0 oy
1,363 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (190 puan)
kapalı

Ne düşünüyorsunuz anneler? 

image


Kapatılma nedeni: Tartışma konusu

23 Cevap

+3 oy
(4,666 puan)
Kesinlikle yalan !!! Röntgen çekilmiyoruz ultrasonla bebeğe bakılıyor. O zaman hiç doktora gitmesinler testler yaptırmasınlar ne kadar çok seviyorlar yalan haber uydurmayı. Ben her ay kontrole gidiyorum birşey mi oluyor hayır. Inanmayin  böyle şeylere. O yazılanlar olsaydı ultrason diye birşey olmazdı. Neden var bebeklere bakılsın durumları görülsün diye 
Aynen öyle cnm. Ultrason olmasa cocuqun durumunu nasıl öğrenicez kalbi atıo mu kese de bozukluk ya da düşük riski olduqunu fln nasıl öqrncz doktorlr müneccim deql ya qözüyle karnına bakınca anlasın.
(4,666 puan)
Hiç hep uydurma haber bunlar
ABD qelişmiş bir ülke Türkiyeyle kıyaslanmamalı bizim sadece ultrason cihazımız var ama abd nin deqişik deqişik cihazları var birden fazla.
(4,666 puan)
Biz türkiyedeyiz burda doktor nederse o. Yurtdışındaki  hastalar hep gelip türk doktorlarında ameliyat oluyorlar neden yapamadıkları için inanmayın böyle yazılara
-Reklam-
+3 oy
(348 puan)

Bu konuyla ilgili uzun yıllardır bilimsel çalışmalar yapılmaktadır. Bazı bilim insanları her ay ultrasonun bebekte bazı yan etkiler oluşturabileceğini savunurlar. Bende doktor  bir anne olarak böyle bir çalışmalar yapılıyorsa muhakkak bir gerçekliği olduğunu düşünüyorum. Oyüzden gebeliğimde herhangi bir problem yaşamadığım sürece doktor kontrolüme 6 haftada bir gidiyorum ve ultrason süresini gerektiğinden fazlada uzattırmıyorum. Bu duruma bir de manevi yönden bakacak olursak karnımızdaki minnacık bebekler herşeyi hissediyorlar bazı bebekler ultrasonun etkilerinin zararlı birşey olduğunu hissedip ona göre tepki yani gelişim gösterebilir. Daha önce burada Norveç te gebelik süresi ile ilgili bir yazı paylaşılmştı onu da okumanızı tavsiye ederim. Hepimize sağlıklı hamilelikler :)

+2 oy
(1,700 puan)
Bebege ultrasonda baktirmasak daha mi iyi olcak yani bana sacma geldi en azindan bebegin gelisip gelismedigini goruyo doktor ona göre gerekli mudahaleyi yapiyo.

Zararli olsa doktor özellikle son aylarda neden 2 haftada 10 gunde yada haftada bir cagiriyo git şu zaman gel dogur demiyo. İllaki radyasyon vardir ama bunca bebek heba edilecek degik ya en aza indirgenmistir bence o cihazlarin radyasyonu ben böyle dusunuyorum hatta gebeligim riskli oldugu halde ben 2 yada 3 haftada bir doktora gitmek zorunda kaldim hepsindede ultrasondan bakti. 
+2 oy
(167 puan)
7 aylığım neyseki doktorum herşeyi kendi içində yaşayıp bana yansıtmadığı gibi 2 defa ultrasona aldı 
+1 oy
ABD'yle Türkiyeyi nie kıyaslıonuz anlamıom yani ABD'nin cihazları daha deqşk. 
+1 oy
(2,896 puan)
Ben riskli bir gebelik geçirdim 20 -36 gafta arasi en az 5 kere doppler e girdim ve her doppler de 10 dk sonra bebegimin kalp atışı 180 190 lara cikiyordu doppler bittiğinde yavaşliyordu 
+1 oy
(1,463 puan)
Tam olarak nelere sebep olduğunu bilmediğimiz...diyo sonunda ve tartışılmaktadır....diyo yani kesin şunu yapar bunu yapar demiyor ki her ay gidiyrz ve hiç bir zararı olduğunu dusunmyrm oranın hastane rutinleri ve cihazları farklı olduğu icin belki böyle bir yorum yapms olabilirler..biz halimizden memnunuz..ve bugün gidip o ultrasona girecegim.:)))
+1 oy
(232 puan)
17. Haftaya kadar her hafta gittik riskli gebelik olduğu için. 26 haftalık olduk çok şükür bebeğim iyi. Doktorlara özellikle soruyordum sakıncası var mı diye kanıtlanmış bi sonuç yok dediler. Çok yazı makale okudum sorun olmayacağı yönünde. İnşallah sağ sağlim kucağıma alırım bebişimi
+1 oy
(1,027 puan)
Saçmalık  bebeğin iyi olup olmadığını kalp atışlarını ultrason olmadan nasıl bilicekmişiz.Bana 1 ay bile uzun geliyo. 
+1 oy
(873 puan)
Canim ben ultrason makinesinin ucu ısınırsa zararı oluyormuş diye duydum hamile bi arkadaşım doktoruna sormuş yoksa bi zararı yok demiş.
(78 puan)
Uzun süre bakılınca ultrason ısı yayıyormuş o da bebeğe zararmış ama ultrason en fazla 5 dk sürüyor. Zararı olsa doktorlar her ay çağırma kontrole.
(873 puan)
Evet sadece ayrintili ultrasonda uzun bakiliyor belki onu kasdetmistir
+1 oy
(844 puan)
Dün kontrole gittim başka birisi vardı yanında. Kadın 10 gün önce girmis ultrasona doktora ısrar edip duruyor bir daha gireyim diye .haliyle doktor azarladı. Amerika da gebelik başından sonuna 3 kere ultrasona giriyor insanlar sebebi ne hiç düşündün mü dedi .sonra da açıkladı kendisi. Sizler zararsız zannedersiniz ama öyle değil işte .ultrason cihazında da belli miktar radyasyon vardır dedi. Ama bana da saçma geldi zararlı olma yönü.  
+1 oy
(285 puan)
Zararını bende çok duydum okudum.ben her ay gitmiyorum kontrole.ikili testten başka test yaptırmadım.seker yüklemesi falanda yaptırmadım.ama aile hekimim ebem gün verdiğinde gittim kan tahlili yaptırdım aşılarımı oldum.bizim ülkemizde ultrasyon çok kullanılıyor. Her zaman eskileri örnek verip savunuyorlar e eskiden ultrasyon mu vardı. Dozunu kaçırmamak lazım. Biliyoruz ki herşeyin fazlası zarar.
+1 oy
(15 puan)
Almanya-da sadece 3 tane hakkın var ekstra istersen +3 daha verilir oda paralı kişinin tercihidir. Doktora her gitmende idrarın ph sına bakılarak anlarlar vücuttaki sağlık sorununu. Hem bebeğe hem anneye zararlı diyorlar.

Burda emerti röntgen gibi cihazlara dahi heleki emerti kolay kolay giremezsin senede bir belki.

Diyelimki girdin defter verirler sana tarihi atılır hangi doktorda ismi yazılır başka doktora lazımsa çeken doktordan alınır .tekrar tekrar asla çektirmezler.benim emertiye girmem lazım emzirme doğum gerçekleşicek emzirme süreci biticek ondan sonra girebilirim.

Düşünün artık,Ben türkiyede annemi bir günde 5 kez beyinden emara koyduklarını biliyorum burda asla yaptıramazsın.
(183 puan)
Aynen canim büyük ihtimal öyledir nerde oturuyorsunuz
(15 puan)
Nordhein Westfalen
(183 puan)
Benim oturduğum yerde nordhein westfalende (paderborn) :)))
(15 puan)
bende gütersloh dayım yakınız.
Krankenkasse yada doktor diycem ama oda olmuyo çünkü hamileliğimin başında bielefeld de bir doktora gittim oda 3 usg hakkım olduğunu söyledi.başka sebeblerden doktor değiştirdim aynı şekilde 3 usg dedi.diğer çevremdeki arkadaşlarda benle aynı durumda
Tabi riskli gebeliklerde aylık usg yapılıyo o ayrı.
(183 puan)
Evt baya yakınmışız. Bunu bir başka birinden daha duymuştum burda ama görümcem 20 senedir burdayim hiç öyle bişey duymadım dedi( tabi ben yeniyim )belki çalışma durumu sigorta kartı falan farklıdır olabilir yani
+1 oy
Valla ben kendi doktoruma dedigimde yani bir hafta önce bakmıştı kontörola birşeye gitmistim bakabilirmiyiz dediğimde bu kadar sık ultrasonla bakmak zararlı biz fazla tavsiya etmiyoruz demişti. Bence mantıklı eskiden bunlar mı varmıs. 
0 oy
(1,625 puan)
Canım kaynak belırtmeden yazılan seylere ıtıbar etmeyın ses dalgası ultrason radyasyonık degıl gecenlerde dr banu soylemıstı bunları ve sureklı almıyoruz neden cunku gerek yok demıstı.
0 oy
(134 puan)

Bence doğru değil ilk kizimda riskli gebelikte neredeyse her hafta gittim devlete ayrı ozel e ayrı ama çok şükür hicbi sıkıntı yok ha solakliga megilli ama hem dayısı hem amcası solak onun dışında hiç bi sıkıntı yok bin sukur:)

0 oy
(521 puan)
Ben hic katılmıyorum canım belki bebeğin kalbi durdu belki kordon dolandi belki suyumuz azaldı daha bir sürü şey yani bunlardan nasıl haberdar olcaz 3 kez girmekle olmaz ki ben 2 haftada bir gidiyorum başından beri hep ultrasonun zararinin olmadığını da cok araştırdım 
0 oy
(1,554 puan)
Ben bi kaç tanınmış doktordan bu olayı dinledim hepside ultrasonun sadece ses dalgası gönderdigini yani zararlı herhangi bir ışın saçmadığını söylüyor. Ne kadar ultrasona girersen gir bu bebege zarar vermez seklinde açıklama yapmışlar. Ama şöylede bir şey var bebeğin kalp atışını uzun süreli dinlemek sıcaklık yapıyormus ve bebeğin nabzı yükseliyormus o yüzden kısa dinlemeler yapılmalıymış
0 oy
(7,099 puan)
Benim düşük tehlikem vardı  iki haftaya bir gitmek zorunda bile kaldım 

Az miktarda da olsa ısı gönderdiği için bebeğe 

O yuzden tehlike arz ediyo diyolar 
0 oy
(112 puan)
bence doğru değil canm sonuçta bebeklerimize we bize göre radyasyonu önleyecek şekilde yapilan bi makina oyle oldugunu dusunmuyorum

650,835 soru

3,426,584 cevap

4,258,981 yorum

183,935 üye

...