0 oy
2,030 göst.
Hamile Kalamama kategorisinde (237 puan)
Kızlar pkoluyum benim durumumda olan yokmu 7aylik evliyim hic korunmuyoruz ama olmuyor .3aylik evliyken girmiştim.kadın doğuma kan falan normal dedi kistler duruyo hala ama basit kistler dedi hamileliği engellemez ama birkaç kilo vermende fayda var dedi çünkü kilom sadece göbekten var gecen sene insulin direncimde vardı bu sene eylülde tekrar baktirdim normal seviyelere gelmiş dedi doktorum.normalde adetlerinde düzensiz kasımda doktor söktürücü vermişti oldum aralık ocak olmadım subat mart ilaçsız oldum koskoca 7ay oldu kaç kere umutla test yaptım hep negatif çıktı üzülüyorum bazen de dusunmemeye çalışıyorum.esimde bana belli etmiyor ama çok istiyor biliyorum.gorumcem doğum etti 18gun önce çocuğuna bakamayacak durumda bebek kaynanamda beraber bakıyoruz daha çok istiyorum benimde evladım.olsun şuan sigortayi bekliyorum doktora gitmek için.benim gibi PKo olup hamile kalan yada nasıl hamile kaldiniz pkoluyken

25 Cevap

0 oy
(90 puan)
Canm bende de polkistik over varmis. Hamile kalmak istedgmde ogrenmistim. Doktor polikistik overin turleri var seninki hamile kalmani kolaylastirir demisti. Karin cevremde yag birikimi ve asiri tuylenme yapiyor bende de.
(237 puan)
Hamile kalabildin mi peki
(90 puan)
Evet cnm cok sukur 20 gun kaldi doguma
(237 puan)
Hayirlisiyla kucağına al inşallah ❤
-Reklam-
0 oy
(1,008 puan)
Ben pko lu olduğumu 5.hamileliğimden sonra öğrendim ama 2 düşük 1 dış gebelik yaşadım. Çok şükür 2 tanede evladım var ve şu anda yine hamileyim. Benim hamile kalmamda sorun yokta çok sancılı hamilelik geçiriyorum bu yüzden de düşük yapıyorum. Umarım sende tez zamanda çocuğunu kucağına alırsın.
(237 puan)
Aminn ben sancı ya da raziyim
0 oy
(198 puan)
size öncelikli tavsiyem sakin olmanız ve pozitif düşünmeniz biliyorum çok zor fakat malesef telaş yaptıkça süreci daha da geciktirirsin bizzat yaşamış biri olarak söylüyorum 15 yaşından beri pkos luyum 2 yıl korunduk okulumdan dolayı korunmayı bıraktım ve 2 ay sonra hemen hamile kaldım fakat 2 ay adet görmeyip hamile kaldığım için kalitesiz yumurtayla döllenmiş ve 6 haftalık düşük yaptım maceramız bundan sonra başladı soğan kürü adet düzenlemede gerçekten işe yarıyor fakat gebelik oluşmadı yapmadığım şey kalmadı kiloluda değilim hatta 170 boy 47 kilo aşırı zayıf denilecek durumdayım daha sonra doktor yumurta geliştirici iğneyle denemeye karar verdi 3 ayda böyle denedik yine olmadı doktor tüp bebek ya da aşılama dedi tabi aradan 2 yıl geçti üniv. hastanesine gitmeye karar verdik detaylı araştırma içim rahim filmi çekildi tetkikler tekrarlandı ve mucize gibi yıllar sonra ilk defa kan tahlilinde pkos çıkmadı ha bu arada instagramda c life ballı bitkisel macun diye bir sayfa var oradan macun aldım onu kullandım doktor aşılamaya karar verdi iğneleri verdi ama benim aklım tüp bebekte daha garanti diye aşılamada gönlüm yok iğnelerle birlikte bu macunu kullandım aşılama yapılacağı gün tamamen laf olsun diye gittim hastaneye kendimce 1 ay sonra tüp bebek planı yapıyordum neyse aşılama yapıldı ve 12. gün aşılamanın tuttuğunu ve hamile olduğumu öğrendim yani tamamen kafam rahatladıktan sonra hatta dr. ikiz ya da üçüz olabilir değerin çok yüksek çıkmış dedi çünkü 7 yumurtam gelişmişti neyse çok uzattım ama sabırla beklediğim 2 yılın sonunda oğlum şimdi kollarımda 2 aylık oldu bile çok zor bi psikoloji eşimin dizinin sininde boşanmak istiyorum ben hiç anne olamayacağım seni de babalıktan mahrum edemem diye ağladığım gün aklımdan çıkmıyorum ağladığım yere kucağımda oğlum varken bakınca bile hala ağlıyorum ama çok dua tevekkül tıbbi çaba ekstra bitkisel çaba en önemlisi sabir sonunda yüzünü güldürecek eminim 
(237 puan)
Ayy inşallah ya.bende eşime ayrilalim sen babalık duygusunu tat falan demiştim oda kizmisti bi yandan da teselli etmişti.Allahtan eşim destek haklarını yemeyim ailesi de öyle bakalım hayirlisiyla olsaydı.ablamda da  PKo var 5yildir aşılama catlatma ne yaptılar olmadı halada yok
(198 puan)
pkos Allah'ın izniyle tamamen kısırlık sebebi değil umudunuzu asla kaybetmeyin eşlerinizde gerekli tahlilleri yaptırsın ondan sonra yolunuza bakın bu arada düzenli yürüyüş ve hareket malesef zayıfta olsak kiloluda olsak bizler için vazgeçilmez aktiviteler ve bol su içmek hergün 20 dakika tempolu yürüsen inan hem kendini daha iyi hissedersin hem de karın bölgendeki yaşlanmayı engelleyerek gebeliğe hazırlanırsın ben inanıyorum çok kısa sürede bebeğin olacak ama tabi pozitif olmayı başarırsan ben 28 yaşında ilk defa elişi yapmaya başladım etamin işlemeyi öğrendim kpss den atanamayınca kafamı meşgul etmek için sen ee kendine bir uğraş bul ama keyif alacağın birşey olsun
(237 puan)
Haklisin herşey kafada bitiyor.ben çocuk gelişimi mezunuyum elim yatkın oyuncak vs yapmaya bari kapı süsü oyuncak falan yapıp kafa dagitayim çok sağol ❤
0 oy
(478 puan)
Önce sakin ol ve sadece hamilelikte odaklanma hayatında.

Normal hayatına devam et bol bol yürüyüş yap kilonun yüzde 10 nunu vermeye çalış. Hayatından karbonhidrat ve şekeri bırak bunlar pko yu tetikler.

 

 Bende ilk adet olduğum zamandan beri pko lü olduğumu biliyorum. İlaçlar hormonlar söktürücüler derken 90 kiloları aştım bi ara. Sonra çok düzenli spor sağlıklı beslenmeye devam ettim yıllarca ve hiç bir zaman zayıf biri olamadım 62 63 kilo oldum anca. 

36 yaşında evlendim ve çocuğumu olmaz tedavisiz dedim Hiç hamile kalacağım aklıma bile gelmezdi yemin ederim. Çünkü hep doktorlar bana tedavi olman gerekir dediler hamilelik için. 

Evlendim ve hemen hamile kaldım. Adet olmadım söktürücü aldım. Hala olmadım sonra test yapiyim hamileymişim. Dokt9ra gittiğimde  8 9 haftalik hamileymisim.

Bunun sırrı bence rahat olmak bol egzersiz yapmak ve yüksek lifli gıdalar tüketerek sağlıklı beslenem3k.

Çünkü sağlıklı beslenmek pko 'nun en sevdiği şey. 

Hiç hayatında olmaması gereken şey hareketsizlik. Ben gün de 10 12 km yürüyordum. Şu an 15 haftalik hamileyim ve hala 8 km yürüyorum elimden geldiğince hafta 4 gün. 

Spor yapmak yumurtaları harekete geçirir. Kesinlikle hazır gıda ve özellikle tavuktan uzak dur.  Doktorlar kesinlikle tavuk önermiyor.  Yumurta da doğal almaya çalış. 
0 oy
(1,008 puan)
Bende pkoluyum canım normalde 6. gebeliğim ama düşükler felan 2 çocuğum var ve 21 haftalık hamileyim. Birazcık gecikebilir ama hamile kalmana engel değil. 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 291 göst.
0 oy
17 cevap 339 göst.
0 oy
2 cevap 138 göst.
0 oy
4 cevap 96 göst.

650,519 soru

3,425,326 cevap

4,257,602 yorum

183,828 üye

...