0 oy
475 göst.
Hamilelikte Beslenme kategorisinde (44 puan)
Merhaba 

Benim hamileliği min ilk haftasindayim nelere dikkat etmem gerekiyo ne yiyip içersem bebeğim için daha iyi olur 
Gebelik haftası 4

5 Cevap

0 oy
(526 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
kendini cok yorma ilk aylar dikkat et . cok cok  yiyemiyosan bile meyveni yumurtani yemeye calis. birde hergun en az uc dort tane ceviz yememin gerektigini soylemisti doktor bebegin beyin gelisimi icin:) gerci ben yapamadim mide bulantısından ama insallah senin olmaz bulantin 
(44 puan)
düzenledi
Ay benim de var ya bulantim inşallah çok aşırı olmasında tabi de  yiyemiyorum ama bişey çokta zorlamak istemiyorum ama yemege çalışıcam bebeğim için çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için
-Reklam-
0 oy
(191 puan)
Ben o donemlerde cok kustugum icin birsey yiyemuyodum. Anca peynir ekmek ve meyva.. sen yiye biliyosan hersey ye)) az az sık sık
(44 puan)
düzenledi
Bnde yiyemiyorum dikkat etmeye çalışıyorum amainşallah sağlıkla alırız kucağımiza teşekkür ederim hersey için
0 oy
(58 puan)

Hamileliğin 1. Ayında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hamileliğin ilk haftalarında yapılmaması gerekenler ile yapılması gerekenler net şekilde öğrenilmelidir. Bu sayede anne adayı daha sağlıklı bir hamilelik geçirecektir.

İlk ayda kendini gösteren halsizlik ve uykusuzluk anne adayını devamlı yatağa bağlamaktadır. Ne var ki uzun süre dinlenmek anne adayının bağışıklık sisteminin zayıf kalmasına sebep olmaktadır. Bu nedenle ilk aydan itibaren sağlıklı yaşam koşullarının değerlendirilmesi tavsiye edilmektedir. Anne adayı, bebeğinin ve kendi sağlığını düşünerek yediklerine, içtiklerine ve sporuna dikkat etmelidir.

Kan dolaşımındaki oksijen miktarını arttırmak, hamilelik sürecinde bolca temiz hava almayı gerektirmektedir. Dolayısıyla hem sık sık temiz havada bulunmaya hem de uyunan odayı her gün havalandırmaya özen gösterilmelidir.

Sağlıklı beslenme kurallarına uyması gereken anne adayı aynı zamanda sigara ve alkolden de uzak kalmalıdır.

0 oy
(58 puan)

Hamileliğin 1. Ayında Nasıl Beslenilmeli?

Hamilelikte ilk ay dikkatli olmak gerekenler üzerinde düşünmek önemlidir. Bu konuda düşünülmesi gereken en önemli nokta beslenme alışkanlığıdır çünkü annenin de bebeğinin de sağlığı doğru beslenmeye bağlıdır.

Hamileliğin ilk ayında özellikle kırmızı et, beyaz et, süt ve süt ürünleri, tahıllar ve sağlıklı organik besinler tüketmek önemlidir. Bir de bağışıklığı güçlendirmek için meyve önerilmektedir.

Bağışıklık için lifli ve vitaminli meyvelerin tüketilmesi önerilmektedir. Özellikle C vitamini konusunda anne adaylarının cömert davranması tavsiye edilmektedir. Bununla beraber bol su içeren meyvelerin alınması da oldukça önemlidir. Meyveler yağ içermediği için hamilelikte sağlıklı beslenmeyi sağlamaktadır.

0 oy
(609 puan)
Ozellikle ayaklarini Usutme ve kabiz felan olma ilk basta doktorum bana bunlari soylemisti uzanma agir kaldirma iliskiye bi muddet ara ve beslenme konusundada saglikli gordugun herseyden ye :)
(44 puan)
Zaten üşüyorum evde polar hirkamla geziyorum corapszda gezemm  dikkat etmeye çalışıcam inşallah başarılı olurum teşekkür ederim verdgin bilgiler için
(609 puan)
Saglikla kucagina al insaAllah
(44 puan)
Aminn cumlemiz alalım sağlıklı hayırlısıyla Allah razı olsun

647,264 soru

3,413,231 cevap

4,243,149 yorum

182,950 üye

...