da görünün derim ve


Umarım sonuçlarınız istediğiniz gibi gelir ve hayırlı bir evladınız olur. 

(10 puan)
İnşallah rabbim herkese saglıklı bebişler nasip etsin teşekkür ederim yorumunuz için
0 oy
(2,074 puan)
Canım 2 li test tarama testi kesin tanı testi değil. Senin sonucunda down olma olasılığı düşük bir ihtimal. Benim doktorum bir hastasına harmony yaptırmış sağlıklı sonuç varken doğum sonrası tam aksi görülmüş. Bana da nify yaptırdı sonucun normal çıktı, hayırlısı olsun. Güzel düşünelim sağlıklı sonuçlar alalım.
(10 puan)
Teşekkürler desteğininiz için
(46 puan)
Nerede yaptırdınız ve nekdardi
(2,074 puan)
Genoksa nifty  2800 yaptirmistim. Ama dis merkezli gonderen hastanelerde falan daha uyguna da yaptirabilirsin dusunursen .

İlgili bir soru bulunamadı

644,193 soru

3,402,380 cevap

4,229,906 yorum

182,179 üye

...