0 oy
354 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (180 puan)
kapalı
Bir takipçi annenin bizden isteği üzerine . . "-Merhaba!

2015 yılında ilk kızıma 2 'li tarama testi yaptırdım normal çıktı. Sonra 3'lü tarama testi yapıldı. Bunda da bebeğime DOWN SENDROMLU dediler. Bizi Ankara'ya amniyosentez yaptırmaya yolladılar. Bu test sonucunda da bebeğim %99.9 sonucuyla Down sendromlu çıktı. Çevrem o kadar baskı yapıp psikolojimi bozdu ki birde bunun üzerine eşim ve aileside istemedi engelli doğacak bir bebeği.

Daha sonra Ankara Zekai Tahir Burak hastanesinde kurul kararıyla doğum sonlandırıldı ve normal doğum yaptırılarak 24 haftalık bebeğim alındı. Ancak yavrum öldükten sonra farkedildi ki "O sağlıklıydı!" Kürtajı yapan doktor "bebeğinin görünümünde birşey yok" dedi.

Daha sonra Patoloji sonucu geldi ve hiç biseyi yokmuş bebeğimin boşu boşuna gitti yavrum.. 3 yıldır her günüm pişmanlıkla insanlara nefretle geçiyor!

Ben o saçma sapan testlere ve başka insanların sözlerine aldanıp yavrumun ölümüne sebep oldum vicdanım beni rahat bırakmıyor lütfen kimse evladına engellide olsa kıymasın bunu acısını benden iyi kimse bilmez şimdiki gücüm olsa herkese inat dogururdum kızımı!" Bu anne feryadının bir çok anneye ulaşmasını istedi. 

Bir kaç kelamda ben eklemek istiyorum. -24 haftalık bebeği down sendromlu bile olsa kürtaj yapıp canına kıyan bir sistem İslami olabilir mi? Bu nasıl bir tıp anlayışı? - Zaten gebelik hormonlarıyla duyguları alt üst olan bir anneye psikolojik baskı kuran doktorlar, çevre, eş dost akraba hiç Allah'tan korkmazlar mı? Sağlıklı doğan bebeklerin ilerde engelli olmayacağına garantileri var mı ki "sakat" diye bir yavrunun canına kast etmeyi telkin ediyorlar! -Bu şekilde aldığım inanın onlarca mesaj var. "Bebeğime sakat dediler aldırmadım sapasağlam doğdu" 

Bende diyorum ki neden bu testleri yaptırıyorsunuz ki?

2'li, 3'lü tarama testleri annenin psikolojisini bozmaktan başka birşeye hizmet etmiyor. Bizler Müslümanız! Benim dinimde bir yavrunun canına sırf engelli diye kıymak yoktur! 

Niye bu testlere güvenip hamileliğinizi zehir ediyorsunuz? Zaten yavrunuzdan vazgeçmeyeceksiniz! O zaman neden bu uygulamalara tabii oluyorsunuz?

Ki sonucu sürekli hatalı çıktığı halde!

Yağmur Mirzayeva

#aidinsalih #gerçektıp #sadehayat #Bursa
Kapatılma nedeni: Sol tarafta yukardaki Gebelik Dışı ve Sohbet bölümüne yazınız

1 cevap

0 oy

Aslında haklı ama yinede takdiri ilahi yapacak bir şey yok.milletin lafına baktıpta bebeqimin canına kıymazdım kıyamazdım. Zaten bu kadında annelik duygusu biraz da merhametle vicdan olsaydı oda kıyamazdı. Bir yandan da haksız.. 

(180 puan)
Kadın haksız zaten ben kadına hak vermedim.. Ben bu testi yapılmaması taraftariyim ben yaptırmadım testi benim bebegim ne olursa olsun bebegim yani .. onun canına kıyamam ben
Aynen öyle cnm
(1,126 puan)
Bu düşünceyle bende yaptırmadım o testleri. Aldırmayacağım ve hamileliğim kötü geçsin istemedim. Aldırma niyeti yoksa kimse yaptırmasin  zaten gerek yok sadece hamileliğini zehir ediyor kendine. Başa gelecekse yapcak bisey zaten yok
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 653 göst.
6 Haziran 2021 Doğum kategorisinde Gazelle12 (118 puan) sordu
0 oy
1 cevap 107 göst.
24 Nisan 2021 Hamilelikte Beslenme kategorisinde Ceylan34 (5 puan) sordu
0 oy
3 cevap 243 göst.

648,084 soru

3,416,172 cevap

4,246,638 yorum

183,179 üye

...